ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 703
  • 605
  •   1
Отговори
# 495
Мами , от недоспиване ли не знам и аз от какво всеки ден съм с адско главоболие..снощи изобщо не съм спала и днес съм направо като болна. С главоболие,отпадналост , без апетит , чак тялото ме боли. Препоръчайте ми нещо за пиене , като се има в предвид ,че кърмя не редовно,но поне 1 ..2 пъти на ден . Не мога да разбера през деня бебчо си хапва и си спинка по 2,3 часа ,а вечер е като обезумял за мляко и не спира да се върти , да плаче , да зяпа и да си смуче ръцете . Явно трябва да увелича АМ , но през деня не е проблем,а вечер е чудо.

# 496
Кристина това все едно аз съм го писала . И моето цял ден спи , а вечерта се върти , реве , гладно е . Обяснявам си го , че вечер имат по силни колики и започвам вече с инфакола , защото виждам и как се присвива .
Днес бяхме при педиатърката и ми каза въобще да не чета епикризата , че заради пътеката пишат какво ли не . Иначе бебенцето и тя потвърди че няма никакъв проблем . След 1-2 седмици каза , че можем да излизаме по малко , ако има слънце .
Сега да се оплача :
Пих 2те хапчета за спирането на кърмата и нямам никакъв ефект , имам си кърма , гърдите са ми пълни , болят ме . Чувствам се отпаднала , а температурата ми е 37. Вече взимам да се притеснявам дали пък не ми е от секциото нещо тази темп.
Другото което е , сега пък баткото е с кашлица и температура и много се притеснявам , че ще се зарази и бебето .
Аз се чувствам тотално в депресия , вместо да се радвам на децата си , то проблем след проблем 🥲 не стига , че карах тежка бременност с тези проблеми с бъбреците , сега и това . Имам чувството , че като тръгнеш веднъж по лекари и не можеш да спреш слес това .
Сега баткото е изолиран в друга стая и болен си седи сам самичък . Няма кой да ми го гледа , а и аз съм доста кекава и ме е страх да не се заразя 🥲

# 497
Някой пие ли биозин мама за подсилване на имунитета и за какво точно помага ? Мисля да почвам да го пия , тъй като наистина не ми е добре.. 😭

# 498
  • София, България
tedysworld, честита Рая! Да е здрава и бързо да излиза от кувьоза! Изобщо не е гаранция, че като си секцио няма да има нужда пак от кувьоз. Направила си най-доброто към онзи момент. Вече адаптацията към външния свят зависи изцяло от бебето. Различни бебета различно го понасят. Ще постои малко, сигурно дори не ѝ се подава кислород само за средата и температурата са я сложили там. Hug ще се оправи!

IvanovaLub и Woman89 , честити бебета и на вас! Бъдете здрави и бързо възстановяване!
Тука момичетата се раждат по-големи от момчетата Joy каква е тая тенденция не знам хаха.
Кексче, мисля че няколко пъти ти казах, че трябва да изцеждаш иначе ще се запушиш. Достинекс не премахва вече тръгнала кърма!

# 499
Кексче, кои хапчета за спиране на кърмата пиеш? Ако е Достинекс няма да стане с 2 хапчета само. На мен АГ ми каза схема 4 дни по 2 пъти на ден. През това време ако усетя гърдите напрегнати да ги поизцеждам малко за облекчение. Освен това намаляваш течностите и слагаш по-стегнат сутиен. Ако след 4 дни все още има кърма може още 1-2 дни терапия.

# 500
Мами , от недоспиване ли не знам и аз от какво всеки ден съм с адско главоболие..снощи изобщо не съм спала и днес съм направо като болна. С главоболие,отпадналост , без апетит , чак тялото ме боли. Препоръчайте ми нещо за пиене , като се има в предвид ,че кърмя не редовно,но поне 1 ..2 пъти на ден . Не мога да разбера през деня бебчо си хапва и си спинка по 2,3 часа ,а вечер е като обезумял за мляко и не спира да се върти , да плаче , да зяпа и да си смуче ръцете . Явно трябва да увелича АМ , но през деня не е проблем,а вечер е чудо.

И моето е така през нощта става друго бебе. Все едно с дни го държа гладен… Joy

# 501

И моето е така през нощта става друго бебе. Все едно с дни го държа гладен… Joy
Ама аз наистина не съм добре..стана 1 месец спа по 3..4 часа на денонощие и явно настинах,защото имунитета ми е сринат. Не знам.. моя мъж тази вечер иска да остане при детето аз да отида в хола да се наспя,но ми е много притеснено ще се справи ли.. а наистина имам нужда от сън ,поне 5..6 часа 😭
в депресия съм хора..и съм адски притеснена да не накачим с нещо малкия..

