Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 690
  • 685
  •   1
Отговори
# 270
Мартеници ще правят днес, и празник ще има.

# 271
При нас тази седмица правиха мартеници, дори една е направена за домашния любимец и много добре са се справили.

При нас подготовката в училище не е добра. Затвърждава ми се мнението, че по математика ги кара да учат наизуст смятане и изваждане до 20, а по български са само визуални преписи и съвсем малко диктовки. Ще трябва да обърна сериозно внимание. Госпожата е от тези, които на приказки го докарват, но на действия не. Вие ще имате ли празник на буквите?

Не е само при вас. Амбицирах се и започнах да разпитвам познати и клиенти, чиито деца учат в първи клас. Това са "новите" изисквания - малко диктовки, много преписване, учене наизуст и никакъв мисловен процес.  Относно събирането до 20 им дадоха "магически" квадрат, който трябва да назубрят.  В някои училища като допълнение давали и магически триъгълник, но нямам идея какво представлява.

# 272
Какъв е този квадрат?
Моите деца учат доста математика, защото  паралелката е с такава насоченост, доволна съм от госпожата, тя им преподава и по английски. Говоря за математиката, по български е друга, класната.

# 273
  • София
Магически квадрат, триъгълник е, когато всички страни са с равен сбор.
Аз май не се оплаквам за сега от ученето им. Връща ми вкъщи разни упражнения, контролни, ами не са толкова лесни. Astonished Ама, знам ли,  нямам база за сравнение.

# 274
  • София
И дъщеря ми е с профил математика, тези, които не са могат ли да ми кажат по колко часа имат на седмица?

# 275
amini,
Скрит текст:

# 276
  • София
И дъщеря ми е с профил математика, тези, които не са могат ли да ми кажат по колко часа имат на седмица?
4 часа са стандартните по МОН-ската програма (без предметът да е профил, т.е. без да се взимат ИУЧ и ФУЧ по него).

# 277
  • Димитровград
При нас имат всеки ден диктовка в отделна тетрадка.
Ако има сгрешени думи- преписват ги по няколко реда.

# 278
Моето дете ми се оплаква, че много пишат. Вечер преди да заспи, казва, че пред очите й са само букви и я преследват Simple Smile Иска да учи по-малко, милото. А знам, че не е в натоварено училище дори Simple Smile
Но тя е много слаба, явно й се претоварва ръчичката.

# 279
Интересно ми е например по Родинознание какво се учи, при нас е само 1 час седмично и като изключим растенията нищо не знае. Не може да ми разкаже нищо за Левски, нито за 3 март (а в учебника минаха урока и празника предстои).

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 23:21 от blue_eyes

# 280
  • София
Родинознанието май  е на доста базово ниво до 3ти клас. Не е много по - различно от предучилищната. Нашите имат стихотворение за Левски да учат. Не върви много добре. Колкото научи, толкова.

# 281
Имаме проект за утре, да подготвим кратка информация за делото на Левски и да я научи. Нямам идея как да структурирам за толкова малко дете. Търсих книжки за деца, но ги няма в книжарниците. Някаква идея какво точно и как да му обясня?

# 282
  • Варна
При нас проектите са на почит. Класната ги кара да правят проекти почти всяка седмица. За Левски правихме по миналата седмица:) нашият беше нарисуван портрет на Левски, написано името му, година на раждане и кога е починал, един лъв беше нарисувала също. Като информация беше казала стихотворение за него. Другите деца за казвали обща информация - трите му имена, къде е роден, какво в правил, за какво се е борил Wink
Утре ще ходят на паметник да поднасят цветя и ще пеят две песни за Левски.

# 283
  • София
Нашите също имат стихотворение за Левски, дъщеря ми го научи сравнително бързо, но примерно имало родители от другия клас, които казали, че няма да си тормозят децата с това. 😳
Утре, както бях писала живот и здраве ще ходят в НИМ, а в четвъртък по технологии ще правят мартеници. Едвам намерих прежда. 🤣 Взех последната бяла и една по-скоро червено-кафява, ама това е положението. 😃

# 284
Значи искрено се надявам, да няма стихотворение, защото синът ми учи един стих за около един ден. 4 стиха и то лесни ги учихме петък, събота и неделя и пак ги бъркаше. А ги повтаряхме до несвяст...
Иначе в нестихотворна форма бързо запомня. Гледах в Гугъл други училища какво са правили и направихме същото. Колаж на фона на знамето, със снимки на Левски и красиво написана информация за него. Научихме я. Научи и един цитат - този с "Ако загубя...''. Дано е достатъчно.
Иначе ми се искаше тези неща да ги обясняват в училище, защото аз наистина не знам как да му обясня какво е ставало. И то така, че да го разбере.
Пример: Разказваме за революционната дейност на Левски. И малкото казва, че е бил революционер (поглежда към снимката на Къкринското ханче и добавя): Ама не много успешен Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт