Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 825
  • 850
  •   1
Отговори
# 540
Аз преди да забременея много се радвах на бременните ми познати, приятелки, роднини... и все посягах да ги погаля по коремчетата. Чак сега осъзнавам че е било грешка, ама и те нищо не ми казваха, може би  за да не ми скършат радостта. Grinning

# 541
Момичета,от 1 седмица хъркам през ноща
Някой от вас има ли такъв проблем

# 542
Моя нос често кърви, затова и често се позапушва та мисля че е нормално ако се е запушил да се получи и хъркане.
А вие какви размери дрешки смятате да вземете или сте взели вече и по колко бройки преди раждането сте се запасили.

# 543
Здравейте, момичета. От около седмица насам често ми се появява една тъпа болка високо под гърдите от дясно. Дали има повод за притеснения или просто малката се намества. На преглед съм чак Януари,та се чудя дали да ходя на лекар преди това.

# 544
  • София
Аз доста дрешки взех от племенницата. Имам около 5-6 бр ританки 56 и 62 р-р. Имам 4-5 бодита с дълъг ръкав, 4бр ромпъри с дълъг ръкав, все 56 р-р. И вече 62 и 68 р-р по 4-5 бр потничета бодита, бодита с къс ръкав, 3-4бр някъде от синът ми дълги клинчета. Взела съм и 4-5бр 3-6м къси гащеризони, 3бр роклички 6м. Отделно има и от всеки размер по 1 камизолка за всеки случай. Засега това съм взела. Чорапки също има доста от синът ми, универсални цветове.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 15:03 от JayRay

# 545
Аз с дрехите прекалих. От 50 до 62 размер имам по 10 неща от вид. Даже и за лятото започнах гащеризони да взимам. 😄 Спрях, че както казва мъжа ми - нероден петко имс повече дрехи от тебе, а това е трудна задача

# 546
Усещам че май ще прекаля и аз с дрехите, а даже не съм сигурна за размерите според сезоните. Да стане да са неподходящ размер😆

# 547
Аз нищо не съм купувала, тепърва ще започваме. Дрехите не знам как ще удържам😁. Супер сладки неща има за момиченца. Моят термин е от 15 до 30 март с планирано секцио ще сме.
Аз ще купя малко тия дето са по 5 бройки  и 2 3 р-ра два най - много.

# 548
  • София
Привет, момичета. На късната морфология днес се установи, че околоплодните води са ми в долна граница. Направих Амнишуър тест и показа отрицателен резултат, което ме спаси от хоспитализация днес. Паниката се завърна от това че се обвинявам, че нещо съм сгафила с прекалени разходки. За сега ще почивам повече, много течности и кокосово мляко ми препоръчаха.

# 549
Кокосова вода съм чувала, че помага много.
Не се плаши, важното е, че сте го установили  и ще се следи.

# 550
Има ли бъдещи мами, които не живеят в София, но искат да родят там нормално? Какво ви съветват вашите доктори - колко по-рано да отидете в София, евентуално някаква по-ранна хоспитализация? Чудя се как се процедира в тези ситуации…

# 551
Приятелката ми беше така. Тръгнаха веднага щом й изтекохс водите. За щастие е станало през нощта и са стигнали за под 2 часа. През деня ако всичко е наред на магистралата, се пътува 2 часа. Друга позната пък отиде веднага след като влезе в 9 месец и стоя в София някакво време и си роди.

Аз ще съм секцио, но също отивам в София вляза ли в 9 месец.

# 552
Здравейте, момичета!
Вчера бях на 3 ФМ. Провериха и тоновете на бебето. Всичко е наред, обаче като ми измериха кръвното беше 150/100 и дали от притеснение от вчера до днес си го поддържам. Пих Допегит, в понеделник ще пусна изследвания за тези подувания по крайниците. Както всичко си беше добре, изведнъж това кръвно ме съсипа. Доктора обаче е спокоен, вдъхва ми доверие. Дано и аз успея да се успокоя...

# 553
Изчакай изследванията преди да се притесниш. Може да е нещо моментно.
Какъв ти беше риска от прееклампсия на БХС?

# 554
Ще може ли да кажеш по коя от стойностите на БХС се разбира?
Аз знам само, че Доплера на маточната артерия е най-показателен. Мислех, че и кръвно и белтък в урината също са сигурен показател, но наскоро четох, че липсата на белтък в урината и завишени стойности на кръвното, не са 100% сигурност за отсъствие на прееклампсия.
Изчакай изследванията преди да се притесниш. Може да е нещо моментно.
Какъв ти беше риска от прееклампсия на БХС?

Общи условия

Активация на акаунт