Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 147
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Епикризите от 4те инсеминация, АМХ, спермограма. В последствие ще искат изследване за полово-трансмисивни заболявания и за двамата.
Благодаря ви 😊 Имате ли идея кои точно полово предавани болести? Могат ли да се направят в обикновена лаборатория? С кръв или с тампон трябва да са взети? С каква валидност са? Достатъчно ли е само единия партньор да ги направи?

# 526
Само минавам да кажа,че и при моя опит в Щерев бях викана на 2 бр. прегледи и 2 пъти са ми пускани хормони по време на стимулация. Сигурно зависи при кой доктор си. За сравнение, при сегашната ми стимулация(в друга клиника) ме викат през ден на прегледи, хормони също се пускат често. И двата пъти са по ЦАР.

# 527
Епикризите от 4те инсеминация, АМХ, спермограма. В последствие ще искат изследване за полово-трансмисивни заболявания и за двамата.
Благодаря ви 😊 Имате ли идея кои точно полово предавани болести? Могат ли да се направят в обикновена лаборатория? С кръв или с тампон трябва да са взети? С каква валидност са? Достатъчно ли е само единия партньор да ги направи?
В обикновена лаборатория с кръв от вената. Моите ги правих в Лина. Иначе Хепатит Б, хепатит С, сифилис и ХИВ. Задължително и двамата партньора преди стартиране на процедурата. Важат 3 месеца. Успех пожелавам! 🍀☺️☀️

# 528
В обикновена лаборатория с кръв от вената. Моите ги правих в Лина. Иначе Хепатит Б, хепатит С, сифилис и ХИВ. Задължително и двамата партньора преди стартиране на процедурата. Важат 3 месеца. Успех пожелавам! 🍀☺️☀️
Благодаря 💝

# 529
На какво се дължи ембриончетата да спрат развитието си? Никъде не намирам адекватен отговор, всички е или-или-или, а това как започваш с добър номер при ИКСИ и после изведнъж спират да се делят ме побърква.... Моля, споделете какъв е вашия опит и какво е вашето знание по темата. Въпроса ми е по-скоро генерален, а не за частен случай. Благодаря!

# 530
Само минавам да кажа,че и при моя опит в Щерев бях викана на 2 бр. прегледи и 2 пъти са ми пускани хормони по време на стимулация. Сигурно зависи при кой доктор си. За сравнение, при сегашната ми стимулация(в друга клиника) ме викат през ден на прегледи, хормони също се пускат често. И двата пъти са по ЦАР.

Здравейте!
Бихте ли споделила мнение защо се преместихте в друга клиника и коя е, тъй като търся и аз друга?

# 531

Здравейте!
Бихте ли споделила мнение защо се преместихте в друга клиника и коя е, тъй като търся и аз друга?
Здравейте! Преместих се, защото не бях доволна. Но ще кажа, че жената с която бях на трансфер, също имаше неуспех, но тя избра да остане в Щерве. От втория си опит има момиченце, което е на годинка вече сигурно.
Преместих се в Афродита, където също имам един неуспешен опит, сега ми е втори , пак там.

# 532
Привет,

Ако инсеминациите са правени в Афродита, няма нужда да подготвяте нищо. Те ще приготвят епикризите, документите и на място ще ви вземат кръв за необходимите изследвания (само АМХ е необходим при неизяснен стерилитет).

Здравейте, момичета🌺! Ще правим 4-та, последна инсеминация след 2 седмици. Въпросът ми е какви други документи , освен епикризите от неуспешните инсета трябва да подготвим, преди да отидем в клиниката (Афродита) за да подадем за кандидатстване по фонда?
Това, което имам към момента е спермограма, цветна снимка и епикризи.

Благодаря предварително!

# 533
Странното, че че чета във групите тук за ембриомите и качеството им, 3АА, 2ВС и т.н., на мен такова нещо не ми е казвано, дори не знам какво означават. По време на стимулацията имах само 1 преглед и ми беше определена дата за пункция. В деня на пункцията имах 5 бр. фоликули, 4бр. извадиха и лекарката ми каза, че е имало и 4 бр. яйцеклетки. След 3 дни на трансфера ембриоложката ми каза, че са извадени 3 бр. яйцеклетки и ми върнаха 2бр. с краен резултат - отрицателен тест.

Тук мога да въведа малко яснота:
Изглежда че са извадили 4бр, оплодили са се 3бр, на 3ти ден са останали само 2, другото не се е развило и сте имали трансфер на 3ти ден.
На трети ден не дават оценки за качество - 3АА, 2ВС ... тези оценки са когато ембриончето стигне стадий бластоцист. На трети единствено могат да кажат брой клетки.

# 534
Странното, че че чета във групите тук за ембриомите и качеството им, 3АА, 2ВС и т.н., на мен такова нещо не ми е казвано, дори не знам какво означават. По време на стимулацията имах само 1 преглед и ми беше определена дата за пункция. В деня на пункцията имах 5 бр. фоликули, 4бр. извадиха и лекарката ми каза, че е имало и 4 бр. яйцеклетки. След 3 дни на трансфера ембриоложката ми каза, че са извадени 3 бр. яйцеклетки и ми върнаха 2бр. с краен резултат - отрицателен тест.

Тук мога да въведа малко яснота:
Изглежда че са извадили 4бр, оплодили са се 3бр, на 3ти ден са останали само 2, другото не се е развило и сте имали трансфер на 3ти ден.
На трети ден не дават оценки за качество - 3АА, 2ВС ... тези оценки са когато ембриончето стигне стадий бластоцист. На трети единствено могат да кажат брой клетки.

Допълвам, че в някои клиники въобще не желаят да дадат такива оценки. В Щерев ми казаха че ги намират за субективни и ненужни, ако предстои да се направи ПИД. В крайна сметка ми ги дадоха устно, след като ги уверих че ще вярвам повече на ПИД.

# 535
Gelatto, може ли да споделиш с какво качество бяха твоите ембриончета в Щерев преди ПИД? Може и на ЛС пак да пишем. На мен ми дадоха Ембриодоклад и там пишеше. Но по телефона ми казаха, че са добри само.

# 536
Gelatto, може ли да споделиш с какво качество бяха твоите ембриончета в Щерев преди ПИД? Може и на ЛС пак да пишем. На мен ми дадоха Ембриодоклад и там пишеше. Но по телефона ми казаха, че са добри само.

В моя ембриодоклад не бяха въведени оценките. Доста си поговорих с ембриолозите и в крайна сметка се видяхме и ми ги казаха по снимка от доклада, на крак в коридора - 5 бяха само с оценка 2 - т.е. развитието не е достатъчно за да се класифицират с букви или не са се развили като цяло; 3AB; 4AA; 5AA. Като цяло от всичко си имаме Grinning
След ПИД ми върнаха обратно този 5АА. Имаме замразени още 2 здрави, и 2 мозаечни, за които също имаме зелена светлина.

# 537
Благодаря!

# 538
Привет.Аз съм с два опита със свеж трансфер+замразени и ЗЕТ трансфер.Бях се отказала,но мъжа ми много настоява и в момента пак съм в процедура след 4 години почивка.Оказа се обаче,че имам хидросалпингс и октомври ме опериране.При последният опит бях със средна хиперстимулация и затова сегашния ми доктор реши да съм с къс протокол.Обаче пал имам около 35 фоликула и 3см сак с течност в матката.Още в петък спрях приема на естрадиол под всички форми,минах на белтъчинна диета и събота/неделя ходих на хормони/узи.Таймиращите са ми декапептил и овитрел.Док каза,че ще е много рисково с хориомон.Утре съм на пункция,но много се притеснявам.За трети път ми е,две операции минах за 4 години,биопсии,хистероскопия,но вече нямам сили.Искам просто да свърши,без значение от крайния резултат.Искам да ходя на работа,да се радвам на живота,да нямам болка,да съм усмихнатия човек,който съм.Сега мразя всичко и всички.

# 539
Lunatichka92, здравейте, пожелавам Ви успех от сърце! Нека пункцията да мине безпроблемно и бързо да се възстановите.
Дано да имате здрави ембриончета и колкото искате дечица! Заредете се с търпение, вяра, смиреност, усмивки! Аз съм преминала през много повече за същия период от време, помогна ми вярата и положителна настройка. Взимайте максимално от живота, радвайте се на дребните неща, радвайте се и благодарете за всичко, което имате. Обичайте себе си и мъжът Ви, радвайте се един на друг, правете любими неща. Ще се случат нещата, просто вярвайте! Изпращам Ви много положителна енергия ❤️☀️☺️
Винаги можете да ми пишете на лично за информация относно изследвания, лекари, процедури и т.н.
ПП Аз също имам няколко леки хиперстимулации и една по-тежка. Бях на вливки преди пункцията, след пункцията колабирах и бях на системи, на конски дози Достинекс, но всичко минава.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 20:06 от Kactus

Общи условия

Активация на акаунт