Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 723
  • 850
  •   1
Отговори
# 645
За момента се старая да не съм с никаква психическа нагласа относно това дали ще кърмя или не. Не го поставям като цел номер едно в живота си. Ще се пробвам, но не на всяка цена.
Честно казано даже май цялото нещо с недостига на витамини в майката, преумората на организма й от самата бременност и от там недохранено бебе или пък дебело, но болнаво бебе, депресирана майка и т.н ме правят притеснена още от сега какво ще се случи. Все пак си имам електическа помпа Медела, но имам и бутилки... и в списъка за родилното съм си записала кутия с АМ да си е при мен в стаята (чувала съм какви ли не истории как за да насилят жените да кърмят не им дават АМ и ходят милите и се молят като грешни дяволи). Още повече самата аз не съм кърмена, нито така като се замисля някой друг от семейството ми, включително и това на мъжа ми, пък всички си обичаме майките и сме станали хора.

# 646
Здравейте,мами
Взехте ли шишета за вашите бебчета и на коя марка?

# 647
2 малки и 2 големи на Филипс Авент анти колик и по 1 малко и голямо на Томи Типи.

# 648
  • София
Засега съм взела само тези:

# 649
Аз съм взела едно малко Philips Avent Natural, едно малко Canpol и едно голямо пак Philips Avent Natural. Гледам че всички си взимат по много шишета ама не мога да си обясня за какво? След като го ползваш миеш стерилизираш и го ползваш пак. Защо са ми 3-4 малки шишета в началото?

# 650
Знам, че е хубаво да са пластмасови. Ако са стъклени много се чупят. Взимат по много защото бебето си избира от кое да суче и подбира.

# 651
Мамите с опит може и да ми се смеят, но след дълго чудене избрах ето това

Стори ми се добър вариант. Ако не е, казвайте да купувам други докато е време Grinning

# 652
Няма за какво да ти се смеем, всички ако сме с първо бебе има чуденка ама какво да купя сега на бебето, какво му трябва аз сега съм така.
Иначе ми се струват ок, пластмасови ли са.

# 653
  • София
Ок си е Авент поне за мен. Обаче си зависи от бебето дали ще го приеме Grinning
Иначе за мен комплект беше безсмислен. Биберони държах да са светещите, а четка имам чисто нова в нас от друг комплект и е цялата отдолу като четка (по-удобни са ми като тип).

# 654
Аз когато купувах имаше 3 комплекта на авент и аз се чудих много и ме знаех разликата им. В магазина ми казаха (не знам колко е вярно) че тези конлретно ставали ако бенето е изцяло на АМ защото ако било на кърма плюс мляко можело да отхвърли това шише тъй като самата бибеона отгоре не наподобявала женската гърда😅

# 655
А мен ми обясниха точно обратното. Че това, което ти си взела е най-подходящо за бебета, които се дохранват с АМ.
А аз исках шише само за АМ без бебето да е на кърма и ми препоръчаха тези, които JayRay е показала и такива взех всъщност.

# 656
Има ли майки,който ще раждат в Света София бившата Тина Киркова

# 657
За контракциите!

Днес бях на преглед. Всичко нормално, обаче споделих, че от месец вече 'сякаш' по-често получавам контракции, да не кажа всеки ден по около 5-6 бр. Усещането е леко стягане вътрешно като при менструална болка + като пипна в същия момент корема е твърд, след секунди се нормализира вс. Бебето е обърнало гръбчето на другата страна и шава нон стоп (1400г. в 29г.с). И на мен все ми се струва, че тези контракции (ако е такова, защото аз както винаги не съм сигурна) се предизвикват от ритници и юмруци, просто буйната му активност съвпада със започването на тези усещания. АГ казa, че е усетила съвсем лекичко по-стегнато в момента, в който легнах, но после веднага премина и стана меко. Не знам, притеснявам се за ТОВА, пия Магнерот през деня 2 пъти х 2 + Ношпа от вр на вр. Тя ми каза, че мога да ги увелича до макс 3х2 и двете...
+ Много ми е странно как веднага след приема на магнезия понякога усещам такава 'контракция'.
Вие имате ли такива и какво точно усещате, колко често и т.н., предполагам не съм само аз.

# 658
И аз съм получавала такива стягания. Питах Чучумишев каза, че е нещо нормално даде ми Алеракт. Понякога ги получавам ако се изморя много или след пътуване. Сега малката много рита 1200 я измери, шийката също я следим и няма проблем там. Някъде четох,че това са Бракстън хикс др Чучумишев каза, че не са притеснителни.

# 659
И при мен от няколко седмици зачестиха тези стягания. И също усещам, че се провокира когато бебето е по-активно и особено вечер след 19 часа. Та това което помага при мен е да стана да се поразходя като видя че почват да се случват, че гледам да си почивам повече и също като пия повече вода съм забелязала, че намаляват или направо отминават. Аз не пия много вода и мислех, че може и това да е причината.

Общи условия

Активация на акаунт