# 502
Някой пие ли биозин мама за подсилване на имунитета и за какво точно помага ? Мисля да почвам да го пия , тъй като
наистина не ми е добре.. 😭
Аз в момента взимам Биозин Мама, няма проблем за кърменето. Чувствам се много отпаднала, недоспиването също е фактор. А за капак и таткото е болен.

# 503
Някой пие ли биозин мама за подсилване на имунитета и за какво точно помага ? Мисля да почвам да го пия , тъй като
наистина не ми е добре.. 😭
Аз в момента взимам Биозин Мама, няма проблем за кърменето. Чувствам се много отпаднала, недоспиването също е фактор. А за капак и таткото е болен.
А аз вдигнах температура и изобщо съм в тотален шок..не знам какво ще правя..от къщи навън не съм излезнала и се разболях.. молете се да не съм накачила малкия..направо ще се побъркам😭😭😭

# 504
От майка си и свекърва си послушах може би една от малкото препоръки, преди всичко да се наспивам, въпреки, че бебето трябва стриктно да се храни на 3 часа и то до четвъртия месец по препоръка на неонатолозите, защото е недоносен. След като изписаха моето бебе от неонатологията пробвах на всеки 3 часа да ставам да го храня аз, но усетих, че не се получава. Върна се главоболието, учестения пулс, високото кръвно, затова при хранене стриктно на 3 часа, вечер аз го храня в 1 ч.,  моят съпруг в 4 и в 7 сутринта. По този начин успявам да се наспя и да съм в кондиция през деня. Понякога се будя в 4 или в 7, ако го чуя, че плаче, но ставам набързо да помогна, ако има нужда и пак лягам. Но моето момче е само на АМ и не го кърмя, таткото от първия ден може да го храни и да сменя памперсите. Откакто си е вкъщи баби нямам да ми помагат и успяхме да се нагодим с таткото. След изписването започнах да пия витамини за кърмачки на Витабиотикс (не помогнаха да ми тръгне кърмата), но може би и от тях се чувствам добре и допълнително пия витамин Д и витамин С на капки. Отделно след като се нормализира кръвното ми, минах на предишния си режим на пиене на много кафе (до 5 на ден).

# 505
kristina.d търси варианти да спиш. Ако спиш само когато бебето спи, опитай да е повече пъти в дененощието. Толкова малко спане е огромен стрес за организма. Той е изтощен. През деня нали сте с таткото. Наблюдаваш го как се грижи за детето. Това не ти ли дава спокойствие че ще се справи през нощта?
Опитай да не се паникьосваш. Ако непрестанно се притесняваш за какво ли не, и това допълнително подпомага липсата на сън, дори когато имаш възможност да спиш, пробвай да потърсиш помощ от близки или психолог. Раждането и живота с новородено са голям шок физически и психически и подкрепата е важна.
Температура не е хубаво, но може да е някаква настинка, която те е хванала лесно заради преумора и дано да не стигне до детето.
Аз пия витамини за кърмачки и вит D (като си ги пия от преди бременността, само че тогава не бяха за кърмачки). Също трябва да си взема и пробиотик, тъй като усещам че стомаха ми има нужда.

# 506
Ох, и при нашето момче се получава нещо подобно , през деня е спокоен, но вчера например беше много нервен и рева ужасно с малки прекъсвания след храненето в 16:30 до 22:30…предлагах и 2 пъти храна извън графика, хапваше я и въпреки нея пак не се успокояваше…не ми прилича да са колики, защото не се присвива като скаридка, успява да пръцка, ака си, давам му и Еспумизан и Колийф (за тези, които ползват Колийф - изчаквате ли 15 мин след като го капнете в млякото, както пише в листовката?). Забелязвам, че седи вече доста време буден, взира се в неща, оглежда се и предполагам може и да се превъзбужда и да не успява след това да заспи навреме и да се изнервя…

# 507
Мами аз все още съм си с температура и вече много се притеснявам . Ще отивам на преглед сега , защото взех да си мисля много лоши неща . Където ми е разреза вече не ме боли , но до пъпа имам една опъваща , пареща болка . Вече не ми се вярва да е от гърдите , колко време мина … ще полудея !

# 508
Здравейте.
Днес, с планово секцио, се роди третото ми дете.
Стоян е с мерки 3,410 и 50см. Още съм в реанимация. За сега всичко е наред.

# 509
El1t00, Да ти е живо и здраво момченцето! 💙🙂

Общи условия

Активация на акаунт