Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са специфичните грижи, които се полагат за недоносени бебета?
Какви са причините за преждевременното раждане на недоносени бебета и бебета?
Какви са някои от специфичните проблеми, които могат да възникнат при недоносени деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са специфичните грижи, които се полагат за недоносени бебета?
Преждевременно родените бебета изискват специални грижи, включително редовни прегледи от невролози, офталмолози и кардиолози. Препоръчително е да се подлагат на физиотерапия при физиотерапевт, за да се наблюдава двигателното развитие и активност на детето. Освен това тези бебета могат да имат проблеми със зрението, които изискват внимание. Важно е проследяването от ортопеди, особено ако са били в инкубатор за продължителен период. Необходимо е наблюдение на развитието на детето и предприемане на рехабилитационни мерки, ако е необходимо. Специфичните грижи включват наблюдение от специалисти като невролози, очни лекари и кардиолози. Освен това физиотерапевтичните упражнения могат да бъдат препоръчани, както и редовни консултации за развитието на детето. Важно е да се следят проблемите с храненето, да се предприемат рехабилитационни мерки при необходимост и да се обръща внимание на здравословните усложнения, които могат да възникнат при недоносени бебета.
-
Какви са причините за преждевременното раждане на недоносени бебета и бебета?
Причините за преждевременно раждане на недоносени бебета могат да бъдат различни, включително инфекции, изтичане на води, ниско тегло на плода, изоставане в развитието, проблеми с пъпната връв и други медицински усложнения. В някои случаи преждевременното раждане може да бъде предизвикано от нездравословни състояния на майката или генетични фактори. Преждевременното раждане може да бъде предизвикано от различни фактори, включително физиологични като разтегната матка, инфекции на влагалището, проблеми с майката или бебето, ниски нива на кръвната захар или нисък хемоглобин. Тези фактори могат да доведат до преждевременно раждане и изискват специализиран медицински надзор.
-
Какви са някои от специфичните проблеми, които могат да възникнат при недоносени деца?
-
Какви са препоръчителните рехабилитационни и упражнения за недоносени бебета?
-
Какви са прегледите и контролните прегледи при специалисти за недоносени бебета?
Още една мама в отбора. Ама тези неуметни лекари няма ли за тях възмездие. Вместо ти да си се обвинявала за детенцето си е трябвало тази гинеколожка да бъде обвинена. Според мен е можела да предотврати ранното раждане на Ани. Сигурно си казваш "Минало свършено, нали детенцето ми е добре сега", но защо трябва да е така? Гинеколога, който ме следеше също беше пестелив на информация а и май си е доста неграмотен (при все, че е шеф на врачанското АГО). Защо трябваше чак след като ме срязаха да кажат, че матката ми била дефектна (леко крива, но това не значело, че съм болна) и това може би е причинило спукването на водите. Ами ако реша да имам второ дете какво - пак ще прекарам цялата бременност в притеснения дали няма да стане като първия път или по-лошо. През цялата бременност имах контракции и лежах в отделението всеки месец, а той ме караше да пия по едно Магне на 8 часа. Когато чу една друга гинеколожка ми каза, че се лекувам доста хомеопатично. Една позната, чиято бременност следеше той също имаше проблеми. Добре, че я пратил в София и хората видели, че няма почти никакви води и бебето трябва да се роди. Не ми се мисли какво е щяло да се случи ако не е отишла (той я пратил само на преглед, защото си мислел че се касае за хипотрофия на плода - нищо подобно детето си е било нормално за възрастта и се родило точно толкова грама, колкото казали лекарите в София).
. Та тук говорим най-важното нещо в живота - раждането на дете. 

) на колкото месеца е детето и една 1 отпред пример-на 3месеца трябва да яде 130мл или 1/5 от теглото -ако е 4кг-значи 800грама дневно.
. Моето педи не смея да го питам нищо, че каквито абсурдни идеи за храненето има.... не е истина, човече! А пък вече сме почти на 6 месеца. Чудя се с това повръщане нормално ли е да продължава до такава възраст? А майките и бабите ако ги питаш викат: Нормално е, всички бебета повръщат
. 
И аз мисля да й правиме кръщене, но бъдещия кръстник не е кръстен, и първо него 
ще се радвам да мога да научавам нещо нова за тези бебенца от вече препатили майчета целувки за всички бебчовци от мен моя малък влади