Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 325
  • 685
  •   1
Отговори
# 510
  • София
При нас я няма тази книга в списъка за четене. Между другото имат само 7 книги, аз се изненадах честно казано. Grinning

# 511
  • София
При нас я няма тази книга в списъка за четене. Между другото имат само 7 книги, аз се изненадах честно казано. Grinning

И при нас на 7 заглавия задължителна и 10 - препоръчителни т.е. 17 книги общо.
Виждат ми се множко...

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 21:30 от Happy Mijjj

# 512
И нашите са много. Едва ли ще ги изчетем Simple Smile Почнахме с Мечо Пух. Чете го паралелно с една книга за Тетевен, която си донесе от тяхната екскурзия.

# 513
  • София

Това е всичко при нас.

# 514
  • София
Здрасти и от нас!
Списъкът ни се различава малко с вашите, но повечето ни книжки съвпадат.
Моята щерка ще идва малко с мен в работата и после при баба докато взема отпуск.
Медали имаше и при нас. Моята има грамота, тъй като се е явила само на състезание по рисуване. Няма драма.
Иначе имаха нещо като тържество под формата на открит урок. Пълна съм със забележки, но ще ми проличи личното отношение и ще се въздържа от коментар. Важното е, че малката е щастлива!

# 515
Имаме задължителни 11, отделно каквото има в Читанката накрая и още 4 популярни, които са по желание. Виждат ми се много, а моето дете чете и част от тях са прочетени. Извън тях - каквото прецени на езика, който имат като чужд, но да са поне 2 бр.

# 516
Ние имаме десет, госпожата каза, че реално три да прочетат ще е добре. Де факто са за избор, важното е да се чете, без да се презорва детето.
С моето дете ще четем усилено от следващата седмица. Тази съм му дала почивка
Препоръчайте ми комплект подобно на читанката и тетрадката към нея - да има за четене и да има въпроси за разбиране на текста и мислене.

# 517
Извън тях - каквото прецени на езика, който имат като чужд, но да са поне 2 бр.
Уау, има за четене книги на чужд език?! Впечатлена съм, но не мога да определя точно в каква насока.

# 518
При нас книгите са 9. Не знам защо, но са включили "През гори и води"на Емилиян Станев. Според мен това не е книга за първокласник, скучна е и трудно се чете. Минахме през панаира на книгата и вместо нещо от задължителната литература купихме поредната книжка за Агата и първата за Мотовете. Отделно от това трябва да научат и таблицата за умножение, но и да преговарят материала от първи клас.

Mometo, баткото учеше в училище с разширено изучаване на език и всяко лято имаха по 1 или 2 книги на езика. Купуваха ги от училището и ни спестяваха обикалянето по книжарници.

# 519
  • София
И моето дете е с разширено изучаване на език, но книги не са им давали за четене...
Таблицата за умножение да учат през лятото? Изумена съм... Ако не бъркам тя се учи през втория срок на втори клас?

# 520
Да, таблицата "за уморение" се учи втори срок на 2 клас, и точно това ни беше подчертано от госпожата на последната родителска среща - да не се напъваме да учим децата на нея през лятото. Ако толкова искаме да я знаят предварително, ще има достатъчно време след започването на учебната година.

# 521
Извън тях - каквото прецени на езика, който имат като чужд, но да са поне 2 бр.
Уау, има за четене книги на чужд език?! Впечатлена съм, но не мога да определя точно в каква насока.

Да, препоръчаха стихчета, но да е на този език, за да свиквало детето. Те поне не влизат в задължителния списък.

# 522
Ние имаме разни нахвърляни книжки в чата от госпожата, на вас как ви дадоха списъка?
Ще имат лятна занималня в училище от 9 до 17 ч.през юни.

# 523
  • София
Дадоха ни го в джоба, където беше удостоверението.

# 524
  • София
Като съвсем скоро минал родител през два 1ви класа, бих ви посъветвала да прочетат задължително "Пипи дългото чорапче" както и "Ние, врабчетата". И двете ги има в едни от изданията на учебниците за 2ри клас. Също така приказките за Хитър Петър и Настрадин Ходжа,  Български народни приказки и Басните.
Другото е пожелателно.
А за таблицата - ако успее да научи умножението до 5, после ще им е много по-лесно.
Естествено всеки сам си "преценя" ❤.

Общи условия

Активация на акаунт