Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 291
  • 685
  •   1
Отговори
# 600
Показаната книжка бях взела на баткото, когато беше в първи клас. На малкия сега взех друга, но и двете ми се струват прекалено леснички. Ще я попълни де, но съчетаваме с диктовки и четене на книжки - вече прочете Пипи Simple Smile Апропо, имам файл "Домашна работа за лятната ваканция след 1 клас", който вече изисква по-сериозна работа, форматът също не е игрови, и ще го подкараме и него след това. Ако някой иска - мога да изпратя по мейл.
Може ли да ми изпратите? Ще пиша мейл на лични.

# 601
Момето, благодаря за материалите!
Вашата учителка всичко ли очаква да минете? Доста ми се струва + книгите за четене. Моят го записах на състезателна математика от септември и от школата му изпратиха сборник от 45 страници със задачи за лятото.
Неееее, всичко, което ви изпратих, съм го намерила сама в различни онлайн източници, фейсбук групи и пр. и съм си го запазила като файлове. От училище ни дадоха единствено списък с препоръчителна лятна литература.
Циндил, може ли да ми изпратиш сборника със задачите по състезателна мат.?

Изпратих мейл на двете дами, които ми писаха, само с единия файл, ако искате и другите неща, пишете ми, другата седмица ще изпратя.

# 602
Моят син още го раздава айляк. Не успявам да стигна до нашите да разгледам дали имам някоя от книгите за четене, които са им дали, ако не, ще купувам. Но още не съм решила дали има смисъл от пълния списък (4 книги) или аз да му подбера нещо по-подходящо. Ако наистина има много думи,  които евентуално няма да разбере на момента и трябва да му обяснявам после, ще забрави какво е чел.
Съмнявам се да иска да чете на глас. През годината го разпитвах какви текстове четат и ми ги преразказваше,  точно с цел да видя дали чете с разбиране.
От тук видях един сборник за четене с разбиране и мисля да му го поръчам.

Аз понеже съм си вкъщи сега и няма да ми се налага да го оставяме сам, пък и са ми малки още. Оставал е сам за час-два, докато пазаруваме. Не мисля, че ще направи нещо, но не бих за цял ден.

И аз не разбирам това постоянно измисляне на поводи да се правят подаръци. Ние и за рд правим. Даже госпожата от занималнята има рд лятото и искат да я "уважим". Като се почне и с предложения за директорката, за госпожата по музика...и т.н.
Тук или трябва всички да са съгласни или не, иначе автоматично си черната овца. И искаш-не искаш се буташ при стадото.

Оглеждам се за курс по състезателна математика и английски език. По английски е много добре и сега като започнат да го изучават от буквите във втори клас сигурно ще му е скучно, затова искам да надгражда, а не да тъпче на едно място.  Математиката също му е силна и от сега казва, че иска да кандидатства в МГ един ден, макар че друга песен може да пее до тогава.

Ще помоля, ако има някое дете, което ходи на състезателна математика да напишете какво горе долу представляват самите курсове.

# 603
Моме, благодаря за материалите, писах и за другите, но не съм сигурна дали си го получила.

# 604
  • София
Момето, благодаря за материалите!
Вашата учителка всичко ли очаква да минете? Доста ми се струва + книгите за четене. Моят го записах на състезателна математика от септември и от школата му изпратиха сборник от 45 страници със задачи за лятото. Още не съм му го показала. Head Band Едва ли с всичко ще успеем, все пак е и ваканция.

Циндил - Пиндил, може ли да споделиш кой е сборника?
Бих искала и моята дъщеря да се упражнява, на нищо не съм им дали

# 605
  • София
Момичета, извинявам се, некоректно съм го написала. В сайта на школата са си качили нещата, които децата да направят. Задачите, по мое мнение, са взети от различни сборници. Аз разпознах различни задачки от Европейското кенгуру, Умник . математик и подозирам, че има от сборника на Кортезов, може  би от този на СМГ. Не съм ги сваляла, не знам дали и може. Ние он лайн ще ги правим.

# 606
Аз имам сборника на математика без граници. Още има от него да решава, като го приключи ще свалям варианти от други състезания, намират се много в интернет. Малко досадно с това принтиране, но е вариант като не намирам подходящ сборник.

# 607
Почивните дни е голяма мъка да накарам децата да направят нещо, моля и не срещам разбиране 🤔 а не ми се ще да ги натискам.
Вие какви похвати използвате?

# 608
Аз от миналото лято ги почнах, та са свикнали. На ден им разрешавам 2 пъти по 30 минути игра на телефон. Преди това трябва да са направили по 1 страница Мат. и 1 страница БЕЛ от съответните сборници. Ако са по-обемни задачки - съответно по половин. Та - тоягата и моркова, в нашия случай моркова 😀

# 609
  • София
Опитвам и аз да не я оставям съвсем без хич.
По една страница математика, една Бел и малко четене от свободна литература, в случая “ Писма от един дакел “. Това за ден.

# 610
Ние почнахме от Момето. Според мен са много хубави упражненията. Засега ги реши без проблем и без грешка първите няколко страници, ще видим нататък. Сега съм направила програма да редуваме различни неща. Един ден ще има четене с разбиране и задачи, един ден ще има диктовка и задачи по български, друг ден ще преписва. Чете в момента по 2 страници на ден, обаче като купих Пипи - наистина е 350 страници.
С рисунки и по-голям текст, и все пак. Ще почнем с Пипи през деня, а вечерта ще четем Езоп басни или Ран Босилек приказки... Те поне са кратки и може по-лесно да се разделят текстовете.
Горе-долу по 3-4 часа на ден ни отиват за всичко, но това е, защото той много се разсейва.  Което като цяло ни е главен проблем. Вече съм решила, да не го пришпорвам, все пак е ваканция. Уикендите му са напълно свободни. До 3 е на занималня - сутринта играят само, после учат таблицата за умножение и решават задачи. След това се връща вкъщи, ние решаваме и пишем примерно до 17  и след това почивка. Игри засега съм спряла, пуска си да гледа весели истории.
Мисля сега като оздравее ако всичко е наред да го водя на плуване.
Ако видя, че му идва много, ще намалим ученето или ще го взимам по-рано от занималня. Обаче като цяло да ви кажа, при него ако не се повтаря и упражнява, го забравя. А и съвсем отвиква да се концентрира.

# 611
Mometo, писах и аз на лични, ако може да ми изпратиш файла. Може и да не е получено...

Очаквам съпротива, когато трябва да учи, но няма как. Три месеца не може да не прави нищо.

# 612
Сутрин става и закусва, вкъщи имаме стая библиотека - отиваме там и чете 50-тина страници, аз си пия кафето при нея и я слушам с цел обяснение на непознати думи. Прочете ли си ги - после целият ден е свободен. Вчера прочете цялата книга за ден - стихотворения на Багряна, каза, че днес иска да играе повече навън вечерта (в работните дни това упражнение го правим към 17:30, след това се излиза) и съответно няма да чете, минала си ги е. Оставям я да си "управлява" задачите Grinning Друго не правим общо взето, научи таблицата и не смятам да я товаря със задачи лятото, може би при баба си и дядо си да порешава малко през август.

# 613
50 страници на глас чете?

# 614
Prolet, Много амбициозна програма при вас Grinning На моето дете не му се събират толкова часове учене на ден дори и когато е на училище.
Получила съм на лични съобщения от доста хора, ще изпратя на всички, но в следващите дни, тъй като съм пред отпуск и трябва да отхвърля много неща.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 10:32 от Mometo*

Общи условия

Активация на акаунт