Отговори
# 495
Аз съм със смесени чувства, ама дано да е за добро. Stuck Out Tongue Winking Eye
Да не забравяме и че при тоз хубавец Пельо беше главна нишка.

https://www.btv.bg/lady/news/btv-story-startira-na-11-dekemvri-s … Y1dOZrMvPk0lGZxE#

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 12:33 от Мис ЧагиЗо

# 496
Аз съм със смесени чувства, ама дано да е за добро. Stuck Out Tongue Winking Eye

https://www.btv.bg/lady/news/btv-story-startira-na-11-dekemvri-s … Y1dOZrMvPk0lGZxE#

Много интересно, в какъв смисъл в нашия превод е станало "златно момче" - богато или златно по характер???
Моите впечатления от Гютгер са, че има повратлива мисъл и много добри идеи. В диалозите обаче - много битово и с много повторения. Тук му трябва човек, който да изпипва нещата. Аз например, направо побеснявам като чуя прослувотото: "Ти кой си бе, че ..." в устата на Ферит и Халис. Grinning

# 497
Само нашият сериал ще е час и половина.. другите ще са по час 😄

Златно момче са го взели от английското му наименование -
Golden boy

# 498

Много интересно, в какъв смисъл в нашия превод е станало "златно момче" - богато или златно по характер???
Моите впечатления от Гютгер са, че има повратлива мисъл и много добри идеи. В диалозите обаче - много битово и с много повторения. Тук му трябва човек, който да изпипва нещата. Аз например, направо побеснявам като чуя прослувотото: "Ти кой си бе, че ..." в устата на Ферит и Халис. Grinning
По-добре да побесняваме на това отколкото на физиономията на Буче!Ела зло,че без теб по-зло!Нова информация,Сейран и Ферит щели да се помирят още в края на 48-ми епизод!Дано да е вярно!Май метлата на Гюнгер ще играе яко!А дано!Поживьом,увидим!

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 13:27 от mimi 65

# 499
mimi 65, на 100% съм съгласна
Точно това е животът..
Тежки лозунги и суперлативи не издържат нито на любовта,нито на времето
А Ферит наистина обича само Сейран

# 500
  • Яко в Матрицата...
Аз пък не харесвах грубите му изрази и псувните в устата на Сейран. Да, имаше идеи човекът, нестандартно мислене, но един образован човек не би говорил едно и също в различни ситуации. Да не говорим, че тези хора са от висшето общество, а Турция има традиции в риториката още от османско време. Ако ма вас ви харесва главната героиня да псува, на мен не!

# 501
Аз да ви постна една част от нашите тъкмо прясно женени СейФер. Едно споменче

https://fb.watch/oBELDJnDdT/

# 502
  • София
От сета

Скрит текст:
https://twitter.com/fan_MRD_AS/status/1729493033748414510

Явно Ферит наистина ще ходи след Сейран. Дано е така Simple Smile

# 503
Кога е псувала Сейран? Аз не съм гледала лош изказ на Сейран в нито един превод? Наистина ми е интересно, и какво точно казва?

Аз пък не харесвах грубите му изрази и псувните в устата на Сейран. Да, имаше идеи човекът, нестандартно мислене, но един образован човек не би говорил едно и също в различни ситуации. Да не говорим, че тези хора са от висшето общество, а Турция има традиции в риториката още от османско време. Ако ма вас ви харесва главната героиня да псува, на мен не!

# 504
Кога е псувала Сейран? Аз не съм гледала лош изказ на Сейран в нито един превод? Наистина ми е интересно, и какво точно казва?

Псува още като майка й разбра з Пелин и Ферит,после коагато се прибраха в ялъто и се скараха защото той й вдигна ръка точно тогава помня че го обиди. Ама не помня каква беше обидата

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 15:47 от Albena1_2_3

# 505

Псува още като майка й разбра з Пелин и Ферит,после коагато се прибраха в ялъто и се скараха защото той й вдигна ръка точно тогава помня че го обиди. Ама не помня каква беше обидата

Малей,ако аз бях на нейно място колко по-страшни неща щяха да чуят ушите му!Нека който поне веднъж не е напсувал или обидил половинката си пръв да хвърли камък!

# 506
  • Яко в Матрицата...
Още в 14 епизод сложиха псувни в устата на Сейран (siktir git!), когато се караха, след като Феро я беше оставил в пицарията и отиде при Animal Fish Не знам как е преведено, аз гледам в оригинал... Освен това, ако преводът е добър, не особено приятните реплики могат да се пропуснат, защото това не добявя никаква стойност, особено в случая със Сейран Wink Ферит също псува, не е само Сейран. Демек Шнурът ни казва/показва, че тези от вишето общество и те са простаци като всички нас... Ами не, не са!

Идеята ми е друга, Гюнтер не мисли в клишираните рамки на турските дизита и иска (а и може) да остави (вече остави) следа в това отношение, но езикът му не е особено добър. Имам съмнения, че и Шнурът е допринесъл за това.

mimi65,  ами не, не псувам на глас, особено половинката си... колко и да съм му ядосана... има други методи и изрази, защо трябва да си развалям езика Rolling Eyes И не е въпросът дали ти си на мястото на Сейран, защото едва ли са те обучавали френски гувернантки Wink

# 507
Хм, наистина, аз не бях разбрала, че Сейран я представят така на моменти, с такъв изказ. За Ферит някак по-му личеше, той колкото и да е възпитан, блъска и крещи на обществени места, та няма да псува ли. Интересно ми е по бтв стори как ще ги превеждат, аз мисля да гледам. Simple Smile

# 508
Още в 14 епизод сложиха псувни в устата на Сейран (siktir git!), когато се караха, след като Феро я беше оставил в пицарията и отиде при Animal Fish Не знам как е преведено, аз гледам в оригинал... Освен това, ако преводът е добър, не особено приятните реплики могат да се пропуснат, защото това не добявя никаква стойност, особено в случая със Сейран Wink Ферит също псува, не е само Сейран. Демек Шнурът ни казва/показва, че тези от вишето общество и те са простаци като всички нас... Ами не, не са!

Идеята ми е друга, Гюнтер не мисли в клишираните рамки на турските дизита и иска (а и може) да остави (вече остави) следа в това отношение, но езикът му не е особено добър. Имам съмнения, че и Шнурът е допринесъл за това.

mimi65,  ами не, не псувам на глас, особено половинката си... колко и да съм му ядосана... има други методи и изрази, защо трябва да си развалям езика Rolling Eyes И не е въпросът дали ти си на мястото на Сейран, защото едва ли са те обучавали френски гувернантки Wink
Не знам какво се има предвид "висше общество"!Да си правим реверанси и да се усмихваме изкуствено ли?Относно възпитанието на Сейран от "френски гувернантки",тя май само им преподаваше френски език и ги възпитаваше със сопата!Да не говорим татко Кязъм как ги "възпитаваше"!Трябва да призная,че момичетата са много по-добре възпитани от Чапкъна,който е роден със "златна лъжичка" в устата и произлиза от така нареченото "висше общество"!Като гледам и Халис ага изоставил голямата любов,направил дете на някаква девойка,/и така не се разбра на коя и по какъв повод/,оженил се за трета и създал още две деца,нещо не ми се връзва с така нареченото "благородно висше общество"!За Орхан и Ифакат въобще няма да коментирам! Това ли са възпитанието и ценностите на "висшето общество" в едно с "френското възпитание"?Да напомня ли "висшето общество" с харемите,където млади и невинни девойки са били зверски унижавани?Да напомня ли за "висшето общество" от Западна Европа,в което е царяло най-големия разврат,включая и френското такова?Да напомня ли за "висшето общество" в древен Рим?Откъде произлизат Содом и Гомор?Да напомня ли за Жорж Санд или по-точно френската писателка Амадин Орор Люсил Дюпен,по мъж баронеса Дюдеван?Много примери станаха за възпитанието на така нареченото "висше общество"!Халал да им е!

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 18:04 от mimi 65

# 509
  • София
Не върви наистина за девойка на 19 години, възпитавана от гувернантки(това до колкото си спомням го казват в първа серия), да псува. Мисля, че го нямаше в превода, просто си личи като им заглушават думите, но честно казано не бях обърнала внимание. Аз също съм против псувните, даже правя забележка на мъжа ми като използва. А жена да псува винаги ми е било грозно, въпрос на възприятие Simple Smile И какво общо има начина на изказване с неморалните действия? Май поизместихме темата Simple Smile

Един спомен

Общи условия

Активация на акаунт