Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 204
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви, много ми е полезно всичко споделено!
Иначе и аз прочетох в листовките и ми направи впечатление съставката. Скоро пих антибиотик и флукорик, и не съм сигурна дали е ОК да приемам отново толкова скоро.

Тук ще се намеся…
Не е изписан Микомакс, защото и в Макмирор, и в Полижинакс има Нистатин и той ще покрие гъбичките. Няма смисъл да се комбинират 2 типа антимикотици.
Иначе - ако наистина няма метронидазол, това ще да е лечението в случая, но задължително после курс с Гинофилус, лактобацилите са много малко и сега, а след лечението съвсем ще отидат.
Най-добре е след Полижинакс - 3 вечери Вагизан за подкиселяване и после - 14 вечери Гинофилус.
И само да кажа - Полижинакс може да се слага и по време на цикъл, но за Гинофилус - ако дойде цикъла - прекъсва се и се подновява след него.
Аз лично не бих взимала и Микомакс с това лечение, не че не може, не че и кой знае колко ще натовари черния дроб, защото аз го гълтам като бонбончета, но в случая - Нистатина ще свърши работа.

# 511
По принцип - не е чак толкова проблем, стига да говорим за гъбички тип албиканс, които се влияят от Флуконазол, което е активната съставка. Тук чета някои момичета - смятат, че заради честия прием на Микомакс избуяват други гъби, резистентни, моят опит обаче е друг. От началото на годината съм изпила сигурно 20 Дифлукана (то е същото), лекувала съм и странни други щамове с него, всичко е до индивидуална чувствителност. Но просто е случая - изявени във Фемифлора са не гъбите, а анаеробите, тъй че мисля, че Нистатин ще се справи. Ако гъбите бяха ужасно много (а те не са), аз също бих предложила едно 1-4-7 ден Микомакс, но за 10 на 3-та, при покриване с локален Нистатин, какъвто има в Полижинакс, не е толкова драма.

# 512
Кандидата под 10 на 5 не би трябвало да прави проблем, мисля.

# 513
Разбирам. Ще се придържам тогава към предписанието, пък надявам се да не е много дълга борбата...Добре че го хванахме това, на обикновените МКБ Кандидата ми беше все отрицателна.

По принцип - не е чак толкова проблем, стига да говорим за гъбички тип албиканс, които се влияят от Флуконазол, което е активната съставка. Тук чета някои момичета - смятат, че заради честия прием на Микомакс избуяват други гъби, резистентни, моят опит обаче е друг. От началото на годината съм изпила сигурно 20 Дифлукана (то е същото), лекувала съм и странни други щамове с него, всичко е до индивидуална чувствителност. Но просто е случая - изявени във Фемифлора са не гъбите, а анаеробите, тъй че мисля, че Нистатин ще се справи. Ако гъбите бяха ужасно много (а те не са), аз също бих предложила едно 1-4-7 ден Микомакс, но за 10 на 3-та, при покриване с локален Нистатин, какъвто има в Полижинакс, не е толкова драма.

# 514
Кандидата под 10 на 5 не би трябвало да прави проблем, мисля.

Всъщност - може и да прави. Но зависи колко си чувствителна към гъби.
Аз съм - затова ми прави симптоматика и я лекуваме. Но тук става дума за смесен тип инфекция, самата Инна казва, че става въпрос за жълто течение, при чиста Кандида, то е много бяло, обилно, гъсто, пресечено. Жълто е при бактериалните.
Тъй че тази кандидка е просто един невинен страничен наблюдател. 😉

# 515
Дано да свърши работа наистина, нали нистатин е по-малко ефективен при албиканс и повече при нон-албиканс, ама то без антибиограма се стреля насляпо каква е кандидата и с какво да се лекува..
Майка ми обаче 4 месеца се влачеше с кандида в устната кухина, тровиха я с кандизол, микомакс, редуваха ги, докато накрая на антибиограма излезна, че кандидата й е албиканс, обаче резистентна към всичко, освен нистатин Flushed

# 516
Че то е по-добре МБ, отколко гадаене по телефона.
И да не ти развалям настроението още, но съм длъжна да ти кажа - минимум 5, най-добре 7 дни след последната глобула.
Кремът може да си продължиш, спри го само в деня преди изследването.
Аа,не,това бърка микробиологията.
Гъбичките се лекуват комплексно.Толкова години се борих с тях и на пук на всички доктори,които ми казваха,че веднъж ожениш ли се за тях,развод нямаш Simple Smile,взех че се отървах от години,да чукна на дърво.
Това включва хляб с квас,а не с мая,хомеопатия,етерични масла,екстракт от грейпфрут,пробиотици и прочие  и най-вече -голяма упоритост.

