Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 314
  • 685
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Подарък за рожден/имен ден на учител и на мен ми е абсурдно. Откъде знаете кога има рожден ден учителката?
Ние подарихме общ подарък за завършването за около 200 лв - цветя и кошница с продукти май беше.
За две седмици занималня и през ум не би ми минало и цвете да подаря. При друга учителка ли е това или пак при същата? За две седмици такива чудеса ли е направила с децата, че трябва и подарък? За мен това раздаване на подаръци за всичко /вкл и лекарските услуги/ ми е скандално.
Момето, ще ти пиша за файла. Много сборници и помагала съ накупувала за 2 кл., прекалила съм. Едва ли ще има време и за тези материали, но да си сверя часовника какво изискват в другите училища.

# 571
  • София
По 50лв. на дете при 24 деца сумата ще е 1200лв.
Доста привлекателен "подарък" за 2 седмици занималня Blush

# 572
Не давай, щом не искаш. Както искат да гледат.

Не сме касички, макар често да имаме това усещане Simple Smile

# 573
  • София
Аз да ви върна малко на темата - четене.
Съвет - да четат на глас. Като срещне непозната дума да питат!
Не си мислете, че четейки наум нещо им остава в главиците😆. Даже на второкласниците им се губи текста, какво остава за по-малките.
Истината е, че те не схващат за какво е цялото това "упражнение" в четене. То аз на моменти се чудя има ли смисъл?! С навлизането на AI и всичките бози от него... както и даването на електронно устройство за "забавление"...
В занималнята, в която ходят моите двама младежи, всички деца са с телефон в ръката... и защо? Мои си терзания, апропо.

# 574
  • София
По 50лв. на дете при 24 деца сумата ще е 1200лв.
Доста привлекателен "подарък" за 2 седмици занималня Blush
Някой родител да не прибира комисиона някаква? Dizzy Face
Галски, вчера се сетих да питам детето дали другите имат телефони и ползват ли ги в занималнята. Каза, че само той нямал и през почивките си играят на телефоните. Той чете.
Бяхме на един рожден ден на първокласник. По едно време всички 7-9  деца бяха с телефони само моя без. Много странна гледка.

# 575
И аз питах за четенето, никое дете не четяло в занималнята. Затова се отказах и да я карам да чете там, няма смисъл. Нито ще остане нещо в главата, нито ще се чувства ок. Тя е с Нокиа с копчета, но играела на змията Grinning

# 576
  • София
Не мисля, че някой родител взема пари за себе си. Има снимки и бележки за всичко.
Миж, определено няма да са 24 деца. 🤣
Не знам, аз не съм учител, ама ако родителите  ми дадат в плик 1000 лв или колкото съберат там без причина- няма да ми стане приятно.
Има една групичка родители, които боготворят учителките или по-скоро едната и непрекъснато повтарят- те заслужават, те заслужават. 🙄
Сега и заплатите ли да им поемаме, не мога да разбера. 😃

# 577
  • София
И нашите учители са страхотни, всички родители сме единодушни в това, но трябва и мярка все пак. Гифт карти подарявахме на Коледа и завършването, останалите празници - 8 март например само цветя.
В момента детето е на лятна занималня, само с майки часовник. Имат ден с телефони - вчера беше разрешено и си носеше, но това е за всички и е съобразено с програмата им. През останалото време не го пускаме с телефон, не знам за останалите първокласници дали носят и какво.

# 578
Карам децата да ми разказват какво са прочели, когато имам време разбира се. Почнахме на глас да четем в началото, ама то много бавно... иначе виждам смисъл, но така цялата ваканция няма да стигне за задължителната литература, а какво остава за останалите неща.

# 579
Би трябвало да съм заляла с имейли всички момичета, които ми писаха на лични Simple Smile) Имам още 2 пдф файла, които са твърде големи за изпращане по имейл, както и още един много хубав онлайн ресурс за писане на ръкописни букви, но мисля, че съм го споделяла вече тук, така че засега това е.

Рождени дни на госпожите не отбелязваме по никакъв начин - те черпят децата в клас, те ги поздравяват, и това е. Виждам какво е от другата страна - на преподавателите им е адски неудобно да получават подаръци, различни от цветя по основните поводи.
Не само първолакът, а и третокласникът все още нямат телефони и съответно не ходят с такива никъде, камо ли в занималня и училище...

# 580
Благодаря, точно такива упражнения търсех! Ще гледам някак да комбинираме от различни места, уикенда ще му мина и пак учебниците да си отбележа, кое може и кое не.
В частната му занималня учели таблицата за умножение... Викам си, добре, каквото направят там, то е ясно, че те нищо няма да направят, ами аз ще се оправям вкъщи.
Аз го карам да чете на глас, защото първо така ги изпитват и той трябва да може да чете гладко и бързо без запъване. А като е наум не знам може ли, или не.
Вариант е две страници на ден на глас, останалите- наум, но дали ги чете или ще гледа през прозореца не е много ясно при нас конкретно...
Иначе мисля и стихотворения да учим, та ще направя някаква програма всеки ден с малко разнообразие.
На занималня ще ходи колкото да играе с деца и да се социализира лятото като цяло. Мисля и на плуване да го запиша.

# 581
  • София
Много благодаря, получих ги Simple Smile
Сега остава и да намерим време кога да се упражняваме. Той е до 17,30-18,00 на занималня, после задължително ходи да рита с баща си в парка. Имат си цяла компания там - татковците пият бира, децата играят футбол и стоят до късно Simple Smile

# 582
Кога ще почиват децата? Simple Smile И това си трябва Simple Smile

# 583
Моето на занималнята почива - там нищо не прави. Спорт, плуване и игра по цял ден.

# 584
  • София
Моята има още 4 учебни дни и голямата почивка започва.
Опитах се да обясня моята гледна точка, но се върти едно и също- трябва да им покажем, че ценим труда им и те заслужават. Единственото, което мога да кажа по темата е това и прекратявам. 😃

Общи условия

Активация на акаунт