Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 679
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
Щом повръща, най-добре свещички.

# 346
Дори и нищо за температура да не си дава не и проблем, ако тя се самоограничава до към 39 градуса. Аз давам темпиратуропонижаващи над 38.5, преди това давам ако ги боли глава.

# 347
  • shumen
През нощта не смея да го оставя без лекарства за Т аз.
При нас сутринта е все така.Прокашля и го дразни гърлото.

# 348
Не знам на колко е детето с температурата, но има Нурофен за дъвчене, разтворим Парацетамол...моята дъщеря мрази сиропите Нурофен и Панадол и откакто мина 20кг давам другите форми, освен ако нямам поне 20мин. да давам милилитър по милилитър Панадол, вода, Панадол и така до безкрайност.

# 349
От 20.11 съм в омагьосан кръг кашлица,секрет добре излезе секрета излекувахме го,два дни на градина 30,1...Баща й си дойде болен от друг град зарази и мен ...пак я пратих два дни поне да са изпокапали болните,аз само си лежах-7,8 сега ми се сополиви нещо....и така до кога .....🤯

# 350
На 10 г е.

Повърна еднократно от течния аналгин.
До 5ч сутринта го оставих без нищо като периодино мерих Т.
Сама падаше от 38.9 до 38.1 явно от много пънене да повърне я  беше повишил.
На 38.1 в 5ч дадох нурофен и сега като мерихме когато се събуди беше 36.8
Ще видим днес как ще се развият нещата, аман вече ,май няма да го пусна на коледно парти ..

Applegarden , кой е този разтворим парацетамол?
Ваня А кое имате в предвид ,Тамифлу ли?

Ако е то,  от него повръща страшно много .
Ние с баща му при грип пием Ремантадин таблетки , мисля, че ставаха и за деца .

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 10:05 от X.T

# 351
Мими ти май и бременееш в момента незнам с тея вируси как ще е но скоро не очаквай да приключи ...

# 352

Има го и без вит. Ц.

# 353

Благодаря ,ще взема и аз.

А какво давате при болки в стомаха?
Вчера от този течен аналгин много го болеше, докато не повърна.
Иберогаст също го повръща.
Днес ще взема пробиотик да давам.
И аналог на течния аналгин ,който няма такъв гаден вкус?
За температура давам или нурофен или ефералган или течен аналгин.
Като последното преди няколко месеца като му дадох  ,пак беше с болки в корема ,но тогава не го повърна,но плачеше ,че го боли корема.

Не пие хапчета ,не мога да го накарам ,ако го натроша ,мисля  , че пак ще се усеща горчив вкус.

# 354
Но шпа, Еспумизан, то даже и Спазмалгон и Бусколизин май са си ок за 10г. дете. Има едни хомеопатични смучащи - Спаскуприл и Гастроцинезин, ама колко действат е друг въпрос.
Аз давам Еспумизан, Но шпа четвъртинка съм давала 1-2 пъти, стрита и в малко вода..гадно е, ама не го е повръщала. Иберогаст е на капки, ама щом го повръща. Ментоловите капки също са за корем.

# 355
  • Пловдив/София
Привет, има ли деца с вирус с упорита влажна кашлица (само) - от явно задна хрема?
Успокоявате ме, че явно има такъв вирус. От 6 дни само влажна кашлица и няма подобрение. Гърдите чисти, секрети носен и гърлен- чисти. Предписаха само инхалации (които напоследък трудно ни се получават) и ми е странно без никакви лекарства.. Утре мисля да е на градина, док в четвъртък каза да я пускам, но има още някаква кашлица и не знам вече…
Напсоледък на всеки десрт дни кара хреми и кашлици. Една седмица ходи на градина и една вкъщи. Преди не беше така, ходеше по 2-3-4 седмици… Поне като я спра веднага и не слиза надолу, така че май да не се оплаквам прекалено… Освен да чакам май няма какво да се направи.

# 356
  • shumen
Пипи,кашлицата спира последно.
Мими,дано не заразят и теб.
За стомашни болки давам Еспумизан.

# 357
Има ли сега някакъв вирус с температура и болки в гърлото сега? Вече трети-четвърти ден вдига температура и се оплаква от храчки и сухота в гърлото, които го карат да кашля. Бяхме на лекар вчера, не вижда някакъв проблем освен зачервено гърло. Настръхнала съм да не е скарлатина отново. Правихме тест за Ковид и грип. Отрицателни са.

# 358
  • shumen
Тест за скарлатина правен ли е?

# 359
  • Враца
Здравейте, и моят син изкара вирус само с температура и болки в гърлото. Не сме правили тест за скарлатина, но двама лекари го прегледаха и никой не спомена дори, че може да е скарлатина. Температурата не беше особено висока, но 4 дена я вдигаше, от снощи и аз се притеснявам за скарлатината защото забелязах, че езика му е силно обложен, а пие достатъчно течности. Ако днес пак вдигне температура ще го заведа за тест, но честно казано ми писна да ходим при всеки вирус на лекар и след това сами да си търсим диагнозите и да настояваме за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт