Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 670
  • 850
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, здравейте. От 2-3 дни усещам с ръка пулсации на корема, ритмични са на всяка секунда почти, по 2-3 пъти дневно се появяват. След това коремът става твърд като камък за около 1-2 мин и всичко отшумява. Аг каза, че няма проблем.Пия магнерот от 500мг веднъж дневно? За контракциите ясно, а пулсации някоя от вас има ли?

# 706
Да и аз имам такива, и с първата бременност имах. Такива ритмични леки “пулсации” са всъщност хълцане на плода…

# 707
Аз също от известно време усещам тези пулсации, мислех си дали е хълцане , защото много на често ми се струва. Аз като хълцам е поне през 10-15 секунди 😀 а тези са на 1-2 секунди , но просто няма какво друго да е.

# 708
Спокойно, бебето просто хълцат, а матката реагира на движенията му и се втвърдява. Аз така по 2 3 пъти на ден усещам. Това е най добре за диафрагмата му, означава че е добре развита. Като ми се случи, лягам на лявата страна и дишам дълбоко. След минути ме отпуска. А при него хълцането може да продължи и до 5 минути.

# 709
Момичета от коя седмица, трябва да ходим по два пъти на преглед

# 710
В 9ти месец чак

# 711
  • София

Първият път почнах от 8м. Сега пак така ще е. Преглед тази седмица, после 3тата ФМ някъде 10-15 дни след прегледа и 2 седмици след това пак преглед при АГ. В 9м пък всяка седмица.

# 712
Минавам да се похваля от прегледа. Бебето е 1600гр 29+5г.с и апаратът изчислява че върви отново с около 4 дни напред. С главичката надолу е, няма омотана пъпна връв около вратлето - специално и Доплер пусна за да потвърди и за трети път потвърди пола. Водите са в норма, плацентата е 1-ва степен зрялост. Започвам тонове от следващата седмица. АГ каза, че до момента всичко е чудесно.
Относно пулса ми каза, че е нормално да е повишен, защото и на моя организъм му е тежко, но все пак ме прати на кардиолог за всеки случай и мое спокойствие.
Единственото, което не ми хареса е, че се появих с изследвания за какво ли не - белтък, албумин, желязо, Б12, Д3, чернодробни и бъбречни, фактори на кръвосъсирване, фибриноген... нулев интерес, даже не ги погледна ей тъй просто. Като казах, че пия Б12 самоинициативно, защото моят е под нормата само каза "Добре". На въпроса да пия ли калций, селен, витамин Ц, нещо по-специално - "Ами пий като искаш"...
Що се отнася до ритмичните пулсации - счупва се да хълца и то от доста време вече. По някога и по 2, 3 пъти на ден може да хълца, за до 3-5 мин.

# 713
Аз пак съм болна Sad Направо ми писна .... Кажете нещо ефикасно за силно запушен и възпален нос. Едва дишам , а обонянието ми никакво го няма. Правих си тест за к0вид ,но е отрицателен...

Назориг спрей за нос. И Quixx, също спрей. Миналата седмица бях така и ми ги изписа УНГ. Абсолютно безвредни за бременни са.

# 714
Момичета от къде да си намеря рокля за бременни в неделя сме на семейна фотосесия , рових търсех нищо не харесах.

# 715
Зависи какво точно ти е необходимо Simple Smile
Има в Синей, НМ, Waikiki , общо взето от там съм си намирала аз .

Момичета от къде да си намеря рокля за бременни в неделя сме на семейна фотосесия , рових търсех нищо не харесах.

# 716
Джиджито, тоз моя следящия е същия, а ходя при него от ученичка. Винаги съм била доволна, а това неглижиране го забелязах откакто започнах ЖК. Може винаги така да си е бил, но просто не съм била бременна и не ме е изнервяло това. Всичко съм пускала по препоръка на ФМ докторката, ендокриноложката и от миналия месец - на АГ, която си харесах за раждането... с тоз приключвам като ми връчи документите ...

Минзухар, аз рокля си взех от стандартна колекция, само че по-голям размер. И с якето така процедирах 🤭

# 717
Някоя поръчвала ли е от сайта jukki и знаете ли дали са качествени нещата им?

# 718
  • София
Аз за фотосесията миналия месец си взех рокля от HM. Стандартна, даже моя си размер, рипсена материя, за да се разтегне достатъчно.

# 719
дами, понеже не помня вече (писах и във февруарската) - тук ли някоя от вас се опакваше от кандида албиканс?! какво изписаха?

Общи условия

Активация на акаунт