До майките на недоносени бебчета

• 35 684
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте отново. Върнахме се благополучно. Viki i mama, знаех си че си тук. Насрочиха ни дата за операция на Тервел. Доста съм изплашена. Няма и месец дотогава - на 6. 06. Ще падне борба. Дано всичко приключи успешно, защото ще се пръсна...
iskra.v.s, добре дошла!

# 196
всичко ще е наред. ние сме с вас  Hug

# 197
Здравейте отново. Върнахме се благополучно. Viki i mama, знаех си че си тук. Насрочиха ни дата за операция на Тервел. Доста съм изплашена. Няма и месец дотогава - на 6. 06. Ще падне борба. Дано всичко приключи успешно, защото ще се пръсна...
iskra.v.s, добре дошла!
Hug Hug Hug Hug - Вярвам, че всичко бъде наред. Знам, че е трудно да се каже, но трябва да се държиш максимално.   lovekiss lovekiss lovekiss На малката, когато и правиха операция от херния, бях толркова зле, но трябва да не се разтройваш заради малкия. Hug

# 198
  • Варна
Mim40, стиксам палци  Praynig
Разкажи после как е минало.
Iskra, много зависи какво е повръщането - като количество и като честота. Вики до 4-тия месец повръщаше по малко (обикновено като вади въздух), но след това се разболя и стомахчето му се раздразни и започна да повръща на фонтан всичко, което е изял. Тогава започнах да го храня много бавно - на всеки изядени 15-20гр спирах да извади въздух и ако повърне, тогава да е малко количество.
Наблюдавай кога повръща - дали пък не преяжда и просто да връща "излишното".

# 199
iskra.v.s, добре дошла!
Естествено че съм тук , когато и аз не съм заминала за операция обаче Wink
Ние сме за 4.06 - ще си стискаме палци взаимно Laughing
Радвам се ,че ще оперират Тервел и искам да ти кажа да не се притесняваш,вашата операция не е нещо сложно и непознато,а и Андреев е най добрия в катарактите,операцията ще е най много час и после ще знаеш ,че си приключила с нещо важно Hug
Аз заминавам на втори за Германия,затова отсега ти пожелавам успех и късмет Hug Hug

# 200
  • Средната земя
Mim40 и Viki i mama, стискаме ви палци и ви предаваме позитивната си енергия  Hug Силни мами сме ние ееййй, така да знаете! Бог да е с нас, с Вас, с всички  Praynig
Жани вече се обръща от една-две седмици и сега по цели нощи не спя, че ми се струва, че като се обърне по корем и като зарови нослето и не може да диша. Луда работа, ама на! Една нощ така се беше овъртяла през глава, че като я отвих си взе въздух така дълбоко, сякаш беше спряла да диша  #Crazy

# 201
Добро утро на всички. Viki i mama, така е наистина ще приключим с нещо много важно. Това, което ме притесни е, че след това ще се наложи Тери да носи очила или контактна леща и никога оченцето му няма да се оправи на 100 %. Единият от лекарите ме попита боледувала ли съм през бременноста и му отговорих, че не съм. След това започнах да си мисля за какво ли не и да се упреквам, че аз съм причината детенцето ми да е в това положение.  Наистина не съм боледувала, но докторът каза, че е възможно през мен да е преминал вирус, за които не съм подозирала... Пита ме и дали имаме други такива случаи на вродено перде в рода - нямаме. Като разбра, че е недоносен и ме попита пила ли съм лекарства за задържане. Казах му, че съм - предимно магнезий (пък и лежах на системи на 2 пъти). Той не отговори нищо. Отново се притесних.
Ох, не знам, но това е жестока ирония на съдбата. Аз се занимавам с рисуване. За мен очите ми винаги са били най-важното нещо. Понякога съм си мислела какво ще стане ако пострада зрението ми. А ето сега това се случва с детенцето ми  Cry
Благодаря на всички ви за страхотната подкрепа!

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 10:15 от mim40

# 202
  • Средната земя
Мименце, недей така! Тери ще има свой талант, а може и твоят да е наследил, защо не, изкуството е в душата и ако имаш душа за него, нищо не може да те спре да го изразиш! Не се обвинявай, наистина няма смисъл. Как да предположиш, че както казваш през теб е минал вирус, Божа работа!
Прегръщам те и ти желая кураж, да преминете през изпитанието с лекота и да се успоки маминото сърце  Hug

# 203
mim40   , никога не забравяй ,че детето ти има едно напълно здраво око,което е достатъчно той да живее нормален живот.Той ще има шанса да вижда 100 % дори с едно око,защото здравото поема функциите и на болното око.Затова започни да мислиш ,че е важно да оперираш болното око ,не защото той няма да вижда иначе,а защото просто така трябва.
Мисли за него като за виждащо дете,той си е такъв Heart Eyes
А очилата,че те 90% от  хората носят,какво лошо има Hug
А дали ще се оправи на 100 % никой незнае, аз лично видях дете  с вродена двустранна катаракта,вече на 7 год. ,което се беше оправило напълно,поне така изглеждаше.Не губи надежда още в началото на борбата и не търси причината,не можем да върнем времето назад,просто трябва да се опитаме да поправим грешката,каквато и да е причината Hug

# 204
  • у дома...
mim40 и Viki i mama, стискам ви палци и се моля всичко да е наред със сладурковците. Знам, че не ви е леко и знам как се чувствате - когато оперираха Ани от херния и загуби яйчника си що рев изревах не е истина... Но заради съкровищата ни трябва да се държим! А колкото до очето на Тери - аз съм почти със шест диоптъра късогледство /кой да чете едни време под одеалото с фенерче книги Shocked/ и съм с контактни лещи, а се занимавам с графичен дизайн. Приятелката ми с едното око вижда само периферно, а с другото е много късогледа, а е много добър уебдизайнер! Така, че не се притеснявай и тормози излишно - нашите деца са уникални и това,че са избързали да се родят не ги прави различни от другите. Те са също толкова талантливи. А нали знаеш, че всеки си е гений по своему  Laughing  bouquet
Прегръщам ви всички  Hug

# 205
Здравейте милички Hug
Стискам палци и се моля за вас -Viki i mama  и mim40 операциите да минат успешно Praynig Praynig Praynig

mim40, не се торзмози толкова, че детенце ще е с очилца!Моята Теа е така от 7 си месец!С 6-7 диоптъра далекогледство и кривогледство!Минахме 1 операция за кривогледството и напред във времето може да има още една...Важното е, че детенце вижда!Помисли си за всички тези дечица, които не виждат и за тяхните близки...тежко е наистина, но аз съм благодарна че детенце е живо, защото ми казваха, че човек от нея няма да стане...та...мъка има много...но важното е да сме до децата и да ги обичаме и подкрепяме!
Надя Велинова   welcome- още една мама на бебе герой! Hug

# 206
Ох, мами, толкова ви благодаря за всичко  Hug! Такава утеха сте ми! Наистина трябва да се взема в ръце и да спра да хленча. Нормално е да си мисля "Как можа да се случи точно на моето дете? Та то трябва да е съвършено". Когато казах на майка ми в началото за проблема на Тери започна да се тюхка, да си мисли, че лекарите грешат и какво ли още не. Мина време докато го прие. Но тя самата е родила и отгледала две здрави деца и просто не искаше да проумее, че може да се случи подобно нещо имеено на внука й. Колкото до мен - превъзмогнах ранната поява на детето си. Приемам го като нормално дете, че и отгоре - мисля си: той е едно вълшебно дете! Сега остава да се преборя и с предстоящото. А кой знае още какво ни чака занапред. Това е задачата на една майка - да се бори за доброто на детето си докато е жива.

# 207
Ето на - съвсем забравих. Днес навършваме 1/2 годинка. Черпя по случая.

# 208
  • у дома...
mim4o, да ти е честита половинката годинка на малкия голям мъж! много здраве любов и късмет ви желая!  bouquet

# 209
  • Варна
Mim40, честити ви 6 месеца   ura Много да те радва малкия юнак, да расте здраво и щастливо дете!
Да ви се похваля - днес Вики се обърна за първи път от гръб на корем и толково му хареса упражнението (макар да не се сеща да си извади ръчичката, която остава под тялото и да се налага да помагам), че го направи няколко пъти по ред  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт