Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 053
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
Ясно.
Ще минат няколко месеца, докато се възстанови цервикалния канал, където са живяли гадинките ( затова пише умеренов възпаление), както и уретрата ти. Вземи си чиста Д маноза, има в аптеки Гален. Избягвай червена боровинка. Вземи си Вагизан, Гинофилус и започвай с коригиране на влагалищната среда.
След поне 3 месеца - контрола Heart

# 736
  • София
Rock, аз бях с Кандида във фецес през лятото. Имах ужасна диария. Оправих се с Микомакс и пробиотик.
И аз от това страдам цяло лято. Чудих се, пих лекарства, пък реших да пробвам така.

# 737
Да, но схемите за Кандида в червата са различни от тези при вагинални инфекции, освен това задължително трябва да се направи тест за чувствителност (антимикограма), защото гъбата може да не е чувствителна към Флуконазол, което е активната съставка на Микомакс. Моите гъби досега са били чувствителни, но съм пила доста повече от 3 хапчета (стигала съм до 14 дни поредни).
Затова - проба, ако си от София, най-добре в Микологичната лаборатория на НЦЗПБ.

# 738
Ясно.
Ще минат няколко месеца, докато се възстанови цервикалния канал, където са живяли гадинките ( затова пише умеренов възпаление), както и уретрата ти. Вземи си чиста Д маноза, има в аптеки Гален. Избягвай червена боровинка. Вземи си Вагизан, Гинофилус и започвай с коригиране на влагалищната среда.
След поне 3 месеца - контрола Heart
Защо се избягва червена боровинка?

# 739
Защото уж действала като стъргало по стените на уретрата и не позволява да се закрепят бактерии, което е супер при ешерихия, примерно, но не и при увредена уретра след уреаплазма...

# 740
  • Близко съм
Одеве ми писа , изписа ми бетадин свещички за 10 дни и сшед това гинофилус 2х1 за 7дни.
Какво ще кажете?
Реално аз утре ще го питам за това възпаление някакво по обстойно изшедване няма ли? Камери нещо ако трябва да ми вкарат да видят? От 1 г слушам че имам възпаление и 3ти гинвколог нищо. Сега натискам този за по обстойни неща. Страх ме е вътрешно да нямам някакви ранички импрочие , а на обикновен преглед нищо сериозно да не се забелязва. На цитото пише че има наличие на възпаление и кръв, ми мен това ме шашка.

# 741
Има по-обстойно изследване и то се казва колпоскопия. Настоявай да ти направи такова, за да се види има ли ранички и т.н. изменения по шийката.
А относно цитото:
1. Наличието на кръв е съвсем нормално, защото при взимането на пробата оттам си кърви. На мен примерно ми кърви даже 1-2 дни след взимане на цитонамазка.
2. Относно възпалението - момиче, ти имаше букет от ППБ, няма как да ти е идеална цитото, то тези неща живеят в шийката. Cafe Del Mar ти е писала, ще минат месеци, докато клетките ти се възстановят и станат нормални. Не се шашкай, нали си избила гадориите.

Иначе - Бетадин не е лош вариант, ама в случая не виждам за какво точно, при положение, че няма инфекции.
Вагизан и Гинофилус - да, определено. Гинофилус обаче 2 х 7 дни не е най-доброто, защото реално сутрин като се слага супер много тече, даже моята докторка винаги го изписва само вечер. Тъй че можеш да си направиш вместо 2 х 7 дни - просто един курс 14, но само вечер.
Но преди да почнеш да слагаш каквото и да е, направи тази колпоскопия, важно е, то трябва да си ти е част от годишния профилактичен преглед.

# 742
Здравейте, имам интимен проблем. Не е свързан с гъбичките, въпреки, че често ги получавам от различни фактори, но тук е по-интимна тема и по-често пишем в нея и не ми се пускаше нова. Възможно ли е фотоепилатора да ми прави проблем в интимната област? От време на време ми се получава нещо, което се усеща като порязано ( а например не съм се бръснала в интимната област няколко дни), към долния край на голямата срамна устна към перинеума.  Няколко пъти съм се гледала с огледало и фенерче, ако е порязано то щеше да се види със сигурност. Последният път едва успях да видя нещо като леко зачервено, изглеждаше като протрито ли не знам и аз как да го кажа. Ама се вглеждах сигурно 10мин. Даже и моя приятел викнах да гледа да не би да пропускам нещо. Не е постоянно това, понякога изчезва, понякога се появява. Не е папилом, иначе преди много години имах 2-3 единични папиломчета в перианалната област, които третирахме и от тогава да чукна на дърво не са се появявали пак.
То и да ида на АГ, часът ми може да съвпадне с момента, в който това нещо го няма.
Общо взето щипе, боли, изтривам се с леки движения като ходя до тоалетна. При допир е като рана. Но не изглежда като такава. Иначе ползвам фотоепилатора от пролетта, като първоначално не го ползвах както трябва, а по-рядко. Сега имам напредък с окосмяването, почти нямам косъмчета, но също така и забелязвам две бенки мънички на триъгълника и нови на краката ( по тялото ми почти нямам бенки, 2-3 да имам, следователно знам кои са нови). Лятото прекратих ползването на фотоепилатора, пък за тялото и лицето съм си ползвала слънцезащита.
Даже не знам и как да го опиша как изглежда, може би и като по-суха кожа точно в тази област, ама на какво пък да се дължи 🤨. Последно бях на АГ юни, юли и август, понеже провеждах лечение по друг проблем и ме наблюдаваше, щеше да каже ако е забелязала нещо.
Отделно, че и с овлажняването имам проблем, спрях противозачатъчните пролетта и от тогава съм като пустиня. А ми е хубаво, приятно. Попитах тогава гинеколожката, каза, че е от хормоните. На 26 съм иначе. Допреди година нямах този проблем, но бях на противозачатъчни. Отделно си имам по-обилно бяло течение, от изследвания нищо не излиза освен ако не съм имала гинекологичен проблем. А в същото време по време на акт, ако няма лубрикант или допълнителни действия от партньора ( да слиза долу), грам овлажняване няма. А даже се усещам мокра, но като пипна е сухо ужасно). Ползваме лубрикант, ама не винаги е подръка, понякога пътуваме и го забравяме. Та се чувствам малко като при мъжете с еректилната дисфункция. Иначе откъм партньора оплаквания нямам, старае се, не е от него. Обсъждали сме го това, не му е проблем лубриканта или другата част, просто аз се чувствам зле от самия факт, че може да си помисли, че не ме възбужда.
За интимна хигиена ползвам сега Гинексид пяна, преди това Мелажин. Ако се бръсна ползвам само бебешки сапун или пяната Гинексид.
А за течението не мога и ежедневни превръзки да ползвам често, че правя алергии към превръзки и там става един кръговрат и ме е страх.
Иначе нали лятото писах за гъбичките глабрата, правихме курсове и аз и моя партньор, на последната микробиология всичко е чисто и цитонамазката също, при гинекологичен преглед съм в перфектно състояние. А за спекулума моля за допълнително гел, че точно там на онова място всеедно ми се сцепва наново.

# 743
  • Близко съм
Добро утро, момичета . Мила , писал ми ги е юоже би заради това че имам жълтеникаво течение, а същевременно микробиологията чиста.  И това възпаление ми излиза от 1 г това е 3-4 цитонамазка и никой никво внимание днес ще му пиша за тази колпоскопия

# 744
Азара, здравей!
Изчетох те няколко пъти. Рядко някой е така изчерпателен и последователен в обясненията си Blush
Нещата, които бих коментирала аз:

1. Фотоепилаторът на мен ми докара дискомфорти след употреба по срамните устни. Остана ми едно усещане долу, изтръпване, мравучкане, когато махам косми (бръсна ги, при мен няма друга опция там). Ако знаех, че е противопоказно да се фотоепилирам там точно...никога нямаше да го направя. Пробвала съм да се мажа с неща, няма ефект. Не знам докъде го прилагаш, но не мисля че фотоепилаторът е причина за проблема.

2. Преди години имаше едно момиче тук във форума, което беше стигнало до ръба на нервна криза поради същата причина и ходеше на гинеколог постоянно, за да й взимат секрет да търсят евентуална причина. Казваше, че има периоди, в които не може да седне на стол от подсечено и зачервено..Накрая се оказа, че само на това единствено място тя прави кандида. Бяха й взели проба само от мястото.  Не помня дали беше глабрата или албиканс, но...това се оказа при нея.

3. Сапун там, какъвто и да е - не използвай повече.

Забелязала ли си ако го мажеш с нещо дали се влияе?

Алое  - няма нужда от колпоскопия баш сега, казах ти, че ще мине време докато се възстанови шийката на матката, слагай пробиотици и се успокой. Ще видиш, че на следваща цитонамазка няма да има възпаление.

# 745
  • София
Заради, купи си кортикостероиден крем и слагай по малко на тези "порязвания".

# 746
О, не, никакъв кортикостероид на тази област, то изтънява и изсушава кожата още повече.
Според мен - по-добре да идеш на кожно-венерически лекар, за да види какъв е проблема и с какво може да го мажеш.

# 747
  • София
Изтънява и изсушава, ако се ползва ежедневно в продължение на месеци. Ако сложи малко за момента, мястото зараства по-бързо. После не слага, докато пак има нужда.

# 748
  • гр.Пловдив
На мен от описанието ми наподобява генитален херпес

# 749
  • Враца
О, не, никакъв кортикостероид на тази област, то изтънява и изсушава кожата още повече.
Според мен - по-добре да идеш на кожно-венерически лекар, за да види какъв е проблема и с какво може да го мажеш.
При правилно предписание от лекар и внимателно използване - може. На мен ми го изписа кожен за 4 дни по едно мазане съвсем малко количество, като уточни няколко пъти, че това е максимумът.

Общи условия

Активация на акаунт