Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 83

• 37 252
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
  • пустинята Гоби
Ама хора, какво ви пречи, че някой е решил да няма открити закачалки, че вече и за снега и дъжда мислите. Хубаво е да има различни къщи, а не да живеем е еднотипни гарсониери.

# 376
  • София
В сегашния ни дом, които обитаваме от два месеца нямам външна закачалка в антрето, много ми харесва. Не виждам смисъл заради 3- 4  посещения на гости в месеца, да имам такава. Гостите ни винаги са от семейството или наистина близки приятели, така че не е никакъв да прибера техните дрехи при нашите връхни дрехи. Мокри с мъжа ми не се прибираме, големият ни син го прави понякога, но той носи грейки основно, ако е много мокра отива за пране, в пералнята, отново в антрето, ако е по- малко - в детската баня за кратко, имаме парно и всичко изсъхва бързо.

# 377
Ами на мен не ми се е случвало да вляза мокра в къщи, а и като видя антре с натрупани обувки и връхни дрехи….като сергия на пазара.
При все, че асансьорът влиза директно в апартамента, в тази зона имам шкаф за обувки, пейка, конзолна масичка и огледало.
Гостите като дойдат получават или калцуни, или домашни пантофи. За връхните дрехи имаме гардероб и директно отиват там.
В проливен дъжд или сняг не си ли излизала?
Използвам кола, особенно ако вали. А сняг, в София за последните 3 години е имало всичко на всичко 10 дни.

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 22:51 от Titina

# 378
Ама хора, какво ви пречи, че някой е решил да няма открити закачалки, че вече и за снега и дъжда мислите. Хубаво е да има различни къщи, а не да живеем е еднотипни гарсониери.
Кой е казал, че някой пречи с каквото и да било?
И защо, ако в коридор/антре има закачалка, непременно е еднотипна гарсониера?! Нещо ми се губи причинно-следствената връзка.
Все едно да кажем за кухните, че са еднотипни, защото имат шкафове и мивки, за дневните, че имат дивани или за спалните, че имат легла. Има функция - има подходяща за нея мебел, това е. Въпрос вече на стил, материал и дизайн са разликите, които придават индивидуалност, а не липсата или наличието на даден елемент от обзавеждането.
Обсъждаме необходимостта (те закачалките не са се появили просто за декорация в антретата) или липсата на такава за някои. Естествено, че всеки в собственото си жилище ще направи, както му е удобно и прецени, това не подлежи на коментар.

# 379
  • пустинята Гоби
Щом хората са намерили начин, значи необходимост за тях няма. Довода с дъжд и сняг е изсмукан от пръстите, не живеем в Лондон. Някои хора нямат и кухни у тях си, не им пречи. Само без тоалетна и баня се живее трудно, и без спалня, другото кой както иска.

# 380
Щом хората са намерили начин, значи необходимост за тях няма. Довода с дъжд и сняг е изсмукан от пръстите, не живеем в Лондон. Някои хора нямат и кухни у тях си, не им пречи. Само без тоалетна и баня се живее трудно, и без спалня, другото кой както иска.
Какво е това наостряне? Обсъждаме без нерви кой как практикува и защо. Темата не печели от подобен тон и подход, определено.
Ама разбира се, в умерен пояс се налага да изсмукваме от пръстите си доводи, свързани с дъжд и сняг - редки или не. 
Трябва да отбележа, че в населеното място, където е селската ми къща, вали изключително рядко дъжд. В другото, където живея постоянно, вали много често. И?

# 381
Абе щом едно жилище се прави за да е удобно на гостите и да не си кажат Еди какво си... Айде няма нужда.

# 382
У дома гледам също всичко да е затворено, до земята, до тавана, да няма много вещи и натурии, но нямам мвсто в коридора за дрехите на гостите, за съжаление, и затова ги държа в хола на дивана, тъй като седим на трапезарната маса обикновено.Не се пуши у дома.Няма как да държа празен гардероб за гости или да премествам моите дрехи заради тях.За няколко  часа стоят на дивана.Той поне е голям.

# 383
  • Варна
Ауу, какво неуважение! (Шегувам се Grinning )
To да не излезе, че само в големите жилища се уважават. Хаха. Нашето е малко и гардеробът в коридора, въпреки че е до тавана, събира само обувки. Връхните ни якета са на открити закачалки. Като дойдат гости, сами си закачат и техните там. За 2 - 3 часа гостуване нищо няма да им стане.

# 384
Абе щом едно жилище се прави за да е удобно на гостите и да не си кажат Еди какво си... Айде няма нужда.
Да, смятам, че на гостите ми трябва да е удобно, щом съм ги поканила - гостоприемството си има свои правила от изпокон време, но мотивът "да не си кажат..." винаги съм го ненавиждала и не това ме води при посрещането на гости или устройството на жилището ми. Не знам откъде го изчопли (ако е към мой пост). 
Направила съм го първо за свое удобство - когато се прибирам и не мога да сложа веднага палтото си в гардероба в коридора, да не ходя с него през цялата къща и да го връщам, а да го сложа максимално близо до мястото на събличане, съответно след минути до половин час да го сложа в гардероба. Същевременно това е удобно и за гостите ми, толкова.

# 385
И противниците , и поддръжниците на идеята за портманто са си намерили начин как да си посрещат гостите.
Въпроси от вида на : не те ли вали дъжд, сняг, са леко казано излишни.

# 386
  • София
😂😂😂Ох, ми последните месеци, не веднъж детете се прибираше вир вода от училище... Далеч от Лондон. 🤷‍♀️
Който иска да си ползва закачалка. Аз лично харесвам да има външна.

# 387
За пода - румба.
За мебелите - малка кръгла четка с мек косъм на обикновена (или безжична) прахосмукачка. Бързо става и без досадното размятане с парцалчета. Четката мия със сапун след ползване.

# 388
Преди години практикувах мокра връхна дреха да я оставям на закачалка на терасата докато изсъхне. Леко влажните престояваха на " the Столът". Винаги ми е било удобно сухи и чисти връхни дрехи да връщам направо в гардероба. На никой друг около мен обаче не му е удобно. И така започна моята борба с камари от якета по столове и всякакви открити  плотове.

Това доведе и до явната необходимост да помисля за закачалки в коридора. Още не съм го измислила, защото единственото място е 90 см, а трябва голям шкаф за обувки, място за закачане на дрехи и чекмеджета за козметиката ми, понеже точно на отсрещната страна са огледалото и входната врата. Всички портманта, които съм виждала, или се състоят от малки шкафчета за не повече от 4 чифта обувки, или са гардероби, което също не е приемливо поради разположението на вратите и преминаването на светлината в помещението. Обмислям вариант сбирщайн - шкаф 60 или 90 см на рафтчета и зад него плоскост със закачалки и конзола за шапки и кутии. Такива конзоли бяха много популярни през социализма и на мен ми вдъхват прекрасен спомен от дома на баба и дядо. Сега има доста разновидности с модерен или ретро дизайн, но със същата функционалност.

Много рядко у дома каня гости, но си е проблем къде да им слагам дрехите без да правим разузнавателни обиколки на жилището. В крайна сметка, вещите им отиват на Стола.

# 389
  • София
А вариант по поръчка?

Общи условия

Активация на акаунт