# 517
Мне, не бърка МБ, изпробвано е 100 пъти, за съжаление и аз съм супер склонна към гъби. Важното е, да не се маже с нищо външно деня преди изследването. То така или иначе, кремовете външно няма да оправят гъбите, ако са вътре във влагалището, просто няма да сърби така ужасно външно (може би, но пак не е сигурно).
За комплексното лечение и упоритостта обаче съм съгласна. Сега, аз лично изобщо не вярвам в хомеопатията, пробвала съм няколко пъти, при различни лекари, но факт, при някои хора помага. Дали е плацебо или не, не зная, аз залагам на изпитани за мен самата неща.
Главно - превенция, защото си знам рисковите фактори, писала съм многократно, при мен лично са най-вече други лекарства. Останалото съм го елиминирала, доколкото мога, но то и от стрес избуяват.
Иначе - гарантирано, спре ли се сладкото, рискът от гъби, най-вече в червата, намалява много.
Темата е необятна, тъй че - отново призовавам, вижте кои фактори отключват при вас гъбичките и гледайте да ги минимизирате. Защото лесно се обвиняват мъжете, но истината е, че гъбите са си вътре в нас и от нас зависи да ги контролираме, доколкото можем.

# 518
Мне, не бърка МБ, изпробвано е 100 пъти, за съжаление и аз съм супер склонна към гъби. Важното е, да не се маже с нищо външно деня преди изследването. То така или иначе, кремовете външно няма да оправят гъбите, ако са вътре във влагалището, просто няма да сърби така ужасно външно (може би, но пак не е сигурно).
За комплексното лечение и упоритостта обаче съм съгласна. Сега, аз лично изобщо не вярвам в хомеопатията, пробвала съм няколко пъти, при различни лекари, но факт, при някои хора помага. Дали е плацебо или не, не зная, аз залагам на изпитани за мен самата неща.
Главно - превенция, защото си знам рисковите фактори, писала съм многократно, при мен лично са най-вече други лекарства. Останалото съм го елиминирала, доколкото мога, но то и от стрес избуяват.
Иначе - гарантирано, спре ли се сладкото, рискът от гъби, най-вече в червата, намалява много.
Темата е необятна, тъй че - отново призовавам, вижте кои фактори отключват при вас гъбичките и гледайте да ги минимизирате. Защото лесно се обвиняват мъжете, но истината е, че гъбите са си вътре в нас и от нас зависи да ги контролираме, доколкото можем.
Много съм съгласна.И най-вече с това,че се отключват от зле контролиран стрес и това води до промяна в РН и не само в червата.
При мен с конвенционалната медицина нещата толкова дълга по дължина,така ми разбутаха цялата флора,че системните дисбактериози и нови лечения накрая си мислих,че по-собре с гъби,отколкото с увреден черен дроб ( лекарствата за гъбички го атакуват много сериозно) .И между другото,  моят АГ ми каза за лайка и сода с мед,след като накрая вече се отказа да дава лекарства.Смятам,че помага поне колкото свещените от антибиотик.Но се наложи да променя доста неща за дълго време.Накрая ползвах системно преди цикъл ( тогава ми се появяваха) един спрей с озон и пробиотик вагинално и хомеопатия,всичко това превантивно всеки месец поне 1 година. Накрая се отървах окончателно.

# 519

Здравейте,от 2 -3месеца съм с гъбички .Моля разяснения ми какво значи изследването ми, т.е сериозен ли е проблема?
Във връзка с  него първоначално слагах Флумексин глобули 7 дни,при последващи симптоми пих мукомакс и мазах  с клотримозол.
Симптомите отшумяват и пак се завръщат.
Гинеколожката ми е в отпуск,какво бихте ми препоръчате да си взема на своя глава.
В момента нямам никакво течение,а само един лек сърбеж -външно по срамните устни,който ако се измия с вода и сода отминава .

# 520
Имате смесена инфекция. Кандида и бактерии. Но незнайно защо не пише какви са бактериите. Трябва да се види какви бактерии имате и да се направи антибиограма. На своя глава, съветвам ви, не правте нищо, ще стане по-зле. Трябва ви качествена микробиология и лечение сред това.  Понеже аз съм със смесена инфекция, знам какъв кошмар е. Лечението е дълго и много трудно.

# 521
Силвана, вода със сода няма да нанреди. Препопъча ми го АГ професор.

# 522
Аз искам да питам как може да се дезинфекцира бански, тъй като по време на морето пак се сдобих с гъбички (имам час за преглед другата седмица, но нямам никакви съмнения какво е, евентуално да са някой различен от албиканс вид). За бельото ясно, че се пере на много високи градуса, но предвид материята на банските едва ли е приложимо. Сещам се за едни антибактериални препарати, имаше такъв на ДМ, та се чудя дали би свършило работа.

# 523
Пране на ръка с прах и сушене на силно слънце. Ако е гащи да ги изгладиш, ама...антибактериалния не е против гъби, но изпери веднъж и с него.

# 524
Пера бански на 60 градуса - дълъг цикъл, суша в сушилня. Нищо им няма. Гладенето обаче ще ги скапе.
Може и с дезинфектант за пране, на някои изрично си пише, че стават и срещу гъбички.
А най-лесно, просто ги изхвърли и се сдобий с нов чифт. И без това е хубаво да се сменят на 1-2 сезона, защото материите се скапват.
И направо си вземи повече чифтове долнища - за преобуване. Щом правиш гъби от морето, то всъщност е от седене с мокър бански, а не от самото море. Писах скоро, откакто нося по няколко чифта и се преобувам след всяко влизане, гъби на море не съм правила, а преди това - всеки път се връщах с Кандида.

Общи условия

Активация на акаунт