Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 724
  • 685
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Моят син вече е фен на състезанията, като получи няколко медала и му хареса Simple Smile
Чакаме и ние бронз от МБГ, но нямам идея колко точки има. Пък ако беше седнал поне една задача да реши вкъщи можеше и до сребро да се добере.
Анди студио беше актуално лятото при нас. После започна много да им подражава и баща му го забрани. Сега гледа Айдебг, които са доста по-добре и един младеж на тема Фифа24 който е одобрен - не крещи и не псува, обаче идея си нямам как се казва, там с баща си се занимават.

# 346
  • София
На  моя въобще не му пука за никакви медали. По инерция се движи. Където и на каквото майка му го запише - ходи. Само за спорт мрънка. За съжаление, не сме спортни натури вкъщи....
Гледа Филосорапторът, Айде Бг и Клашъра.
Свършиха с Буквара и сега май всяка седмица по стихотворение ще имат. АЗ така ги мразех, но още са ми в главата.
Още малко и свърши първи клас. Ами, лети времето!

# 347
  • София
О, нямам търпение да свършват вече аз. 🤣

# 348
Аз да питам имахте ли празник, тържество за  буквите?

# 349
  • София
Още нямаме официална информация, но уж за 27.03, ама дъщеря ми казва, че и родителска щяло да има тогава. Не виждам как ще стане, освен, ако не е разбрала нещо. 😃

# 350
И синът ми преди гледаше много Клашъра и айде бг. После започна едни футболни, бяха поносими. Анди студио също ставаха, ама Анди като порасна и нещо започна да не ми харесва държанието му. Сега пък следи английски за игри. По ми харесваше, когато гледаше Слави и Айде бг, ама...А пък най ми харесваше, когато гледаше Академико хаха. Лети времето, растат децата и интересите им се променят стремглаво.

Ами той медал не е взимал още. Може би това доста би го мотивирало. Ходил е само на едно Математика без граници и Аз и числата. От Аз и числата не разбрах има ли изобщо някакво награждаване? Когато излязоха резултатите той беше болен и не знам госпожата дали нещо е казвала.

До колкото разбрах празника на буквите ще е през април, но не знам дата. Ще кажат на родителската, която също отложиха за не знам кога.

# 351
  • София
На Аз и числата май са само грамоти. И то за всички участвали.
За празник на буквите не са ни казвали. Но сигуро ще си организират нещо там.

# 352
Празникът на буквите при нас ще е в края на март, раздадоха им материали за учене, ще разиграват и сценка, той си научи вече репликите.
Единственият шанс да работя с тях е, когато едно от децата не е вкъщи. Заедно ли са - никакъв шанс, играят, търсят се, умът им е другаде.

# 353
  • София
Добра алтернатива на Анди студио е Криската - самостоятелните му клипчета. Обяснява какво и защо прави в играта, не говори простотии. Малко повечко вика, отколкото ми е по вкуса, но какво да правиш - мъжка му работа.

# 354
Нашата първокласничка гледа предимно музика и клипчета,  на които да танцува - Бриана Петрова, ритмични упражнения и подобни. Забраних в ютуб да й се появяват Даяна и нейните приятели, защото темите са за тийнове (примерно Даяна иска съвет от приятелката си Вера как да избяга от час и да се срещне с баскетболиста Денис). Общо взето тя не следи блогъри, а гледа Хари Потър поредицата, Матилда и изобщо филми.

# 355
Моята девойка напоследък гледа в YouTube Майкъл Джексън и танцува. Естествено доскоро и тя следеше Анди и Дани. Чудя се дали да не купя абонамент за storytell и да чете e-книга. Мисля си, че така ще е по-ентусиазирана да чете. Някой дали е пробвал.

# 356
Не, но моето чете засега лесни книжки от типа Мишлето Моли, Малкото мече и разни приказки с отваряне като театър. Опита се да чете Хари Потър по собствено желание, но след няколко обяснения за това какво е Привит Драйв и други по-сложни думи, засега сме на изчакване. Ако е дете, което чете литература за по-големи вече, друго е.

# 357
Не смятам, че е-книги в първи клас биха били полезни, даже напротив. Целта в първи клас, поне за мен, е да развием любов към четенето в етап, в който все още то е им трудно, изисква усилия от тяхна страна. А за това помагат точно красивото художествено оформление, цветните илюстрации, възможността и тактилно да преживяват книгата - всичко това, което липсва в е-изданията. Дори и баткото, който сам четеше преди първи клас класическите детски романи - с удоволствие и настървение, не му разрешавах да използва Киндъла ми, а заедно ходихме до детския отдел на библиотеката и си избираше книжки по негов вкус и интерес. Чак когато започна да поглъща големи томове книги, без илюстрации, тогава му дадох Киндъла. Чете и хартиени книги, наред с електронните. А от Сторител съвсем пък никаква полза не виждам.

# 358
  • София
Влогове моят не гледа (ние не гледаме с мъжа ми такива неща, съответно е малко вероятно случайно да му попадне такъв клип, използвайки нашите youtube профили, а в училище явно още никой не го е открехнал за тия видеа, та да ги търси целенасочено).

# 359
*Lorena*, няма връзка според мен какво гледате с мъжа ти. И ние не гледаме никакви влогъри. Малкото от 2 годишно гледа Настя и папа, другата Настя, Катя и Макс, Маргарита и Лера. Сами си ги намират децата.

Общи условия

Активация на акаунт