Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 677
  • 685
  •   1
Отговори
# 240
Току що излязоха резултатите от Млад математик, имат 29 и 28 точки от 30 максимални, доволна съм 😀
Английски учат по два часа седмично от училище и два часа във Фарос.

# 241
При нас е обратното по отношение на състезанията - отдава им се, но при положени допълнителни усилия, решаване, обяснения и т.н. - а ги мързи! И съответно не им се занимава, не им се ходи. Засега успявам да ги мотивирам, представят се за медали, но сигурно ще е до време Grinning
Не посещават извънкласни уроци по английски, което може би е наша родителска грешка, но не смогваме физически и логистично.

# 242
Нашето извънкласно всъщност е в училище, нямаме възможност за развозване.

# 243
Извънкласно ходят на спорт (около 3 пъти седмично), третокласникът - на математика веднъж седмично. Толкова от нас Simple Smile И аз се занимавам с тях вкъщи, все още мога да реша (повечето от) задачите им Grinning

# 244
  • гр.София
Моят син вече втора година ходи на английски в Британика. Пишат, правят тестове, започнаха и книжка да четат... Особено тази година доста интензивно е обучението и съм доволна от резултата Simple Smile

# 245
  • София
Може би ще я запиша през новата учелна година на допълнителните в училище, а пък, ако не видя резултат - някъде другаде ще е.

# 246
  • София
Аз си мисля лятото да го запиша някъде на лятно английско училище. Примерно в ЕСПА. Чела съм добри отзиви за английската им програма. В АК скъпи ми идват за малко дете. До нас има и АВО и Британика, ще ги проверя и тях като наближи.

# 247
  • София
Моят има 3 часа английски в училище (учебника и тетрадката стоят в училище и не знам какво учат и дали нещо научава изобщо) и е записан и допълнително на курс (взимат записаните за тези занятия по време на следобедната занималня и после ги връщат) - на курса вървят с  бавно темпо, но учат и пишат някакви думички.
Иначе ходи и на кикбокс (в училище след занималнята) и на състезателна математика през уикенда.
Общо взето все уморен се прибира от училище и иска само да играе, но тъй като бил най-бавният в училище на диктовките по думите на класната, сега диктувам всяка вечер по някой текст да вдигнем темпото на писане.

# 248
  • София
И ние нямаме възможност за развозване по занимания, ходи на футбол два пъти седмично, и то само защото е много близо до вкъщи, и веднъж в месеца на състезания по шахмат (тренировките са в училище 2 пъти седмично).
Иначе ако трябва две деца да разнасям на по няколко извънкласни, не знам как ще се справям.

# 249
Нашето дете вече почти 3 години ходи на курс по рисуване в неделя, а от Март я записваме на плуване. Относно английския, от 2 или 3 клас ще тръгне на школа извън училище. Остава да измислим танци от втори клас, защото нон стоп танцува и това иска най-много.

# 250
Нашето дете е всеки ден на извънкласни дейности. Даже иска да я отпишем от училище и да ходи само там...Joy

# 251
  • София
Нашето дете вече почти 3 години ходи на курс по рисуване в неделя, а от Март я записваме на плуване. Относно английския, от 2 или 3 клас ще тръгне на школа извън училище. Остава да измислим танци от втори клас, защото нон стоп танцува и това иска най-много.

В2022 къде ходите на рисуване?

# 252
Ние не сме в София, при нас има една дългогодишна школа с невероятна преподавателка - Арт Школа Колорит.

# 253
но тъй като бил най-бавният в училище на диктовките по думите на класната, сега диктувам всяка вечер по някой текст да вдигнем темпото на писане.
май повечето деца са най - бавни. Миналата седмица същите думи ми бяха казани за моето дете, говорих с някои родители и се оказа, че за още 5 деца е казано същото. Не беше обяснявано какво е интервал, запетая, точка, кога свършва едно изречение и кога започва. По цяла събота и неделя прави диктовки и чете. Понеже през уикенда моето дете също ходи на състезателна математика и затова по този предмет се справя перфектно. Наскоро учителката ѝ беше казала да се откаже от математиката, защото от нея нямало смисъл.

За училищният АЕ нямам идея какво учат, от допълнителния не съм доволна. За следващата година ще търся друга школа. Два пъти седмично я водя на модерен балет, всички останали занимания са в училището. Мислех да я запиша на таекуон до, но нямам сили. Все пак и аз съм човек и имам нужда от малко почивка.

# 254
Имате ли вече резултати от МБГ? Детето е с 28 т., което ми се струва доста ниско - на първия кръг беше с 36. Явно са го затруднили, ще ни изпратят задачите след 15.2., интересно ще ми е да ги видя.

Общи условия

Активация на акаунт