Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 820
  • 850
  •   1
Отговори
# 555
БХС изчислява само риска нещо да се случи, не е диагностичен метод. Точно както за всички останали рискове.
Иначе си е обособено в специална графа "риск от прееклампсия" по г.с. При мен си спомням че беше високичък след 37г.с., нещо от сорта на 1:70, ама не помня точна стойност, а не мога да погледна в момента.

# 556
Аз отказах БХС. Правих само генетичен тест.

# 557
  • София
За прееклампсия се изчислява по формула, не съм я гледала точно каква е. Но се взимаше предвид кръвно и хормони със сигурност. Още нещо дали има не помня като обясняваха.

# 558
Точно преди 5 дни си мерих кръвното и ми беше 120/80. Как за 3 дни скочи, нямам идея. 😄 Винаги съм била с нормално кръвно, ама каквото това, дано не се вдига повече от 140/150, доктора ще каже какво ще правим, аз имам чувство някакво, че ще се сбогувам с естественото раждане с това кръвно.

# 559
*28г.с.*
Момичета, другата седмица ми предстои преглед при АГ. Искам да я накарам да ми измери маточната шийка за всеки случай, понеже имам от време на време някакви контракции, обаче ми е мн притеснено с този вагиналния ехограф. На някой замерват ли му я постоянно с такъв, има ли болка, бързо ли става, опасно ли е?

Мерена ми е с коремния около 20 г.с. и последно с напипване.

# 560
Моят док я мери много бързо. За секунди просто. Не съм имала болки. Само едно неприятно усещане понеже лигавиците ми са много чувствителни от бременността.

Аз след НГ искам да пусна пък контролна микробиология и от сега се ужасявам Open Mouth

# 561
С вагинален ехограф я мериха в 22 г.с  при втората ФМ. Стана много бързо и е за предпочитане от бъркането с ръка.

# 562
  • София
Всеки път я мери с вагиналния шийката. Няма болка.
Аз също съм всеки ден с придърпвания и едни менструални болки, но засега шийката е бетон. И аз сега в 28гс съм на преглед и ще видим дали е мръднала от преди месец и какво ще правим с магнезия.

# 563
Няма болка сякаш те преглеждат както е било първите седмици. Но преди това отиди до wc-то.

# 564
Всеки път я мери с вагиналния шийката. Няма болка.
Аз също съм всеки ден с придърпвания и едни менструални болки, но засега шийката е бетон. И аз сега в 28гс съм на преглед и ще видим дали е мръднала от преди месец и какво ще правим с магнезия.

Тези тазовите болки сякаш минаха при мен. Сега по-скоро човекът дивее вътре и от движенията ми втвърдява (контрахира). Всеки ден е различно положението... Днес буквално от ритане/блъскане преброих около 5 стягания и отпускания на различни интервали с продължителност секунди, а корема си стои по-твърд 3 ден (получава се някъде след закуска).
Магнезия го карам сутрин 2, вечер 1, докато може за вс случай.

# 565
При вас върна ли се главоболието? При мен постоянно пак започна да ме боли в зоната на челото най-вече

# 566
При вас върна ли се главоболието? При мен постоянно пак започна да ме боли в зоната на челото най-вече
Случва се, да. Първо мислех, че е от Сорбифера, но сега пак го пия, а не ме боли толкова често. Мислех, мислех и май от липса на вода ме боли. Забили ме глава и си викам колко вода пих днес и се оказва, че е станало 16ч, а аз съм на 1 чаша вода..
Пия вода и ме отпуска 😀

# 567
Ами аз досега не съм имала главоболие, но днес не знам какво ми стана. Днес се прояви заедно с едно напрежение в челото и слепоочието. Дано отшуми.
Вас често ли ви ритат мъниците ниско долу? При мен като се случи обикновено за няколко часа се завърта и ми олеква, ама днес цял ден ме рита ниско в мехура и на моменти е доста болезнено все едно ме удря ток и вървя като чапла, имам чувството,че ще се изсипя. Не знам нормално ли е толкова време да рита ниско и да е толкова дискомфортно. А като отида да пишкам и ме ритне тогава, направо ужас, имам чувството,че излиза. Може би вече е по-силничък и голям и повече тежи като го усещам..не знам.Дори малко понамокрям бельото вече като ритне мехура, макар  да съм пишкала преди 2 мин примерно. Но наболяването при ниските ритници малко ме притесни.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 20:30 от HOPE.LOVE.PATIENCE

# 568
  • София
С първата бременност юмруците така бяха в пикочния мехур, че съм плакала от болка многократно. Сега пак има такива моменти, но още не е толкова осезаемо, а е с главата надолу и е директно на мехура с ръчички.

# 569
И аз се ошашквам като ме рита много ниско долу, вече е по-заякнало и удря силно. Направо седя и се услушвам като гърмян заек Grinning

Общи условия

Активация на акаунт