В момента чета...87

• 55 022
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Сдобих се с Олива Денаро, че имам 6-то чувство, че ще е една от номинациите, но преди това трябва да изтърпя логореята на Кейт Мортън. Майтапя се - всъщност я харесвам, но наистина е мноооого описателна:)

# 121
  • София
Хаха, Лори, много си лоша с горкия Люк 🤣
На мен ми беше харесала книгата. Дори 5* съм ѝ дала Joy
Ето какво съм написала:

"Съвършени останки" на Джулия Фийлдс е съвършеният трилър.
И това го казвам абсолютно категорично от позицията на човек, изчел тонове трилъри през годините.
Интересният похват тук е ,че още от самото начало знаем кой е маниакалният престъпник, отвличащ и убиващ успешни в професиите си жени. Знаем и защо го прави. Остава ни само да се насладим на работата по разследването на тежките престъпления, възложена на преместеният от Интерпол в Шотландската полиция инспектор Люк Каланак. Каланак , готин тип,  също носи бремето на сложното си минало в Франция, минало, което  грози да го застигне и на новото място...
Разследването е сложно, престъпникът е добре организиран, изключително интелигентен, не допуска грешки и не оставя следи. Всичко това в съчетание с неприемането и неприязънта на старите кучета в полицията поставя Каланак в боксуваща позиция по отношение на разследваните престъпления.
Всъщност разследванията в романа са две. Второто е също толкова интересно (за изоставени новородени на пейки в парк) и го води  Ава Търнър , една от малкото симпатизиращи на новодошлия Каланак. Между тях се заражда приятелството , а  може би и нещо повече..ще видим евентуално в следващите книги от поредицата..
Когато нещата стават прекалено лични, действието ескалира до своя брутален и кървав финал...
Детайлен, динамичен, интелигентно написан и изключително интересен роман! Роман, който ми достави огромно удоволствие и не доскучава в нито един момент. Засегнати са и социални теми - ЛГБТ проблемите, влиянието на католическата църква, проблемите за или против абортите и други.
Изобщо, "Съвършени останки" е чудесно начало на поредицата за инспектор Каланак! Остава ни само да се надяваме, че и останалите книги ще бъдат издадени на български."

# 122
  • София
Аз също харесах "Съвършени останки" и бързах да си купя втората част "Съвършена плячка", която дори оцених по- високо.
 Скоро прилючих "Падане" на Ирса Сигурдардотир. Както винаги на ниво. Планирала съм да купя и другата й книга, която е извън поредицата. В момента чета "В тесен кръг", втора книга от Вивека Стен. Героите са познати. Не е нещо изключително, но за метрото е приятна.

# 123
Крайно време е да прочета "Съвършени останки", откога й се каня. Даже може да е следващата, която ще започна.

А иначе приключих "Детайлите" на Ия Йенберг и съм много доволна, че я прочетох. Не е типичен роман, а по-скоро са четири разказа за четирима души в живота на една жена и следите, които са оставили върху нейния живот.

Сега започнах една книга на испански - първата на Роса Монтеро, Crónica del desamor, която разказва за края на 70-те години през погледа на различни жени, т.е. хем много феминистки роман, хем хроника на един период в испанската история - малко след смъртта на Франко и началото на демокрацията, техния "преход". И тази книга ми харесва много (към 1/4 съм прочела), затова потърсих дали Роса Монтеро е издавана изобщо у нас - оказва се, че са издадени три от по-късните й книги.

# 124
Ауу значи само аз не съм харесала "Съвършени останки", съвършена тъпотия беше за мен и я минах на вентилатор. Мислех да я метна в малинките!

# 125
На тази книга четох началото на английски език, не ми хареса също, после погледнах останалото диагонално.

# 126
И аз съм от харесалите "Съвършени останки".

Вчера завърших "Дейзи Даркър". Започвайки я, определено нямах муза за четене и доста време я влачих. Не знам дали защото я четох така разпокъсано, но финала ме изненада и хареса.
Дадох 4*.

Чакам тези дни последната на Юрт и Русенфелт, и май ще продължа с нея.

# 127
Видях Ирса да се споменава и се сетих - някой ако отиде на 9-ти, да наснима и разкаже, моля.
А иначе Макс Сеек ми е в полезрението за четене, но нали много ми върви със скандинавците, та засега само го побутвам. Не съм виждала май да е коментиран бива ли го.

