До майките на недоносени бебчета

• 35 684
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Добре дошла, Наде  Hug Още една мама в отбора. Ама тези неуметни лекари няма ли за тях възмездие. Вместо ти да си се обвинявала за детенцето си е трябвало тази гинеколожка да бъде обвинена. Според мен е можела да предотврати ранното раждане на Ани. Сигурно си казваш "Минало свършено, нали детенцето ми е добре сега", но защо трябва да е така? Гинеколога, който ме следеше също беше пестелив на информация а и май си е доста неграмотен (при все, че е шеф на врачанското АГО). Защо трябваше чак след като ме срязаха да кажат, че матката ми била дефектна (леко крива, но това не значело, че съм болна) и това може би е причинило спукването на водите. Ами ако реша да имам второ дете какво - пак ще прекарам цялата бременност в притеснения дали няма да стане като първия път или по-лошо. През цялата бременност имах контракции и лежах в отделението всеки месец, а той ме караше да пия по едно Магне на 8 часа. Когато чу една друга гинеколожка ми каза, че се лекувам доста хомеопатично. Една позната, чиято бременност следеше той също имаше проблеми. Добре, че я пратил в София и хората видели, че няма почти никакви води и бебето трябва да се роди. Не ми се мисли какво е щяло да се случи ако не е отишла (той я пратил само на преглед, защото си мислел че се касае за хипотрофия на плода - нищо подобно детето си е било нормално за възрастта и се родило точно толкова грама, колкото казали лекарите в София).
Та такива ми ти. Ще ми се всички тези некадърници да отидат в затвора  #Cussing out. Та тук говорим  най-важното нещо в живота - раждането на дете.

# 181
ами и аз бях с много контракции, 3 пъти лежах в отделението и пиех само магнезий  Rolling Eyes незнам дали това е хомеопатично лечение, но помогна. децата се родиха чак в 33 седмица

# 182

Гвендолин, не знам какво значи тортиколис  Embarassed. Ние ходим, защото се оказа, че левия мускул на вратлето й е по-къс от десния, казаха, че е заради позата, която е заемала в утробата и заради това си държи главичката наклонена наляво.

Ами и ние сме горе-долу така-едното й мускулче е по-стегнато от другото и ходихме 3 пъти на физиотерапия. Ортопеда като я видя и каза-"Ооо,десен тортиколис,категорично!"Бяхме доста уплашени,но да знаеш много добре се повлияват от масажите.Сега ще я водя на контролен преглед и се надявам нещата да са ок.
Благодаря за отзижите относно ника Flutter
И още веднъж да ви кажа-страхотно е ,че сте сетили да пуснете тази тема. HugКогато родих бях много уплашена и се чудих откъде да почерпя опит свързан с отглеждането на недодносеното дете.Сега обаче виждам ,че сме много и ще си помагаме с каквото можем!
Ето тук пише за тортиколиса-
http://consult.speednetbg.net/narusheniq_na_hraneneto/html/oidoeeieen.html

# 183
  • у дома...
Аз на два пъти прокървих леко - в 6 г.с. и в деня на сватбата ми /края на април/, но гинеколожката каза че това не било патологична бременност... В епикризата ми от Втора градска пише патологична бременност І-ва степен... Та аз си пиех Папаверин само тогава... И при положение, че знаеше, че съм с хипотиреоидизъм... Честно ви казвам и до ден днешен едвам удържам мъжо...

Единственият ми проблем /да чукна на дърво/ с Ани е, че постепенно отказва всички АМ-та на които е - сега последно сме на Нестоген, та незнам какво да правя. А снощи за първи път се обърна по корем и сега е като въртележка - няма спиране  Laughing

# 184
  • varna
Здравейте майчета  bouquet
Я кажете вашите бебоци злояди ли са-и оправяте ли се(в смисъл имате ли някъкъв чалъм да ги накарате да си изядат нормата) или колкото ядат толкова.моя маймун едвам-едвам си изяжда норматива и то много рядко в повечето време яде по малко от колкото трябва Rolling Eyes,ще го мъча да яде повече-според вас колко трябва да е порциона (така да се каже Simple Smile ) на колкото месеца е детето и една 1 отпред пример-на 3месеца трябва да яде 130мл или 1/5 от теглото -ако е 4кг-значи 800грама дневно.
И друго да питам до кога им давахте АМ за недоносени?-аз всеоще давам АМ за недоносени а и кърма също,а понякога и АМ нутрилон комфорт 1 за колики-доволна съм от него!
Вие с кои храни ги храните?

# 185
Аз никога не съм давала мляко за недоносени,защото бяхме на кърма до 4-ия месец.После минах на Фрозовом+Фризолак,заради повръщането.Сега сме само на Фризо.
Незнам за кои храни питаш ,но мисля.че ви е раничко за каквото и да било друго освен мляко.Аз захраних бебка на 6 месеца коригирана възраст,но ти ако решиш може и да не чакаш толкова-стига бебо да е готов и по-рано за нови храни,може да го захраниш на 4 месеца.

# 186
Здрасти и от мен. За моя бебок не мога да кажа, че е злояд. Имам чувството, че колкото и храна да му дам все ще я изяде. Лошото е, че много повръща. Изобщо не мога да стигна нормата за месеца. Винаги му давам по-малко заради повръщането. Гвендолин, гледам че сте били на Фрозовом+Фризолак, да те питам как ви повлия? Специално против повръщане ли е? Прочетох, че много мами се оплакват от запек на дечицата  newsm78. Моето педи не смея да го питам нищо, че каквито абсурдни идеи за храненето има.... не е истина, човече! А пък вече сме почти на 6 месеца. Чудя се с това повръщане нормално ли е да продължава до такава възраст? А майките и бабите ако ги питаш викат: Нормално е, всички бебета повръщат  Naughty.

# 187
зависи колко повръща и как повръща ?

# 188
  • у дома...
Ани пък никога не е била на кърма /дойде ми късно, а и на ден изцеждах макс 100 мл/, а и доколкото знам май не е била и на специално мляко за недоносени - в Института по педиатрия беше на НАН, в Първа градска на Фризолак. Но специално за АМ и досега не е стигнала нормата на бебетата на нейната възраст - с триста зора ми яде по 150 мл. Аз винаги и давам колкото поиска. В момента изяжда по 150 мл каша, 180 мл зеленчуково пюре, понякога по 180-190 гр. плодово и мляко колкото поиска.

Мимчо, Ани имаше страхотен запек от Фризолака - на 4 дена веднъж и то с чужда помощ. Сменихме го с Нутрилон Комфорт и малко се пооправи положението, но по съвет на неонатоложката ни и давах и сок от морков и червено цвекло и това нормализира нещата. А откакто сме и на зеленчукови пюрета няма пропуск. Относно повръщането от други майки с такъв проблем знам, че след като са захранили и бебоците са започнали и друга храна освен АМ да ядат се е разрешил проблема.

# 189

А между другото, темето на Вики почти винаги е с по-висока температура, а досега би трябвало да се е регулирала телесната температура. Има ли някой с такъв "проблем"?

И ние бяхме доскоро така и докато питам педиатърката, вече не е така. Така че, мисля, че не е проблем.

Fairy Mammy, много бързо въвеждате месото, ние се захранваме от един месец и 3 седмици и още не сме го въвели  newsm78. Иначе папаме всички зеленчуци и  плодове, с ориз, сметана, пълномаслено мляко, от няколко дни въведохме и глутена с каша.
Не, че те упреквам, просто си мисля, че може би ние се мотаем  Thinking

mim40 много добра идея за албума   bouquet Браво  Hug След малко и аз ще сложа някоя снимчица на Силвето  baby_neutral И аз мисля да й правиме кръщене, но бъдещия кръстник не е кръстен, и първо него  Joy

zipur мила, следвам препоръките на лекарката - и на мен ми се струва малко раничко, но добре й се отразява. За сметака на месото, пък ние още не ядеме плодове, чак след около месец - два ще ги въвеждам. Сега ядеме по-малко месо (пуйка, заек, пиле), след това попара (но мисля нея да не я давам поне още няколко - за това вече няма да я слушам), след това може да въвеждам каши, и чак след това плодове   girluu

Ние иначе в сряда ще слагаме първата ваксина Pentavim и след това ще ходиме на рехабилитации, защото са ни били стегнати мускулите  newsm78

Като име нещо ново около нас пак ще пиша .

Ние бяхме на Фризопре - за недонеосени и деца с ниско тегло, докато станахме 3кг.

# 190
  • у дома...
Ангелина също яде вече и месо. По съвет на педиатърката захранихв началотона петия месец, защото ненаддаваше - за два месеца само 200 грама.

# 191
Момичета стискайте палци! Днес сме на преглед в София при д-р Андреев да види оченцето на Тервел. Дано всичко мине гладко!  Praynig

# 192
. Гвендолин, гледам че сте били на Фрозовом+Фризолак, да те питам как ви повлия? Специално против повръщане ли е?
Да.Това мляко го водят за повръщане и против запек(заради рожковите).Аз много се чудих тогава кое мляко да й давам,но като че ли най-добри отзиви събрах за Фрозовома.Пусни и тук на търсачка или влез в подфорума за хранене с адаптирано мляко на най-честите въпроси-гледам там доста са писали-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23443.0
За повръщането какво да ти кажа-намали го определено от млякото,но окончателно спря към 8-9 месец.Запек никога не сме имали-възможно е да е от млякото,а после като захраних пак не съм имала проблеми,но тя вече яде всичко и мога с раличните храни да контролирам нещата.Малката винаги се изхожда по 2 пъти дневно,но затова пък все кашаво.Притеснявах се заради това и мислех,че като я захраня ще започне да ака по-стегнато,но педито нищо не казва и аз гледам да не се шашкам.Но всеки случай не е много приятна тази ситуация,защото се разхлабва много лесно -досега е имала 4-5 пъти разстройство и като се почне с едни диети...не ми се говори.

# 193
здравейте на всички мами с малки бебчета  и моето бебче се роди недоносено в средата на осми месец много се притеснявам все си мисля че нещо не е както трябва вече е на два месеца голям мъж стана роди се 2 200 и 47 см сега е 4 600 и 56 см само че от известно време започна да повръща и незнам от какво храня го с нан 1 но незнам дали не трябва да го сменя с нещо друго лекарят  ми казва че някаква клапа не се затваряла на стомахчето му и затова се получавало но мен пак ме е страх дали ще наддава нали това е важно при недоносените деца бързо да пораснат Sad ще се радвам да мога да научавам нещо нова за тези бебенца от вече препатили майчета целувки за всички бебчовци от мен моя малък влади

# 194
Момичета стискайте палци! Днес сме на преглед в София при д-р Андреев да види оченцето на Тервел. Дано всичко мине гладко!  Praynig
Praynig Praynig Praynig стискам ,дано имате късмет Hug

Общи условия

Активация на акаунт