ДЕКЕМВРИ на вратата чука вече, хайде всяка мама да си гушка бебче! - ТЕМА 13

• 51 686
  • 605
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте.
Днес, с планово секцио, се роди третото ми дете.
Стоян е с мерки 3,410 и 50см. Още съм в реанимация. За сега всичко е наред.
Да ти е жив и здрав и много да те радва ❤ На теб пожелавам бързо възстановяване🍀

# 511
  • София
Елт да ти е жив и здрав Стоян!

Елфейс хайде няма ли новини нор теб?

Теди как в малката? Изкараха ли я от кувиоза?

# 512
kristina.d търси варианти да спиш. Ако спиш само когато бебето спи, опитай да е повече пъти в дененощието. Толкова малко спане е огромен стрес за организма. Той е изтощен. През деня нали сте с таткото. Наблюдаваш го как се грижи за детето. Това не ти ли дава спокойствие че ще се справи през нощта?
Опитай да не се паникьосваш. Ако непрестанно се притесняваш за какво ли не, и това допълнително подпомага липсата на сън, дори когато имаш възможност да спиш, пробвай да потърсиш помощ от близки или психолог. Раждането и живота с новородено са голям шок физически и психически и подкрепата е важна.
Температура не е хубаво, но може да е някаква настинка, която те е хванала лесно заради преумора и дано да не стигне до детето.
Аз пия витамини за кърмачки и вит D (като си ги пия от преди бременността, само че тогава не бяха за кърмачки). Също трябва да си взема и пробиотик, тъй като усещам че стомаха ми има нужда.
Не, денонощно съм сама с детето. Бащата работи от сутрин до вечер. Не се беше включвал в грижите за детето освен за къпането. Това е пак е по моя вина,защото много пъти ми предложи да отида в хола да се наспя ,а той да остане при бебето,но аз отказвах,защото се чувствах по - спокойна когато аз гледам детето.  Температура в живота си съм вдигала 2 пъти и то като дете и в момента не проумявам как в нас ще се разболея като 20 дни не съм излизала. От сърце се моля да е просто настинка,да не съм накачила бебето,да минава бързо и да си продължа с грижите, да си го гушкам ,но вече с едно на ум,че наистина имам нужда от почивка и не трябва да я отказвам когато ми я предлагат. 😪

# 513
Маце, ами стои си човекът там долу и си му харесва 🙂 Никакви признаци, че иска да излиза. Та сега ще го водя и да затвори Коледния базар 😄

# 514
  • София
Днес ме изписаха момичета. Бебето снощи са го извадили от кувиоза и е в легълце, още е на антибиотик, има и някаква инфекция на очичките, която също лекуват. Днес за първи път ми дадоха да я гушна, невероятно преживяване Heart. Оставих я в неонатолигията и се надявам скоро да си я вземем. Тя е голяма бузана, лакомо яде от шише и ми изглежда спокойна.

Почнах да се стимулирам с помпата на 3 часа, някакви капки излизат. Чудя се дали ще се увеличи киличеството с времето. Искам да взема АМ, какво ще ми препоръчате, да е антирефлукс, че малката повръщала, също и капки против колики.

Аз едва си сядам на дупето. Иначе си се движа, просто съм мн уморена. Мм помага много, мие помпа, готви, чисти.
Честито на всички нови бебета, да са ви мниго здрави и спокойни💛.

ЕЛФ пожелавам ти да посрещнеш своето коледно чудо скоро💙.

# 515
Kristinad. И аз съм все сама, таткото работи постоянно и до късно вечер, спи когато бебето спи, това правя аз и засега сработва що годе. Пия биозин мама 2х1 и витамини прегнакеър брестфийдинг, засили с нещо такова тялото.

# 516
Честито за новите попълнения от бебчета

Днес ме изписаха момичета. Бебето снощи са го извадили от кувиоза и е в легълце, още е на антибиотик, има и някаква инфекция на очичките, която също лекуват. Днес за първи път ми дадоха да я гушна, невероятно преживяване Heart. Оставих я в неонатолигията и се надявам скоро да си я вземем. Тя е голяма бузана, лакомо яде от шише и ми изглежда спокойна.

Почнах да се стимулирам с помпата на 3 часа, някакви капки излизат. Чудя се дали ще се увеличи киличеството с времето. Искам да взема АМ, какво ще ми препоръчате, да е антирефлукс, че малката повръщала, също и капки против колики.

Аз едва си сядам на дупето. Иначе си се движа, просто съм мн уморена. Мм помага много, мие помпа, готви, чисти.

Теди, питай с какво мляко я хранят, най-добре същото, отделно от неонатологията би трябвало да напишат в епикризата препоръки за режим на хранене, с какво мляко и евентуално допълнително да взимате някакви добавки. Аз давам еспумизан за коликите и газовете и ако ми повърне някога на фонтан (прави го когато е много нервен и се върти след хранене) давам сироп за след хранене за рефлукс, но не постоянно.

# 517

Аз започнах с аптамил ,защото такова даваха в болницата,но за жалост моето бебе се запече . Доста хора ни препоръчаха био лактана и започнахме него.. Пуу пуу да не му е уроки сега си ходи по голяма нужда. Отделно давам био гая и абоколикен . Имам и лефакс,който още не съм почнала. Между другото много хора се оплакват от аптамила,че запича..затова не ти го препоръчвам.

# 518
Добре дошли на всички нови бебета - истински коледни подаръци!
Да са много усмихнати и да радват всички около тях Simple Smile

Теди, много се радвам, че има положително развитие, убедена съм, че с всеки ден и ти, и бебчето ще сте все по-добре.
В Щерев даваха Аптамил - при нас Прематюр, защото беше малка, като се прибрахме продължихме с него, но нещо започна да не й понася и смених на Хип Комбиотик - засега нямам оплаквания, тя май също. И на мен Лактана био ми я похвалиха, но установих, че няма добро снабдяване около нас, а честно казано не искам купуването на АМ да е някакво приключение.

Към АМ добавям ензимни капки на всяко хранене, отделно веднъж дневно 5 капки Био гайя и преди хранене - но основно вечер, не давам през деня - Инфакол. Като цяло е спокойна и май този микс работи, за сега.

Това, което споделихте и по-нагоре - и моето бебе през деня яде нормално, а вечер се събужда звярът в нея и ако може на 2 часа, ще е най-добре. Надявам се лека-полека след първия месец да отпадне храненето в 4 сутринта.

# 519
Теди, много се радвам, че малката е много по-добре 🙂 Пожелавам ти скоро и нея да я изпишат, за да се гушкате❤️ Моето Коледно чудо дано си дойде до 27 🙂

# 520
Мами и двамата с баткото сме много зле , той  е с 39.5 , а аз с 38.5 . Температурата в момента ми е от вирус най вероятно . Някой да каже за какви симптоми да следя при бебето , меря и температурата 36.5 .
Отделно доктора не ми вдигна и съм бясна , болят ме гърдите , а мляко почти нямам . 🥲🥲🥲🥲 Опатихме от всякъде , всички сме изнервени , баткото уж пи антибиотик , а за сега няма никакъв ефект . Бяхме и в спешното , казаха да чакаме до утре .

# 521
Здравейте , на 22ви декември в 00:28ч. се появи и нашата принцеса със спешно секцио.2, 580кг и 47см - Никол.
Бях 18 часа с контракции през 4-5 минути за по 20-30 секунди и не получих достатъчно разкритие в крайна сметка.Стигна до 7см ,но вече бях толкова уморена и не знаех къде се намирам ,че докторката реши секцио , за да не се мъча нито аз, нито бебето.Сложиха ми спинална упойка и всичко приключи много бързо, аз от умора започнах да заспивам по време на операцията и се наложи да ме потупват по главата,за да не заспя.Честно казано дори не помня кога са ме завели в реанимация и какво точно се е случило.Само помня,че ми показаха бебето и я целунах.

Успях да се раздвижа 8 часа след операцията и нямах болки ,а само опъване на шевовете, но вечерта започна да ме боли.Докторката каза, че съм се преуморила и не е трябвало да ходя толкова много, а е трябвало малко повече почивка.Ще ни изпишат на 27ми и ще си изкараме празниците двете заедно в болницата.

# 522
Кристина, Честито бебче и на теб ❤️ Да е здраво и лъчезарно бебе🙂

# 523
  • София
КристинаМ честита принцеса Purple Heart

Днес звънях в неонатологията, малката е добре и живот и здраве във вторник ще я изпишат.

Опитвам се да организирам всичко преди това и сме взели АМ-Hipp, имам много малко кърма.
Два дена чета и гледам клипчета за приготвянето му - може ли да споделите как го приготвяте, че цялата процедура ми се струва доста дълга - топлене на вода, чакане да се охлади, смесване с АМ......През нощта как процедирате?
Имаме кана за вода, в нея ли да я преварявам, чудя се дали да не вземем и подгревател за шишета, приемам съвети Simple Smile.

Весели празници  момичета! Nature SparklesNature Star

# 524
Аз съм съм уред за подгряване на вода,пюре и т.н.на определена температура, размразяване и още някои функции. Много е удобно. И аз съм с малко кърма, по скоро трудно избива, нямам време да пия вода, да ям по 5 пъти и т.н. Вземай смело нещо за подгряване, че ще луднеш през 3 часа трябва да храниш с АМ .

Общи условия

Активация на акаунт