# 128
  • София
И аз съм на "Дейзи Даркър" в момента. Дано наистина нещо интересно се случи, че стремглаво се е запътила към темата с малинките. Вече 260 страници чета спомени, мрънкане и самосъжаление на досадната егоистка Дейзи.

# 129
И аз съм на "Дейзи Даркър" в момента. Дано наистина нещо интересно се случи, че стремглаво се е запътила към темата с малинките. Вече 260 страници чета спомени, мрънкане и самосъжаление на досадната егоистка Дейзи.

При мен определено отива при малинките. Краят също не ми хареса. Най-новата на тази авторка се оказа също скучна.

Приготвила съм "Дядо Прас" на Пратчет за коледно четене (чела съм я, така че ще е препрочитане).

# 130
  • в сърцето на един мъж...
Аз мъча "Безгранично" от поредицата за Карл Мьорк. Скана на книгата ли е кьопав, нещо не е преведена като хората ли, обаче ммного трудно ми върви Sad Реших паралелно да почна "Мъртвите романтици" и определено много ми харесва за сега.

# 131
  • Mediterraneo
Тебе чаках да се разпишеш, че успоредно ги мъчим последните две книги, които чета. Ами не ми върви и на мен, ужасно слаба ми е. Не е оня Мьорк, който толкова харесвам. Вяло и насила е всичко. И моето четене такова. Ще я изтикам, но определено си давам почивка от поредицата. За разлика от повечето поредици, тук имам чувството, че нещата се сгромолясват с всяка следваща книга. Не го очаквах определено.

В Сторител слушам по една книга на два дни, че темпото ми в момента го налага и позволява. Послдно изслушах Човекът, който виждаше отвъд лицата на Ерик-Еманюел Шмит. В началото ми беше интересна, докато не стигнах до разговор с Бог, който рязко разми иначе тънката граница между реалното и абстрактното, по която се движи книгата. Което определено утежнява романа и накара интересът ми рязко да спихне.
Тайната на Диор пък ми донесе съвсем различно изживяване от това, което очаквах. Имах различна представа и нагласа за книгата. Хареса ми, но без патоса на еманципацията( разбирам, че епохата го налага, но просто не ми харесва).
Продължавам и с четвъртата от поредицата Седемте сестри. Много, много хубави семейни саги са, всяка една поотделно и всички като част от тази поредица!

# 132
Тарти, разсмя ме Simple Smile Пък аз викам ти излезе по-хитра от мен и спря след Марко Simple Smile Не знам защо му се получи така на тоя човек - дали преводача не става или той се е уморил, ама не е това моя Карл Мьорк и това си е. За тая книга имам предположение какво и как, обаче докато стигнем до края, ще изпукам от скука Sad Вече я ползвам за приспиване, а не бързам да я свърша. Но и аз мисля да си дам малко почивка, защото губя интерес. А така хубаво вървеше. Между другото, аз останах разочарована от последните две от поредицата за Седемте сестри. Малко като за пълнеж бяха писани, особено предпоследната, последната, за бащата още не съм я чела от страх да не се разочаровам съвсем

# 133
  • Mediterraneo
М, не думай! Първата от Сестрите беше направо супер, надявам се да не поеме рязко надолу поредицата след третата, четвъртата. Засега ми харесва, всяка от книгите ме пренася на ново екзотично място, сигурно затова успяват да ми задържат интереса. Структурирането на семейната сага също ми е интересно, тръгва доста отдалеч, за да достигне до корените на всяка една от сестрите. Ще видим. Отделно, че попадам на много хубави прочити в Сторител, направо с удовоствие слушам. Има някои четци са направо ужас.

# 134
И аз бях така - всичко ми харесваше, понеже след това ровех да чета. Има разни неща, които сигурно никога нямаше да ги науча без тази книга. Обаче седмата беше като обем в повече и имаше доста досадни моменти. Там почти нищо интересно дето се вика няма за научаване. А и историите се повтарят, все едно ги няма написани във всяка книга... На теб може да ти хареса, ако я слушаш, но за четене в хартиен вид ми беше досадна /да не говорим колко тежеше самата книга Simple Smile/

Общи условия

Активация на акаунт