СНБМ - инициативи - 4-та част

• 13 692
  • 363
  •   1
Отговори
# 270
  • София
В случая от уста на уста, ще има по-голям успех

Peace ... или поне няма да има съпътстващ разход, освен схващане на лицево-челюстни мускули  Wink
В тази връзка, сети ли се да питаш майка ти (нали е шефка на ДГ, или аз нещо съм в грешка) за близначета при нея, да поканим тях и родителите им? Тя пък може да говори с нейни колежки от други ДЗ.
И аз вече се сетих за една ...

В този ред на мисли да добавя и аз.
Бях чела, че аzaf е модератор в друг близнашки форум. Можем, когато бъдат готови материалите, да я запознаем, с това което правим и да я помолим да информира и пишещите там.

Момичета, утре най-вероятно няма да дойда на срещата. А и не знам до колко бих била полезна при попълването на документите.
Но преди всичко да бъде попълнено и предадено, да помислим още веднъж и за варианта за провеждане на още едно събитие в парка. Още повече, че беше написано, че е желателно средствата да се набират с няколко мероприятия и различни източници.
Все пак родителите на бебетата и по-малките деца не могат да ги заведат на представление, но могат да ги разходят в парка. Там могат да им купят балон, топка или някаква друга играчка с благотворителна цел. Също така по-големите деца могат да нарисуват нещо, което да се продаде пак с такава цел и т.н. Освен това, с подходящо поднесена на преминаващите информация, също може да се получи някакво малко дарение.

# 271
Момичета, копирам отговора на Зина за даренията:

По отношение на даренията, не е задължително да има договор. Законът допуска включително и т.нар. анонимни дарения. По принцип при фондациите има ограничения за стойността на тези парения, съгласно закона срещу прането на пари. Предполагама, че за сдруженията е същото положение.
Наличието на договор зависи най-вече от това дали дарителя иска да отчете това дарение в последствие и да ползва данъчно облекчение за него.
Колкото до документа, който се дава, в закона има изискване за документ, удостоверяващ извършването на дарението. Дали ще е ПКО, копие от платежно нареждане, удостоверение или нещо друго, това няма значение, стига да има доказателствена стойност. Т.е. да има подпис на получателя и ако сдружението ви има печат.
Колкото до даренията в кутия, там изобщо не знам как се отчетат да ти кажа. По-скоро мисля, че не се отчитат. Контрола е труден ( как ще докажете, че сте събрали 1000, а не 2000 лева. Вие си вярвате една на друга и знаете, че няма да има злоупотреби, но това не е достатъчно) . Освен това произхода на тези средства също е много неясен.
Счетоводното отчитане на приходите е посредством сметките за приходи от дарения. Има специални такива в сметкоплана. В изработения за сдружението сметкоплан също трабва да има такива.

Ако има други въпроси, казвайте.

# 272
Бившият културен дом Лиляна Димитрова се намира на ул. Кракра 2А  (срещу парка Заимов)карта. Утре ще ходя до там. Дайте списък с въпроси и къде да питам. Моля да ми простите, че не съм съвсем в час, макар редовно да ви чета.

Мацка, ами можеш да питаш за следното:

- колко струва наем на зала и представление
- колко ще искат за билет при плащане за място
- колко деца идват средно на представление и по колко продават те билетите
- можем ли да отидем да видим залата, кога
- те какво биха ни препоръчали като вариант
- биха ли ни направили някаква отстъпка и каква

и аз да допълня
- място за кафе пауза ни трябва - имат ли кафе и колко място има в него; какви са цените в него
- каква ще е цаната на залата за 50 и за 100 човека; Важно е да знаем дали се предплаща на заявена бройка (и прим. ако дойдат повече не се доплаща/ или ако дойдат по-малко не се връщат пари) или след това на реално отчетени брой присъствали;
- време за което можем да наемем залата;

Момичета, пратих на пощата, нещо като бюджет за разходите и евунтуалните приходи в няколко варианта. Погледнети го моля.

# 273
Ами, за срещата не смятам, че заради мен трябва да се сменя мястото (най-малкото не се сещам за подходящо заведение около нас), а и на другите им е удобно. Да не говорим, че иначе няма как да накараме Злобара Демон да се види с нас. Mr. Greenтя си мисли, че е съвпадение срещата да и е толкова близо до работата, но не, това е тънка и добре замислена конспирация целяща да я вкара в грях чрез решаване на сложни, глобални проблеми

На мен ми хрумва за Дон Домат на 6те септември / или Виктория във Военния клуб.. така можем да сме по-близо да Ради?
Кажете? Ина предполагам няма да ти избягаме много и ще можеш да дойдеш..
Момичета нещо ме напусна музата снощи и не можах да напиша много по формуляра..  #Crazy  ooooh!

# 274
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
На мен Дон Домат на 6ти септември ми е екстра, но нека каже и Ина. да не вземем да развалим конспирацията

# 275
Аз също съм съгласна за Дон ДОмат на  6 септември, но имайте впредвид, че и Виктория и Дон ДОмат са много шумни и незнам как изобщо ще можем да си поговорим......решавайте, аз предложих Дон ДОмат зад ЦУМ, защото залата за непушачи е отделена и има най-много 8 маси.
Но дайде да решим за да знам коя маршрутка да си хвана....

# 276
  • София
Май и тази седмица няма да има чат, след като по това време ще има среща.  newsm78

# 277
Последно уговаряме срещата на Дон Домат на 6ти септември.  Ина само теб незнам дали ти и ок?
С Ради ще сме там от 18,30, така че който когато може

# 278
Привет, тъй като чак сега се прибирам от срещата заради глупавата ми глава сядам и накратко да напиша какво сътворихме. По между другото много ползотворна среща - хем работа вършим, хем пийваме и хапваме, а пък и малко разпускаме. Предлагам тези срещи да станат тенденционни - хахахах, та сега по същество.
1. Относно мястото за провеждане, изникнаха още няколко варианта, които ще проверим и тогава ще ви информираме
2. Определихме, кой ще попълни формуляра по точки, остава една точка за попълване приемам желаещи....
3. Избистрихме и презентацията, която аз ще пиша как да бъде структурирана.....за фирмите, така че остава само да действаме.
В събота надявам се да смогнем и трите да си предадем отчетите и с удоволствие ще чакаме някоя хиенка от вас да ни човне с чаровна критика..........Ине, надявам се да дадеш едно рамо, можеш да ме критикуваш колкото искаш. Heart Eyes
Естествено, всеки един ще го погледне и ще си каже мнението
Лека от мен, мъжо и той иска внимание
Целувки на всички
(станах много любвеобвилна, бирата е виновна не аз)

Последна редакция: чт, 22 фев 2007, 22:47 от Nasinda

# 279
Привет, тъй като чак сега се прибирам от срещата заради глупавата ми глава сядам и накратко да напиша какво сътворихме. По между другото много ползотворна среща - хем работа вършим, хем пийваме и хапваме, а пък малко разпускаме. Предлагам тези срещи да станат тенденционни - хахахах, та сега по същество.
1. Относно мястото за провеждане, изникнаха още няколко варианта, които ще проверим и тогава ще ви информираме
2. Определихме, кой ще попълни формуляра по точки, остава една точка за попълване приемам желаещи....
3. Избистрихме и презентацията, която аз ще пиша как да бъде структурирана.....за фирмите, така че остава само да действаме.
В събота надявам се да смогнем и трите да си предадем отчетите и с удоволствие ще чакаме някоя хиенка от вас да ни човне с чаровна критика..........Ине, надявам се да дадеш едно рамо, можеш да ме критикуваш колкото искаш. Heart Eyes
Целувки на всички

Опппаааа.... И ние мноо та уважааме....  Wink
Душа, някак лекомисленко и развеселеничко го раздаваш   Hug

# 280
Ехо, завърнах се  Hug
Гледам вихрите се, аз нещо не мога много да се ориентирам, но обещавам бързо да вляза в час  Peace

# 281
В пощата е Годишен отчет за 2006 г.  на СНБМ, подготвен от Вики.

# 282
Привет, тъй като чак сега се прибирам от срещата заради глупавата ми глава сядам и накратко да напиша какво сътворихме. По между другото много ползотворна среща - хем работа вършим, хем пийваме и хапваме, а пък и малко разпускаме. Предлагам тези срещи да станат тенденционни - хахахах, та сега по същество.
Целувки на всички

Браво момичета! Много се радвам, че напредваме.
От събота следобед съм свободна, така че съм на разположение за всичко необходимо (включително и критики  Mr. Green).

# 283
Получи се и заявлението на хартиен носител на vadjra

# 284
Момичета .. тези познаваме ли ги? http://www.biberonbg.com/sdr.htm

на пръв поглед изглеждат много сходни с нас.. вижте линка им за даренията  Simple Smile може би можем да извадим нещо полезно. и аз ще ги гледам по-подробно довечера

Общи условия

Активация на акаунт