Март 2024г наближава, а бебето в корема - шава.

• 46 690
  • 850
  •   1
Отговори
# 690
И аз 31с- 1700 бебе
Може да се роди под 3кг и какво от това, има семейства където това е традиционно.
2.500се роди малко преди 37седмица на приятелка бебче и си е с идеално развитие,нито кувиоз, нямаше проблем, наддаде много бързо първите месеци.
Плюса е че излизат по-леко мъничките Wink
Плацентата се следи вече и е най добре да не се притесняваш!
Добрите мисли привличат добри събития Wink
Здравейте! Докторката ми каза, че плацентата ми е 2 степен на зрялост, но не каза че има проблем. В 31 седмица съм и сега като чета от вкъщи разни неща много се притесних, понеже пише, че след 34г.с става втора.. Бебето е 1700г. и също каза, че явно това бебче ще се роди малко… Доста ме притесни

# 691
Здравейте! Знаете ли какво означава ако се открият левкоцити в урина

# 692
Според Гугъл са индикация за възпалителен процес. Обсъди го с док. Вероятно ще поиска и допълнителни изследвания като МБ например.

# 693
До мамите, които са ходили или ще ходят на 4Д🫄
Аз досега и на двете ми ФМ съм гледана на 2Д, а АГ-то ми гледа на 3Д. Обсъждаме да минем и трета ФМ (в 32 г.с.), но този път се чудя да запиша ли 4Д преглед. Заслужава ли си, вашите бебета виждат ли се хубаво, клип или снимки ви дадоха, въобще какви са ви впечатленията? Конкретно мисля този път за др. Цонев в клиника Темелков, Варна (предните пъти бях при Балев, който също е много добър).

# 694
  • София
С миналата минавах, имам и една снимка. Вижда се добре стига да е в добра поза бебето (почти 1:1 беше като излезе малкия). Сега не знам дали да пробвам, че малката е в много неподходяща поза и само се крие.

# 695
Ние не успяхме да направим хубава снимка на лицето предните 2 пъти и съм записала час за трета фетална, тъй като много искам да я видя 😃. А и искам да ми потвърдят , че бебето е с омотана пъпна връв около врата и ще раждам с операция.

# 696
Моя АГ абсолютно всеки път ми дава снимка , ако бебка е благосклонна Simple Smile
Според мен си заслужава на 100% !

# 697
Чучумишев ми вади топ снимки. На 3 бях на обикновен преглед и ми я снима на 3Д, беше се скрила и наместила в корема със скрити ръчички. Ако искате такива снимки бягайте при него. 160лв е но си струва, вторичен е 130.
Някой да е бил на фетална при Мирчева във Вита 2, че на 16 имаме час.

# 698
Аз пак съм болна Sad Направо ми писна .... Кажете нещо ефикасно за силно запушен и възпален нос. Едва дишам , а обонянието ми никакво го няма. Правих си тест за к0вид ,но е отрицателен...

# 699
Страхувам се да не стана банална вече с този Фитоназал дето нонстоп го препоръчвам, но при мен подейства супер с хремата. Даже май върши работа и при набъбнала или суха лигавица на носа, но си пръскам от него само като видя супер много зор с дишането (това май ми е най-голямата болка през бременността - вечно запушеният нос).
За плацентата не знам много, но не трябва ли на термин да е 4-та степен зрялост? Тоест 31-ва седмица 2-ра степен ми звучи добре, все пак е нормално да сдава багажа малко по малко. И 1700 грама ми се струва също добро тегло за седмицата. Моето бебе 26-та седмица беше 900 грама и вървеше с 4 дни напред. Тази седмица съм на преглед, в 29-30г.с, така че ще пиша какво е изчислил апарата и на коя г.с се равнява. Още повече тепърва влизаме в 8ми календарен месец, а четох, че тогава най-много наддават бебоците.

# 700
Ние не успяхме да направим хубава снимка на лицето предните 2 пъти и съм записала час за трета фетална, тъй като много искам да я видя 😃. А и искам да ми потвърдят , че бебето е с омотана пъпна връв около врата и ще раждам с операция.

Нашата се е омотала, но към момента не е предпоставка за секцио; последната ФМ ми беше точно преди Коледа

# 701
Не съм сигурна обсъждахме ли го, но как ви е пулсът?
 Аз от около 2 седмици забелязвам един ускорен пулс 90 уд/мин +/- 10, като да си призная честно май си ми е постоянно така. Уж четох, че е нормално да се ускори до 90-120 уд/мин, особено ако и преди бременността жената е била тахикардична (както е в моят случай), но ми се струва много сякаш... или поне се усеща като много. Ще го обсъдя с АГ, но да питам и при вас как е.

# 702
И при нас е така ,но АГ ми каза че има време да се отмоте , както и че това не е предпоставка за секцио. Имам две познати родили напълно нормално, здрави деца с двойно омотана пъпна връв около вратлето.

# 703
  • София
Увитата пъпна не е предпоставка за секцио принципно. Синът ми беше с двойно увита (около вратле и около рамо), но спешното секцио беше по друга причина. АГ каза, че 2 от 3 бебета се раждат увити, някои по няколко пъти.

За пулс - аз докато не оправих желязото и феритина постоянно имах ускорен пулс по 90-100 средно. Като влезна в ритъм всичко е ок. Сега само при физическо натоварване се ускорява. С предната бременност пак така беше, но тогава не приемах желязо (а трябваше). Като бях на кардиолог тогава казваше, че дискомфорта е за майката, бебето е ок.

# 704
Джиджито, аз съм винаги над 100, около 110-112. АГ каза,че е нормално, защото сърцето работи двойно, а и аз си имах по-ускорен пулс преди да забременея въпреки всички прегледи. Така че водят нормално.

Общи условия

Активация на акаунт