Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 39 326
  • 486
  •   3
Отговори
# 270
  • София
Да,общо взето и аз избрах болницата според лекаря.
Моят преглежда в поликлиника България към момента, други лекари от там са в МЦ Феникс, трети си имат частни кабинети, четвърти просто имат договори с болницата само за израждане.

# 271
Здравейте,
Някоя дама раждала в Шейново била ли е с плацента превия тоталис или плацента акрета - как се справиха? При кой доктор?
Как е неонатологията на Шейново като обурудване и специалисти, в случай, че бебе се роди недоносено, реагират ли адекватно?

Благодаря на отзовалите се!

# 272
За неонатологията мога да кажа - близнаците ми се родиха в 34-35 седмица, изплакаха след реанимация в родилна зала, бяха интубирани 5 дни, в кувьози 2 седмици и общо 19 дни в неонатологията. Реагират абсолютно адекватно, знаят какво правят. Някои лекари не дават много обяснения. Като цяло при нас чакаха да мине критичния период и тогава реално ми казаха, колко недобре е било положението в началото. Дразнех се дълго време за това, но после като се замислих и аз не бях особено добре и.. може би е било за добре.

# 273
Синът ми се роди в 35 седмица и нямам забележки към грижите за него. Неонатологията е 3та степен.

# 274
Аз имам забележки към грижите за децата.
Родих доносени близнаци. Понасях забележки, че едното е много отслабнало и не яде. Детето е родено с проблем, за който аз обърнах внимание, аз попитах, а те потвърдиха. Никой не ми обясни как се храни такова дете, а аз уплашена, недоспала и след това загубих много кръв от усложнения не се сетих и това да питам - мога ли да я кърмя? Не, оказа се, че не може.
 Винаги ми я даваха с повръщано, детето трябваше да се храни със специален биберон, за да яде, но това го открих сама. За 6 дни в Шейново не можах да се срещна с доктор Узунова. Само специализанти и акушерки- живи и здрави да са, имаше някои много внимателни.
Не знам в друга болница как би било.
Трябваше да заведа дъщеря си на 1 месец за тест на ушите, защото не го беше преминала. Не ме пуснаха да вляза, не успели отново да го направят, била неспокойна, бяха скрили, че са й дали мляко. Детето повърна като го взех, защото аз я бях нахранила преди това.

# 275
Здравейте! Може ли някоя от раждалите тези дни в болницата да сподели дали случайно са разрешили свижданията на бащите след раждането? Мисля, че дочух нещо подобно от друга жена докато чаках за преглед, но не съм сигурна доколко достоверно е това. Благодаря предварително!

# 276
Свиждането с майката става долу на двора. Детето може да го види до два часа след раждането и после чак на изписването.

# 277
Това е информация от последните дни ли? Знам, че по принцип процедурата е такава, но онзи ден чух за промяна, затова питам  за актуална информация
Свиждането с майката става долу на двора. Детето може да го види до два часа след раждането и после чак на изписването.

# 278
В края на октомври беше така. Не знам до колко може да се счита за актуална информация, но не мисля, че ще са го променили и то точно декември месец, предвид всичките гадости, които циркулират. Simple Smile

# 279
Aко детето е в интензивен сектор(недоносено например), бащата и майката имат право да ходят да го виждат всеки ден в 12ч и в 18ч. Може случаят да е такъв

# 280
От стори на българска инфлуенсърка се вижда как и е на свиждане дори приятелка вътре в болницата, а не в двора. Не знам дали е защото е при др. Вецев или защото е известна. Позволявам си да кача скрийншот, защото беше качето на публично стори.

# 281
За ВИПовете важат други правила Simple Smile)) аз раждах по едно и също време с една друга инфлуенсърка, та имам наблюдения по този въпрос.
Потребителката най-добре да си пита на рецепция, може и да са променили нещата за месец, макар че се съмнявам.

# 282
Явно е някаква практика. Не ми се струва справедливо…
За ВИПовете важат други правила Simple Smile)) аз раждах по едно и също време с една друга инфлуенсърка, та имам наблюдения по този въпрос.
Потребителката най-добре да си пита на рецепция, може и да са променили нещата за месец, макар че се съмнявам.

# 283
  • София
Да, определено важат други правила, доколкото разбрах и половинката й е останал да нощува при нея.
А аз като раждах Юни месец, мъжът на една мама тайничко се беше промъкнал при нея във Випа и останал да спи.
Еййййй цялата болница на другия ден говореше за това, голямо чудо станало ....
А мъжа ми едва го пуснаха да се качи да ми помогне с багажа.

# 284
Аз раждах 23та и нямаше право никой да идва. Сестра ми (50+) се качваше всеки ден и никой не я спря. На мен ми беше мн неудобно.. но пък ми носеше храна. Мисълта ми е, че по принцип всяка “жена” в родилна възраст няма да я спрат да влезе.. пък дали ще я хванат и ще кажат нещо не знам.

За мен е много зле, особено в грипен сезон при новородено са влиза който и да е.

Аз раждах лятото, сестра ми беше с маска и пак седеше супер далече. И пак на мен ми беше ГУЗНО!

Общи условия

Активация на акаунт