Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 023
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Надежда, при теб има ли хубави новини? Как се движат нещата?

# 376
  • София
Утре съм в 10 г.с. Simple Smile

# 377
Сериозно? Ехааа, честито! Всичко да мине като по вода! Аз нещо съм пропуснала! Последно си спомням, че лекува уреаплазма и май при Станулов щеше да ходиш.

# 378
Момичета аз съм при Ставрев в Селена показха му резултатите каза ми няма нищо страшно , очаквах да каже фраксипарин или нещо да бием  след това . Имам и восоки нк клетки . Според вас да потърся ли 2-ро мнение .

# 379
Ниа, само тези изследвания ли имаш за тромбофилия? Доколкото знам (поне при мен беше така), се пускат допълнителни, когато има такъв резултат в основните изследвания. Аз бих потърсила второ мнение категорично. Но от хематолог.

# 380
Да само това имам и кариотип .В Пловдив бихте ли ми препоръчали лекар , за 2 мнение ?

# 381
Да само това имам и кариотип .В Пловдив бихте ли ми препоръчали лекар , за 2 мнение ?

Не мога да препоръчам лекар в Пловдив, но аз съм с хетерозигот на PAI и MTHFR. Препоръчаха ми допълнително да изследвам Фактор 13.

# 382
Аз също съм с хетерозигот на PAI и MTHFR, казаха ми да пусна допълнително Фактор 13 + ACE.

# 383
Относно гел лака - баща ми е опериран от меланома и професорът спомена при едно от посещенията, че се наблюдава ръст на меланома на ноктите на ръцете, та изчетох света по темата - американски, австралийски медицински сайтове и какво ли не. Там попаднах на доста данни относно връзката между УВ лампите, полимерите и меланома. Та не знам дали има проучвания по време на бременност, но откакто се информирах, гел лак не съм сложила, а бях редовна. По време на бременност избягвах посещения при маникюристки най-вече заради риска от заразяване с гъбички, към които бременната така или иначе е по-склонна, а пък почти с нищо не мигат да се третират в това състояние. Иначе се боядисвах с безамонячна боя почти всеки месец.

# 384
Здравейте. Днес ми изписаха Кломифен цитрат за 5 дни. Чета информация, но не мога да се ориентирам как влияе на FSH и LH - намалява или увеличава нивата им?

# 385
Здравейте момичета,

И аз имам въпрос/молба: във вторник ми беше пункцията. За съжаление имах само една яйцеклетка, която все пак се оплоди. Искат да ми правят трансфера в понеделник, което е 6. ден. Мен това ме притеснява, защото по принцип съм чела, че се прави на 5. ден. Страхът ми се състои в това, че реално не знам какви са шансовете ембриона да се закачи за лигавицата ако вече се е излюпил. Четох различни пейпъри, но те не ми дадоха яснота. Някой от тях казват, че шанса за зачеване е 2 пъти по-малък, други казват че е еднакъв. Някоя от вас имала ли е трансфер на 6. ден? Как се разви бременността? Има ли сред вас някоя на която е трансфериран вече излюпен, не излюпващ се ембрион, т.е. примерно  6АА или 6ВА? Всяка ивформация и опит в тази насока ще ми е от полза! Много ви благодаря за отговорите!

# 386
Здравей, Ivinas. Когато аз правих трансфера ембриолога държеше да е точно на 5я ден. Според него 3ти беше прекалено рано, а след 5я нямаше смисъл.
Лично аз на твое място бих настоявала за 5ти ден, защо да си губиш шанса, може това да е твоето бебенце Heart Успех!

# 387
Най-вероятно клиниката не работи в неделя или не искат да ходят, защото иначе няма друга логика за шести ден. По принцип ги оставят повече, ако на 5-ти ден изостанат да им дадат шанс, но тук ситуацията е различна.

# 388
По принцип няма никакво значение дали ще е на 5ти или 6ти ден, важно е кога е завършен бластоцист. Просто има и по-бавни ембриончетата, които на 6ти ден стават бластоцисти. Те ли ти казаха, че ще е напълно излюпено, защото няма как да знаят? Обикновено правят трансфер или замразяват, когато е напълно компактизирано и тръгва да се излюпва. Има и много трансфери на почти 100% излюпени и успешни бременности.
Твоят случай обаче е различен. Днес е едва 4ти ден и няма как да знаят степента на развитие след 5ти ден. Настоявай да го замразят в неделя(ако е завършен бластоцист), ако тогава не правят трансфери. Успех! Ще ми пишеш ли на лично коя е клиниката? ☺️

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 09:41 от Kactus

# 389
  • София
Кактусче, днес не е ли 2ри ден? Нали денят на пункцията не се брои?

Общи условия

Активация на акаунт