Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 43 964
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
При нас , споделихме само с родители ...и аз на две-три мои приятелки , които просто ги усетих. Естествено не ги държа постоянно в течение на нещата , но както казахте по горе ...човек има нужда да си сподели , не на целия свят..но друго си е.
Това е моето мнение.

Имам едно питане, предстои ми да си бия инжекция "Цетротид" , какво да очаквам след това. От клиниката ми казаха , зачервяване сърбеж ...? Само това ли , мнение

# 631
Благодаря ви много за разсъжденията, наистина е специфична тема и може би няма правилно решение, въпрос на лично усещане…

andi_bb, при мен има много лек сърбеж, който отминава за 1-2 минути. Слагам го много бавно и мисля, че това доста помага. Успех!

# 632
Ние отначало споделихме само с родителите + с една моя приятелка, която премина през същото. Впоследствие казахме и на още няколко човека, но никога за нищо не сме влизали в подробности. Казвам просто, че еди-кой-си ден ще ходя до София и точка. Колежките ми се усетиха, но официално на работа нищо не съм обявила. Но аз по принцип съм си човек, който не споделя много, така че наистина си е до лично усещане.
andi_bb, става като ухапано от комар - зачервява се и сърби. Вадете го по-рано от хладилника - поне 20тина мин. да постои на стайна темпертура, така много по-малко сърби.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 17:57 от KanelaKanela

# 633
Аз съм лекувала Уреаплазма с антибиотик.

# 634
Ние не споделихме с никого, преценихме ,че въпросите ще създадат излишно напрежение. Другата причина беше да не тревожим родителите ни. Но както вече казахте - въпрос на лично усещане.
Успех на всички! Heart

# 635
Аз пък да ви кажа реших да си спестя цялото обясняване, имайки предвид и грипния сезон. За мен (лично усещане при всеки) да крия защо не се виждам с никого, защо телефона ми е изключен (когато сме в Турция) и цялата тази потайност щеше да донесе много напрежение. Аз съм изключително честен и откровен човек (което не винаги носи позитиви), нооо така съм устроена.

Но (!) подкрепям мнението, че е въпрос на всеки както си го усеща!

Нашето обкръжение е от хора САМО с деца. Никой никога за нищо не ни е съжалявал, а точно обратното. От всеки получихме много подкрепа и кураж. И съм благодарна, че имам такива хора около себе си. ☺

# 636
Момичета , бях на преглед при имунолог и се оказа че има измнение в нк клетки и той назначи терпия с интралипид, въпроса ми е има ли такива от вас на които е изписано същото , но са забременяли без тези вливки ?

# 637
Нашите родители знаеха че вече имаме няколко неуспеха и бяха много подкрепящи като им споделихме за инвитро. Много е индивидуално, но усещането за подкрепа е важно. Ако мислите че ще получите вместо нея - напрежение - няма смисъл да се споделя. Иначе да започна да говоря за това с приятелки се оказа едно от най-добрите решения. Докато не повдигнеш темата не подозораш колко твои приятели минават през същото или по-лошо... Получила съм много ценни съвети и информация, които нямаше да намеря ако не бях споделила.

# 638
Здравейте!
Някоя от вас имала ли е Уреаплазма парвум и как се излекувахте? Притеснява ме това, че очаквам МЦ следващата седмица, за да започна подготовка за трансфер и не знам дали това ще възпрепятства нещата.

Благодаря предварително!

Не е добре да се прави трянсфер с уреаплазма инфекция.
Аз съм в момента с такава. И двамата пием антибиотици, предписани от моя лекар - 14 дни антибиотик, 7 дни да се пречисти организма и после ново изследване - това е схемата при нас.  всичко е наред ще стартираме.

По принцип изписват азитромицин или доксициклин.

# 639
След първия ми аборт, естествено забременяване, на никой не казахме. Беше ми неудобно да говоря за това. Вторият път знаеха повече хора, тъй като аборта ми беше в края на третия месец. След третия вече нямам проблем да споделя с най-близките си. А ако някой ме попита и съм на кеф, може и да го осветля, че ми предстои инвитро. Не ме интересува някой ще ме съжалява ли, дали ще се чуди къде е проблема. Минах през като се успокоиш, ще стане. Следващият път ще стане, бебето ще е с точен брой хромозоми и т.н. Всъщност вече съм приела, че не ми е гарантирано, че ще имам дете. Да, не ми е приятно че може да не стане, но съм приела че съществува такава възможност.

# 640
Kalinka Аз имам високи NK клетки и първият имунолог ми назначи преднизолон и Клексан след О. Тъй като не се получи с естествени опити трябваше да сменя лекаря и направих консултация с имуноложката, с която тя работи. Назначи ми терапия Интралипид  и преднизолон. Не съм забременяла още нито с тях нито без тях. В понеделник направихме трансфер.

Теб притеснявали те нещо свързано с вливката? Седиш на системата около 2 -2:30 часа и си тръгваш. Не съм имала проблеми. Единствено трябва повече да се пазиш, защото все пак ставаш по податлив към вируси и тн. Около 110лв ми излиза на мен назначеното количество.

# 641
Калинка, аз също имам назначен Интерлипид за завишени NK клетки. Ходих си на вливка преди трансфера, сега пак ми предстои да ходя, само трябва да запазя час. Трансферът ми е положителен. Нещо притеснява ли те? Закачат те на една сиетема и седиш просто. На мене 150 лв. ми взеха.

За казването, аз първия път на всички бях казала, на работа, на приятели, на роднини, защото наивно вярвах, че ще стане от първия път. Е, не стана. Това, което най-вече ме поля със студен душ беше шефката ми, която в последствие е използвала тази информациянщ против мен.
Вторият път, казахме само на роднините ни, пак беше неуспешен опита.
Сега третия път, когато е успешен, абослютно никой не знае, дори и майка ми. Просто така се чувстваме по-спокойни, аз се наслушах вече на всякакви изтрещели менения, не ми се занимава повече.

# 642
Правих вливки интралипид до към 18 седмица. Системата изтича за около 1-1,5 часа, зависи как е назначено. В повечето случаи го правят на бавна капка. Не съм имала проблем, не съм боледувала нито веднъж за цялата бременност, не съм имала никакви странични ефекти. Ефектът на интралипида е спорен, няма категорични доказателства за ползата му. Аз го направих, заради загуба и бях на принципа “всичко или нищо”, тъй като така и не се разбраха причините.

# 643
Калинка, аз. Даже резултатът си играе сега пред мен. И аз бях на имунолог, излязоха завишени, но според АРТ лекаря ми тези нк клетки не са онези в матката (или нещо такова) и не само че нямало смисъл, но можело и да крив рискове за мен. Та не правих вливка, трансферът си беше успешен, сега организираме първи рожден ден Simple Smile

# 644
Благодаря ви много , малко се притеснявам да го вливам , но при нас сшед хистероскопия премахнаха полип и лекувахме възпаление и се надявам там да е бил пробоема и наистина да няма нужда от интралипида, то и някои доктори въобще ги отричат тези вливки . А вие къде правихте иначе вливките?

Общи условия

Активация на акаунт