До майките на недоносени бебчета

• 35 686
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Fairy Mammy, браво на вас!  Hug Нашия маймун още не може да се обръща, да не говорим за лазене или сядане  Laughing Абе винаги момиченцата са били по-печени  Wink
Момичета, утре ще се кръщаваме. Стискайте палци всичко да е наред.

# 166
днес ми подариха 2 броя еднократни пелени за недоносени, казаха че са кукли, но аз ги познах  Naughty та сега ще си ги прибера за спомен и без това се тюхках, че не си взех от болницата едничка за спомен
mim40 успешно кръщаване

# 167
Здравейте и от мен!
Първо искам да ви поздравя за идеята да пуснете тема за недодоносените беб4ета!  bouquet
Моята бебка се роди в 32 гест.седмица- тежеше 2050 кг. и беше висока 43 см.Бяхме около 2 седмици в неонатологията-1 седмица в кувьоз и още толкова на легълце.В на4алото ни беше доста трудно-малката въобще не се хранеше и се наложи да се изцеждам до 4-ия й месец.Захранихме се и по-трудни4ко,но ве4е вси4ко мина.Бяхме с тортиколис и се наложи да ходим на физиотерапия( при раждането са я дръпнали по-грубо и в резултат на това едното мускул4е на вратлето се е разтегнало и тя си клонеше глави4ката на дясно). #Crazy пък педито забеляза ,4е криви и едното о4енце,но доколкото знам това е физиологи4но и надявам се да се оправи с времето.
По-специални грижи не сме полагали,но ми се ревеше в на4алото. Обвинявах себе си(сега си давам сметка,4е е нямало защто)  и наистина,ама наистина незнаех как 6те се справя.
Сега ни мъ4ат адски зъбите(вдига температура,за4ервява й се гърлото и в резултат на това за 1 месец пихме 2 пъти антибиотик Sick),но и това трябва да мине. baby_neutral
В момента тежим 8050 кг. и сме 71 см.

# 168
  • Варна
Здравейте, много се радвам, че има отделна темичка за недоносените бебчета.
Моя мъник също избърза - роди се в началото на 33-та седмица, но отговаряше на 32-ра. През цялата бременност бях с контракции и бях на легло (пиейки съответните медикаменти за подтискане на контракциите и предотвратяване на преждевременно раждане). Но на 17.11.2006 се оказа, че без да разбера съм направила почти пълно разкритие (термина ми беше на 12.01.2007г). Самото  раждане мина много бързо - докато кажат, че главичката му прорязва и го  "изтрелях". Добре,че го чух да изплаква. Видях само гръбчето му докато неонатоложката го отнасяше (не ми го показаха). Най-силния ми спомен от ситуацията беше момента, в който акушерките попълваха документацията и се питаха какво да запишат - преждевременно раждане или спонтанен аборт. Изтръпнах - дотогава мислех, че спонтанен аборт е при починало бебе. Както и да е. Мерките на бебока бяха 1800гр, 42см. Другото, което ме шокира е, че няколко пъти ме питаха защо толкова рано съм родила (при положение, че съм казала, че съм имала проблемна бременност и какви лекарства съм пила) - ако бях с по-лабилна психика щях да започна да се упреквам.
Беше в кувьоз 20дни, на 24-я го изписаха. Като си го взех в къщи започна видимо да расте и наддава Simple Smile.
В момента е 7.450кг, 65см. Като ваксини имаме само Манту и БЦЖ, предстои ни полио- и коклюш, а и противохепатитната (отложиха ни ги, защото беше с червено гърло). Педиатърката каза да захранваме с безглутенова каша, но още нямаме 4 приравнени месеца и не искам да бързам.
А между другото, темето на Вики почти винаги е с по-висока температура, а досега би трябвало да се е регулирала телесната температура. Има ли някой с такъв "проблем"?

# 169
  • Средната земя

А между другото, темето на Вики почти винаги е с по-висока температура, а досега би трябвало да се е регулирала телесната температура. Има ли някой с такъв "проблем"?

И ние бяхме доскоро така и докато питам педиатърката, вече не е така. Така че, мисля, че не е проблем.

Fairy Mammy, много бързо въвеждате месото, ние се захранваме от един месец и 3 седмици и още не сме го въвели  newsm78. Иначе папаме всички зеленчуци и  плодове, с ориз, сметана, пълномаслено мляко, от няколко дни въведохме и глутена с каша.
Не, че те упреквам, просто си мисля, че може би ние се мотаем  Thinking

# 170
  • Средната земя
Ох, ние от утре започваме втория курс физиотерапия. Преди не се впечатляваше, но сега вече така се дере, че направо й излиза пяна от устата, милото ми. Направо не ми се мисли. Още седем дни!!! Вече разбира и само като я сложа там на кушетката и започва. Стискайте ни палци да минава по-леко, че после един час хлипа  Sad

Mim40, разказвай за кръщенето  Hug

# 171
Добро утро!  Hug
Разказвам веднага. Кръщането мина като по вода. Тервел ревна само на два пъти и през цялото време се кокори горкия и особено като пееше отчето и хора. Както предположих във водата си траеше и чак като взехме да го обличаме ревна пак (много мрази дрехи). След това се почерпихме в един ресторант-градина и малкия отново беше доста кротък. По- късно ще кача малко снимки. Като стана дума за снимки ви предлагам да си направим наш си албум с дечицата, с мамите и татковците. Аз още сега ще се заема. Поздрави и цунки на бебоците по дупетата.  Hug

# 172
Ох, ние от утре започваме втория курс физиотерапия. Преди не се впечатляваше, но сега вече така се дере, че направо й излиза пяна от устата, милото ми. Направо не ми се мисли. Още седем дни!!! Вече разбира и само като я сложа там на кушетката и започва. Стискайте ни палци да минава по-леко, че после един час хлипа  Sad

zipur и вие ли сте с тортиколис?Ние ходихме 3 пъти на физиотерапия,като последните пъти и моето бебе много плачеше.Сега ще ходим на контролен преглед и се надявам всичко да е отминало Praynig

# 173
Момичета, току що скалъпих един албум, в който да си публикуваме снимките. Сложих своя снимка и тези от кръщането на малкия. Ще се радвам да видя и вас и вашите дечица. Хайде чакам ви.  Hug Имам идея и да се заема с оформянето на темичката ни - да стане по-хубава и да ни е още по-приятно да се срещаме тук виртуално. Като приключим с тази ще пусна нова. Ако искате можем да си измислим някакви забавни заглавия за темата. Очаквам предложения!  Heart Eyes
албум
потребител: herobaby
парола: ******

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 22:54 от AnMary

# 174
  • Варна
Mim40, идеята ти за албумчето е чудесна   Hug
Добавих снимка на Вики (в къщи само аз снимам и се оказа, че нямам нито една снимка заедно с мъника  newsm78 - ще трябва да коригирам това  Laughing)
Zoia_Alex, надникнах в публикациите ти и разбрах, че малката е по-добре Simple Smile. Желая ти ритмично да наддава и по-скоро да си я гушнеш и да се приберете в къщи.

# 175
  • Средната земя
Страхотна идея, mim4o (подозирам, че сме адашки, аз съм Мария)! Поздравявам те! Току що се публикувахме и ние Sunglasses

# 176
Дааа, zipur, оказва се, че сме адашки  Hug Много се радвам, че одобрихте идеята за албумчето. Дечицата ни са невероятни (пък и ние сме готини  Wink) Нека се покажем!    reverance

# 177
Здравейте, момичета!
Мимчо, браво за хубавата инициатива smile3501. И ние се включихме в албумчето.
При нас общо взето нищо ново. Вече отшумява настинката, с която се борихме около 2 седмици. Разбира се беше съпроводена с никненето на 2 кътника. Така, че покрай болестта не ги усетих много много младежът и без това си беше доста крив. Остава още един от предкътниците, който също е започнал да прорязва. Педито каза, че и кучешките набъбват. Ох, тези зъби.. Sick
Хайде хубав ден и приятна разходка!

# 178
  • у дома...
Здравейте мамета!

Да се представим - Казвам се Надя и съм майка на едно безценно бебче - Ангелина на 7 месеца и половина почти.
И Ани се роди недоносена - 1800 гр., 46 см в 35 г.с /според наблюдаващата ме гинеколожка/ или в 32 г.с. /според лекарите във Втора градска - някакси съм по-склонна да вярвам на тях/. Дъщеличката ми се роди по-рано заради нехайството на наблюдаващата ме гинеколожка - през време на бременноста нито веднъж не ми беше премерила кръвното, нито измерила корем и т.н. Не обърна внимание на белтъка в урината ми, а на оплакването за подуване на краката ми отговаряше - "Ти си едра, нормално е, вдигай си краката на високо.../. В резуртат на това на 28.09.06 ме приеха във Втора градска с поставена от нея диагноза пиелонефрит. При приема се оказа, че кръвното ми е 180/120  Shocked А аз не чуствах нищо... Мериха цял ден тоновете на бебето. на 29.09. сутринта почнаха да ги губят и лекарския екип реши да извадят бебка със секцио. Целувам им ръце - те спасиха моето бебе...
От там насетне бебка беше в ковьоз първо в Института по педиатрия, а после и във Първа градска. Минах и аз през същия ад през който и вие - обвинения към себе си, че съм причинила това на детето си, всекидневни обаждания за сведение за Ани, и бурна радост когато ми кажат че е качила повече от 20 гр.  Simple Smile Благодаря на Бог, лекарите и съпруга си, че ми помогнаха да премина през този ад!
На 28,12, Ани получи ингвинална херния и загуби левия си яйчник... Преживяхме и това!
Но немога да разбера и до ден днешен как може една жена гинеколог да се отнася нехайно към работата си и да обръща внимание само на богати пациентки...
Сега Ани вече е 6200 гр и е дълга 65 см. Папка всичко - каши пюрета...
Благодаря Ви че ви има и нас - чета ви от известно време...   bouquet

# 179
  • Средната земя

zipur и вие ли сте с тортиколис?Ние ходихме 3 пъти на физиотерапия,като последните пъти и моето бебе много плачеше.Сега ще ходим на контролен преглед и се надявам всичко да е отминало Praynig

Гвендолин, не знам какво значи тортиколис  Embarassed. Ние ходим, защото се оказа, че левия мускул на вратлето й е по-къс от десния, казаха, че е заради позата, която е заемала в утробата и заради това си държи главичката наклонена наляво.
Между другото - страхотен ник   newsm10 Имам една приятелка, на която казваме така, защото дълго време се дърпаше на бъдещото си гадже, с една дума така Гвендолин се дърпала на Ферди мравката  Laughing

Здрасти Надя, добре дошла при нас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт