Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 681
  • 685
  •   1
Отговори
# 255
Ако някой има желание да участва в "Българското кенгуру"
https://www.5ou-ivanvazov.com/novini/314-matematichesko-kenguru- … T7UqnZx85aPA9iLaQ

Търсих задачи за Великденското математическо състезание за 2020, но не открих. Знаете ли дали годината е пропусната заради К... или е проведено на по - късен етап?

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 15:59 от nells

# 256
  • ту тук, ту там
Това Българско кенгуру е различно от Европейско кенгуру, нали?

# 257
Това Българско кенгуру е различно от Европейско кенгуру, нали?
Да, две различни състезания са. Днес научих, че е имало и българско.

# 258
  • Варна
Имате ли вече резултати от МБГ? Детето е с 28 т., което ми се струва доста ниско - на първия кръг беше с 36. Явно са го затруднили, ще ни изпратят задачите след 15.2., интересно ще ми е да ги видя.

А откъде имате резултати 🤔 при нас състезанието се провежда в училище и резултати виждаме чак, като ги обявят в сайта Simple Smile

# 259
  • ту тук, ту там
Попитайте в училището да ви ги кажат.

# 260
При нас състезанието не се провежда в училище. Имаме 2 външни организатора за града ни - записали сме се през единия. Съответно ни изпратиха на имейл точките на детето. Нямаме поглед обаче върху общата картина, нито пък в националното класиране се обявява брой точки. Та - никакъв ориентир не ми е, единствено, че е доста по-слаб резултат от есенния му такъв.

# 261
В нашето училище не се провежда и не съм записала децата. Дадох им само да решават примерните задачи, не се справиха 🙁

# 262
E, те си искат подготовка - нямат общо с училищния материал. Трябва да им се обясни логиката на самите условия, и след това на решаване на такъв тип задачи. Когато за първи път му ги дадох, и той гледаше недоумяващо Grinning

# 263
Добре поне, че аз отбирам от този тип задачи 😉

# 264
При нас подготовката в училище не е добра. Затвърждава ми се мнението, че по математика ги кара да учат наизуст смятане и изваждане до 20, а по български са само визуални преписи и съвсем малко диктовки. Ще трябва да обърна сериозно внимание. Госпожата е от тези, които на приказки го докарват, но на действия не. Вие ще имате ли празник на буквите?

# 265
  • София
Много ни е пълен графикът сега, не сме стигнали до буквите. Grinning Предполагам, че ще има иначе. Сега предстои ходене до НИМ, театър и фотосесия за 8 март и това само до края на месеца. Grinning
Иначе вече не просто имам съмнения, а съм убeдена, че госпожата няма грам познаниня за пълен/кратък член... Sad

# 266
Много ни е пълен графикът сега, не сме стигнали до буквите. Grinning Предполагам, че ще има иначе. Сега предстои ходене до НИМ, театър и фотосесия за 8 март и това само до края на месеца. Grinning
Иначе вече не просто имам съмнения, а съм убeдена, че госпожата няма грам познаниня за пълен/кратък член... Sad
Да не сме при една и съща госпожа?Grinning
Нашата още от началото на годината ни пуска съобщения с грешно членуване.

# 267
  • София
Ако ще ходите на горните събития... Laughing

# 268
  • София
Ние пак трябва да работим с децата вкъщи.
За коледния базар изработихме различни неща, сега трябва да правим мартеници. Били несръчни, малки, не можели да усукват…
Нямам против, но все пак и в училише могат малко да се потрудят.

# 269
Утре ще носим саксийки, пръст и семена / грудки или боб върху памук. Ще садят и наблюдават Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт