Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 291
  • 685
  •   1
Отговори
# 615
Както прецени тя, най-често предпочита пред мен на глас. Ако не се включвам в упражнението си чете наум. Но аз съм споделяла, че тя чете от малка, за нея не е проблем. Често ги и надхвърля заложените с цел определен ден да не чете.

# 616
Prolet, Много амбициозна програма при вас Grinning На моето дете не му се събират толкова часове учене на ден дори и когато е на училище.
При нас това е една трета от натоварването за деня, когато е в училище. Стигам до извода, че е бил претоварен може би. Май много му е дошло.

# 617
Когато е едно дете и няма с кой да си играе може би се съсредоточават повече.
50 страници на ден е мисия невъзможна, боря се за 1 приказка от по-дългите примерно + довършване на материала от училище на този етап.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 10:27 от amini

# 618
  • София
Като чета по колко се занимават децата ви, ме е срам да споделя с моето какви увещания и какви чудеса са, за да прочете някоя от "Небивалиците" /по страница и половина/...  Sad
Петдесет страници не си представям да прочете ..
Единствено футболът го вълнува, телефонът и компютърът. Знам, че е наша вината Sad
Днес съм заръчала в занималнята да прочете поне 5 приказки, да видим.
А не е като да няма пример - аз съм вечно с книга в ръка, ама на'! Sad

Отделно си мисля, че ако съм по цял вкъщи щяха някак си по-лесно да се получат нещата.. но няма как. Единственото време , с което разполагаме е вечер и уикендите

# 619
Пример - сега започнахме от 10, за час и половина - 4ри басни + 2 страници от Пипи. Басните много бавно вървят, макар че са кратки. Обяснявам смисъла, думи...
Ще се опитаме да прочетем 3 книги за лятото, но ако не можем - колкото толкова. Ще му чета и аз да го стимулирам, но си трябва много занимание.
Аз се занимавам само защото при нас пропусна целият втори срок и се изисква да навакса пропуските и защото ми се ще да може да чете по-добре.
И нас ни вълнуват само филмчета, игри...

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 11:40 от prolet_inchen

# 620
  • ту тук, ту там
Аз направо се комплексирам като родител, като чета каква програма имат някои деца! Аз водя борба за 2-3 писма на дакела дневно. 😱
Имат за домашно от училище едни листи със задачи по математика и български, по един лист на седмица. Синът ми реши по свое желание да ги започне отсега, днес започна втория. Ако му направя забележка за нещо (краснопис обикновено), започва да се сърди и се отказва напълно. Не мога да си представя как бих постигнала 3-4 часа занимания на ден! 😳

Mijjj, писали сме заедно. ☺

# 621
  • София
Моята госпожица на ден прочита макс две писма на дакела. Една страничка математика и това е. Не виждам да прочете повече от три книги за цялото лято.

# 622
  • София
И нашите занимания не са повече от час дневно. По около 1-2 страници задачи, понякога 1-2 страници БЕЛ /основно уикенда/. Приказки не обича да чете и затова сега се редуваме - приказка аз, приказка той и така 15-20 страници максимум уикенда. В занималнята сега чете Дневниците на един Дръндьо. Оставила съм го там да чете каквото имат. До обяд в момента е на английски. Юли месец ще е същата програмата. Август почиваме и освен една книга друго няма да нося.
Не се е измъчил. При нас деца няма и освен с 2-год.си брат никой друг не вижда. Затова основно го записвам на разни занимания. Спорт не обича /имам предвид организирано и целенасочено да се работи, не безцелно тичане и каране на колело/.

# 623
Диктовки правите ли?
Днес съм оставила на майка това+5 страници задачи (елементарни). Тя успява по-добре от мен да ги пробута 😉

# 624
.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 16:04 от prolet_inchen

# 625
  • ту тук, ту там
Пролет, не знам доколко е уместно да го кажа, но проблемът не е точно във времетраенето, а в натоварването. Това (в моите очи) е адски много материал като за ваканция. Ваканцията е предимно за почивка все пак. Ще ти прегрее детето в един момент. Освен всичко ходи и на лятна занималня, доколкото помня.
Знам, че ми е непоискано мнението, не искам да те засегна, но имаш малко нереалистични очаквания от детето сякаш. 🤗

# 626
  • София
Събота и неделя направихме общо две диктовки. Той пише доста правилно и красиво.
Чете също много добре (всъщност от 5-годишен може да чете). Само дето го мързи да се занимава и му се прави друго ...
Мъжът ми е на мнение да не го зоря прекалено през ваканцията.

# 627
И аз смятам, че прекаленият натиск води до обратен ефект и до психическо "прегаряне" у децата. Открих го по трудния начин с моите през последната учебна година, когато и двамата се явяваха на състезания - малкият само по мат-ка, големията и по БЕЛ, и по мат-ка. В началото на уч. година им бяха много по-добри резултатите, в сравнение с април-май, когато вече беше видно, че им идва в повече. Та, дайте им време за психически отдих. Кога нас са ни натискали през лятната ваканция след 1 клас да правим упражнения, диктовки, да решаваме задачи и пр.? Имахме единствено книжки за четене.
И това го казва майката с -найсе хиляди файла за през лятната ваканция Grinning

# 628
Ами да ви кажа аз съм решавала през лятото задачи, от списание Математика 😀
И книги четох, дори имах забрана по едно време, че няма спирка.

# 629
  • София
Книги и аз много четях през летата Simple Smile
Задачи не съм решавала.
Но е факт, че днешните деца са различни.. Не са като нас навремето.

Общи условия

Активация на акаунт