Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 639
  • 685
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На сина ми писанията редовно се поправят. Той все под наклон изписва буквите, и госпожите коригират.
Нямам претенции към краснописа, стига да е четливо разбира се.

# 136
Да, да - да е четливо трябва!

Иначе след 1ви клас с каката Патиланци и Хитър Петър сме чели заедно и съм обяснявала на почти всяко изречение някоя дума. Но усилията си струват, доста понаучи. Не ги използва думите, но поне започна повече да разбира като чете.

# 137
  • София
Весела Коледа на всички! Бъдете вие и децата ви живи здрави! Дано завършват първи клас успешно и с много нови знания!
Аз имам въпрос, знаете ли в кой клас се изучава пълен и кратък член?

# 138
Sea,  в  IV клас!

# 139
За това трябва усет 😀 аз не го притежавам и се мъча.

Весела Коледа 🍷

# 140
  • София

Много благодаря, така се надявах да е от 5-ти нататък. Satisfied

# 141
Усетът идва, след като се знае правилото и се прилага често. Една лесна проверка и няма шанс за грешка. Simple Smile

# 142
Нещо много замря темата....
Търся тестове по български език, да видя как ще се справи, че ще имат този месец такъв от състезанието Таралеж.

# 143
Не става ли да се вземе от всяка една книжка?
Иначе диктовки взимам от Просвета, от другите учебници, съобразявам докъде са стигнали.

# 144
  • София
При нас ще участват в Аз и числата. Погледнах го в сайта. Лесно е. Няма да се подготвя специално.

# 145
А при нас на Млад математик, в училището е, в учебен ден 😀

# 146
  • София
Започвам нещо да се напрягам с това непрекъснато /по 2-3 пъти/ извеждане на децата навън.
Има ли някакви регламенти при какви температури не е препоръчително? Вчера на приложението WeatherBug, което ползвам, през целия ден имаше знак за неподходящо за активности навън време, но нашите пак са търчали на двора!
Да кажеш да са на чист въздух, а то - в центъра на София! Да дишат изгорелите газове!
Моя го взех следобяда разгърден по тениска и суитчър! Един месец не може да изкара без да се разболее ...
При вас как стоят нещата?

# 147
При нас също са винаги навън, когато времето позволява - по преценка на госпожите. Когато вали дъжд, има мъгла, силен вятър или отрицателни температури - не ги извеждат. В останалото време - поне 3 пъти са навън, което аз приветствам. Тренировките на третокласника също са навън - 3 пъти седмично от 19 до 20 часа, без значение на времето, там вече аз се намесвам, и когато е прекалено студено по моите критерии, просто не го водим. Но смятам, че е добре за децата - така се каляват.

# 148
Нашите първокласници излизат по преценка на госпожата, тази седмица май само вътре стоят, но като  цяло излизат ежедневно. Третокласничката е излизала вчера на обяд. Аз подкрепям излизането, вместо да стоят затворени цял ден в една стая.
И двегодишно дете имам, досега бяхме навън в парка , преди да го оставя в градината, защото от както  започна зимата не излизат изобщо. Няма място да се ядосвате, за доброто на децата е.

# 149
  • София
Винаги познавам като са излизали, прибира се кален до уши. "Отреденото" място за първите класове е една кална поляна, като прасенца са там. Моят пък е и любител вратар и е целия омазан.
Нямам против да излизат по принцип, но и тази ситуация не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт