Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 702
  • 685
  •   1
Отговори
# 285
В класа на децата, а вероятно и на други места има няколко деца с турски имена, чудя се на тях как се поднася информацията, или е на общо основание. В София сме.

# 286
  • София
В класа на дъщеря ми също има туркиня. Днес майка и писа в групата дали някой може да и снима стихотворението, че го е забравила в училище. Явно нямат проблем с тези неща, но дали при всички е така- не знам. И ние сме в София.

# 287
При нас утре ще ходят да поднасят цветя на паметника на Левски. До колкото разбирам нищо не са учили и правили. По музика пеят песен за Левски, но синът ми я знае още от детската градина.
И за мартеници нищо не са казвали все още. Обикновено класната съобщава в последния момент нещо и понякога е трудно за реагиране.

# 288
  • София
При нас класната много често забравя да напише, ако ще им трябва нещо за правене и който запомнил, запомнил. 🙄

# 289
Ние си имаме общ чат няколко майки (децата бяха заедно в градината) и добре, че там споделяме, ако някое от децата се е сетило нещо, което трябва да се носи или прави. И, ако някой отсъства, там си предаваме информация какво трябва да се пише и учи вкъщи. Не знам вие как процедирате, но на мен ми е неудобно да питам всеки път класната, а пък тя така и не качва такава информация в групата във фейсбук.

# 290
  • София
Ние имаме чат, в който участват госпожите и отделно такъв с родителите. Нямаме ФБ група. И при нас понякога някой родител подсеща, но невинаги. 🤣

# 291
  • София
Нас госпожата изрично ни предупреди, че не членува в никакви групи. За съобщения ползва Школо.
Ние родителите имаме вайбър група и периодично се подсещаме за някои неща, или търсим някой загубен учебник, помагало, тетрадка. Обсъждаме разходи с касиерката, изобщо все важни неща.

# 292
  • София
Ние също имаме проект за Левски и днес го занесе.
В нашия клас няма турчета, но последна грижа би ми било как да се поднася информацията на тях.
Нямам никакви скрупули в това отношение. От много скрупули и сакън да не нараним нечии чувства, стигнахме до абсурда за петвековното "присъствие" на турците тук. Стигне ли се до момента да се изучава този период от историята моето дете ще нарича нещата с истинските им имена, а не с евро*ейските им синоними.

# 293
  • София
То не е само до история. Примерно те празнуваха и денят на християнското семейство. Не знам как би се възприело нещо подобно от семейства от друга вяра.
Иначе те досега не са имали никакви проекти за правене, а ми звучи много интересно на мен, обичам такива работи, само да не ми се каже неделя вечерта за понеделник. Satisfied

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 10:13 от sea.sea

# 294
То при Левски даже е по-голяма драмата, защото българин го е предал.
Иначе и аз обяснявах нещата, както нас са ни учили. А той и Левски си го е казал, че няма нищо против турското население, но се бори против турската власт и българите да имат свое управление, да са свободни.
Иначе всички празнувахме деня на християнското семейство... Да не говорим за стихотворението, как майката сипвала ядене и приготвяла детето за училище, а бащата работел и носел пари...

# 295
  • София
Знаете ли дали в Теди мога да намеря някакви комплекти за направа на мартеници? Освен прежда, но и някакви фигурки, за да са по - интересни. В последния момент ми казаха, че трябва и мартеници да правя/им Angry

# 296
В кинкалериите има всякакъв вид мъниста и материали.

# 297
  • София
Знаете ли дали в Теди мога да намеря някакви комплекти за направа на мартеници? Освен прежда, но и някакви фигурки, за да са по - интересни. В последния момент ми казаха, че трябва и мартеници да правя/им Angry

Имат мъниста, но точно там не намерих червена прежда вчера.

# 298
Вижте първо  дали учебника няма някакво приложение, при нас има и прежда и клечки някакви

# 299
  • София
На нас ни искатдопълнително прежда, не знам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт