Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 48 265
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
Взеха ми вагинален секрет . Докато излезе резултата докторката ми каза да слагам Гино-Певарил, че има някакъв лек секрет. И се чудя да изчакам ли или да започвам с глобулите?

# 196
Здравейте. Имам останали 4 опаковки  флукорик 150 мг.Ако някой има нужда да ми пише на лично.Подарявам ги!

# 197
Бихте  ли ми разчели резултата? Чувствам лек дискомфорт. Без цикъл от 1 година. Да си взема ли гинофилус?(толкова много го хвалите:smile:)

5-10 лактобацили на поле;15-20 Грам(v) кокобактерии и Грам(-) пръчици на поле;1-2 левкоцити на поле;епителни клетки

T.vaginalis(-)отр.
Не се изолира Candida spp.
Не се изолират патогенни аеробни бактерии

Заключение:
"Междинно" състояние на вагиналната микрофлора по критериите на Nugent et al.

# 198
Да, взимай Гинофилус - по 1 на ден - само вечер за 14 дни. Лактобацилите са ти редуцирани.
А защо нямаш цикъл?

# 199
Mila1331, цикълът ми спря.

# 200
В смисъл - в менопауза ли си или просто имаш хормонален проблем? Защото е важно, хормоните също много влияят на ph на влагалището и флората там.

# 201
Менопауза

# 202
Разбирам.
В такъв случай - ph-то ти се увеличава, то е нормален процес. Лактобацилите намаляват, поради което се увеличават другите видове бактерии, които нормално си живеят във влагалището, което пък води до дискомфорт.
Затова - пробвай с Гинофилус, понеже си в менопауза, предполагам, имаш известна сухота, затова мокри капсулката под течаща вода около 30-40 сек. и тогава слагай. И само вечер преди да си легнеш, за да може добре да се разтвори и да се усвои.
След курса - изчакай поне 10 дни, най-добре 14 и повтори МБ, за да се види дали има ефект, понякога са нужни няколко курса, докато се възстанови флората. И ако имаш сухота - говори с АГ да ти изпише някакво средство, защото това също допринася за проблеми в тази зона, особено пък, ако водиш активен полов живот.

# 203
  • Пловдив
Здравейте.Някой лекувал ли се е с Клион Д и успоредно с него да пил Флукорик или Микомакс или някои от останалите таблетки ,съдържащи флуконазол

# 204
Какво показва микробиологията и директната микроскопия?
Клион Д е метронидазол, прилага се при бактериална вагиноза, останалите са антимикотици. Понякога Кандида и Гарднерела (основен представител на бактериалната вагиноза) съжителстват заедно и се лекуват така, друг път след БВ се минава към Кандида...

# 205
  • Пловдив
Имам гарднерела.Изписан ми е Клион Д,в който освен метронидаьзол има и и противогъбично-миконазол.Преди 6  месеца го слагах отново и гъбясах,не знам дали от Клионса или от няколкото таблетки Лактажин.Питах лекаря да пия и едно хапче Флукорик профилактично ,за да не гъбясам,но той каза,че вътре си имало противогъбично и не би трябвало да гъбясам.Та затова питах дали могат да се съчетаят двата препарата,да няма някакви взаимодействия между миконаьола вагинално и флуконазола.Амс дано няма,че снощи пих един флукорик

# 206
Момичета, един чисто технически въпрос - взех зелен талон от личния лекар за кожния диспансер, но той е издаден на  07.02, до кога е валиден? Медицинската сестра каза, че с талона валидността не е като при направлението - 30 дни, а повече но не уточни колко.
Също така, някой може ли да препоръча добър АГ, който да работи с каса? Последната ми изписа антибиотик и всичко беше наред до един момент, но накрая на курса имах някакви циститни оплаквания, които нямах в началото, а още продължават... Та и при мен е старата песен на нов глас. Weary

# 207
Сия, не мога да ти кажа за валидността на талона, но звънни утре сутрин на регистратурата на диспансера и ги питай. Ще ти обяснят. Ако е изтекъл - ЛЛ да издаде нов.
Аз лично не мога да препоръчам АГ по НЗОк, моята не работи, а и аз за такива проблеми не ходя при нея, а при Рачева. Тя си ми взима изследвания, аз си ги нося в моя си лаборатория и после и показвам резултатите. Този вариант ме устройва най-много, защото моята АГ ми ги праща към техен микробиолог, но пък там се чака много за резултати. На АГ ходя само за цитонамазка, колпоскоп и ехо, а и да, ако получа цистит, също тя си ме лекува. Мога да ти напиша коя е, но там е ужасно скъпо, пълният ми годишен преглед излиза към 200 лв.

# 208
Момичета, един чисто технически въпрос - взех зелен талон от личния лекар за кожния диспансер, но той е издаден на  07.02, до кога е валиден? Медицинската сестра каза, че с талона валидността не е като при направлението - 30 дни, а повече но не уточни колко.
Също така, някой може ли да препоръча добър АГ, който да работи с каса? Последната ми изписа антибиотик и всичко беше наред до един момент, но накрая на курса имах някакви циститни оплаквания, които нямах в началото, а още продължават... Та и при мен е старата песен на нов глас. Weary
Сия, аз имах същото питане преди време, наистина е 30 дни валидността на талона. Относно лекари, може да потърсиш в Супердок, има опция за филтър на лекари, работещи с НЗОК, (аз лично гледам застраховател, защото имам допълнително здравно осигуряване) и си харесвам по оценките.

# 209
Благодаря за отговорите, събирам мнения всякакви, че с тези проблеми е голяма мъка.
Mila1331, пиши все пак коя е лекарката. По едно време и аз ходех при един кожодер, който на всеки първичен преглед ми взимаше по 150лв средно, но и той се е отдал на печалбарство и вече претупва нещата.

Общи условия

Активация на акаунт