Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 115
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Всяка стимулация е различна. Първата ми беше с гонал и цетротид, втората с гонал, мериоферт и оргалутран. При втората стимулация извадихме по малко Я. Отдавам го и че минаха само 7 месеца от предната. Тогава имах 23 зрели Я. Какво обяснение дадоха ембриолозите? Къде да спряли развитие?
Днес минахме при доктор Ставрев за мнение какво се обърка, кака така от 6 ембриончета нищо не оцеля до 5ти ден. Според него, лекарствата ми са били прекалено силни и са довели до некачествени яйцеклетки. Бях бясна, в кабинета естествено за държах цивилизовано.
Но не е ли това работата на репродуктивния специалист? Да прецени правилната доза за моят случай, тегло, амх и спрямо хормоните да решава? Гледаха ме през ден, взимаха ми кръв през ден...
Сега ще пробваме по дълъг протокол с по-леки дози лекарства.
Това няма ли да намали още повече шансовете ми, няма ли да изкара по-малка бройка яйцеклетки?
Някой може ли да изкаже мнение? Аз ли очаквам много, стандартно ли процедират така?
Благодаря предварително!

# 601
Здравейте!
Всяка стимулация е различна. (...) Какво обяснение дадоха ембриолозите? (...)

Благодаря за бързия отговор!
4 на 2ри ден някъде, останалите 2 на 5ти ден с бавно развитие. Ембриоложката смята,че проблема е от сперматозоидите, обаче ние сме с ИКСИ + идеален кариотип и двамата. Доктора не е съгласен с нея...
Ще направим и ДНК фрагментация сега (по мое настояване, според Ставрев няма нужда) и ще приложим ИМСИ.
Аз се чудя и за МАКС техниката, някой има ли опит с нея?
Сега бях с Гонал + Мериоферт + Цитротид и резултата е ... ами никакъв. Доста кофти се чувствам, и малко обезкуражена от липсата на ефект. Бях подготвена за отрицателен тест, но не и за липсата на здрав ембрион.

# 602
Здравейте!
Всяка стимулация е различна. (...) Какво обяснение дадоха ембриолозите? (...)

Благодаря за бързия отговор!
4 на 2ри ден някъде, останалите 2 на 5ти ден с бавно развитие. Ембриоложката смята,че проблема е от сперматозоидите, обаче ние сме с ИКСИ + идеален кариотип и двамата. Доктора не е съгласен с нея...
Ще направим и ДНК фрагментация сега (по мое настояване, според Ставрев няма нужда) и ще приложим ИМСИ.
Аз се чудя и за МАКС техниката, някой има ли опит с нея?
Сега бях с Гонал + Мериоферт + Цитротид и резултата е ... ами никакъв. Доста кофти се чувствам, и малко обезкуражена от липсата на ефект. Бях подготвена за отрицателен тест, но не и за липсата на здрав ембрион.
Ние имаме 9 опита и въпреки че бяхме с ужасна спермограма и SDI лошо от всичките  ми 9 пункций имахме общо 2 оплодени и развити до 3 ден Един трансфер и на двете и отрицателен резултат.Минахме на донорски яйцеклетки защото амх ми е 0,12 и качеството е ужасно.Купихме си 6 яйцеклетки  приложихме имси,макс и всичко което ни препоръчаха ембриолозите и резултата ни е 6 пет дневни бласъоциста.Предстои ни трансфер вече.Та искам да кажа че не само лошите сперматозоиди водят до лоши ембриони има начин да подберат и да стане.Незнам при вас как са яйцеклетките но при нас за сега всичко говори че неуспеха за развитие на ембриони е от тях.

# 603
Да не ви притеснява малката бройка извадени яйцеклетки, аз съм с поликистоза и АМХ 4.6. Бях на лека стимулация и извадихме само 9 яйцклетки, но всички се оплодиха и 5 от тях стигнаха до 5ти ден. Мисълта ми е важното е качеството, а не количеството.

# 604
Благодаря на всички, страхотно е да има с кого да обменяш опит! Flowers Hibiscus

Като обсъждам с разни дами, явно наистина лекарствата ми са били по-силни - 200 гонал + 75 мериоферт за амх 2.39, BMI 18, 6 дни на инжекции и спешна пункция, естрадиол ден преди овитрела 3500.

За МАКС ако има още някой опит, ще се радвам да споделите, чудя се при мъжки фактор дали е подходящо като допълнителна техника?

Иначе прибавих убихвинол, омега и вит е към стандартния мултивитамин и вит д, надявам се положително да повлияят!
Колко време е хубаво да си оставя до следващия опит?
Пауза от 2-3 месеца ми се върти, да пия добавки, ММ да наблегне на диетата повече... според вас как е? Доктора каза "когато сте готови", което не ми помогна особено.

# 605
Подозирате ли, че причината за резултата е всъщност в лекаря/ембриолозите по-скоро отколкото у вас или техниките които използват? Лошо проведената стимулация (аз съм BMI 24 и на 44 години и бях само с Гонал 225), разногласията между лекар и ембриолог, също и разбира се самият резултат при вас говорят за небрежност и/или некомпетентност. Казвам го, защото аз самата пропилях една година с некомпетентен екип преди да се вдигна за Турция и да разбера, че причината не е била у нас.

Благодаря на всички, страхотно е да има с кого да обменяш опит! Flowers Hibiscus

Като обсъждам с разни дами, явно наистина лекарствата ми са били по-силни - 200 гонал + 75 мериоферт за амх 2.39, BMI 18, 6 дни на инжекции и спешна пункция, естрадиол ден преди овитрела 3500.

За МАКС ако има още някой опит, ще се радвам да споделите, чудя се при мъжки фактор дали е подходящо като допълнителна техника?

Иначе прибавих убихвинол, омега и вит е към стандартния мултивитамин и вит д, надявам се положително да повлияят!
Колко време е хубаво да си оставя до следващия опит?
Пауза от 2-3 месеца ми се върти, да пия добавки, ММ да наблегне на диетата повече... според вас как е? Доктора каза "когато сте готови", което не ми помогна особено.

# 606
Лошо проведената стимулация (аз съм BMI 24 и на 44 години и бях само с Гонал 225), разногласията между лекар и ембриолог, също и разбира се самият резултат при вас говорят за небрежност и/или некомпетентност.

Сахара, не знам, не мога да преценя. За първи път минавам през това. Навсякъде чувам как в БГ те точат като касичка, но естествено доволни и недоволни от всеки лекар винаги ще има. Аз съм жив пример как съм очарована от д-р Даскалов например, а от него има маса недоволни.
Не смятам,че е редно от 1 опит да си вадя кардинални заключения за клиника и екип, просто защото при мен не е бил сполучлив. Като цяло доктор да признае, че е сбъркал, е рядко срещано и според мен той го прие за личен неуспех. Което не помага на "надупчените" ми яйчници...

Ще съм благодарна да чуя други мнения по темата, включително и за МАКС техниката и за разстоянията между няколко цикъла. Благодаря!

# 607
Слънчогледка, аз обикновенно гледам да почивам едни 7-8 месеца между стимулацийте, лично аз така се чувствам по-добре. Тялото ми се възстановява и психиката също. Знам, че има момичета, които правят стимулаций през 2-3 месеца и за тях това работи и нямат проблеми. Но аз лично доста тежко преживявам психически нещата и си давам време да се почувствам нормален човек отново.

# 608
Аз бях с амх 7 и на гонал 150. Естрадиола преди овитрела 4800.
Втората ми пункция беше с естрадиол 2700. Използвах имси този път и от 9 оплодени Я замразих 4 шестдневни.
Лошо проведената стимулация (аз съм BMI 24 и на 44 години и бях само с Гонал 225), разногласията между лекар и ембриолог, също и разбира се самият резултат при вас говорят за небрежност и/или некомпетентност.

Сахара, не знам, не мога да преценя. За първи път минавам през това. Навсякъде чувам как в БГ те точат като касичка, но естествено доволни и недоволни от всеки лекар винаги ще има. Аз съм жив пример как съм очарована от д-р Даскалов например, а от него има маса недоволни.
Не смятам,че е редно от 1 опит да си вадя кардинални заключения за клиника и екип, просто защото при мен не е бил сполучлив. Като цяло доктор да признае, че е сбъркал, е рядко срещано и според мен той го прие за личен неуспех. Което не помага на "надупчените" ми яйчници...

Ще съм благодарна да чуя други мнения по темата, включително и за МАКС техниката и за разстоянията между няколко цикъла. Благодаря!

# 609
Моя приятелка също е в Надежда и провеждат същата стимулация. Събират от всеки цикъл. Аз лично също бих събирала с по-лека стимулация,след ужаса ,който преминах със стимулацията този месец. За щастие отговорих добре и от нея имаме 11 ембриончета замразени.
Здравейте мили момичета,

Предварително се извинявам, че пиша за първи път при вас от анонимен профил, но ми е малко трудно лично да говоря по темата засега.
Истината е, че досега не исках много да се интересувам от странични мнения, но форумът винаги ми е бил полезен и знам, че поне по тази тема мога да плуча искрен съвет.
Имам запушени тръби, както и нисък АМХ - 2, имам направна стимулация за 5 дни и пункция, от която извадиха общо 4 бр. яйцеклетки (на 39 г. съм). Оплодихме ги и станаха 4 ембриончета, от които само едно достигна необходимата зрялост и го замразихме. Изследвано е генетично и се препоръчва трансфер.
Работата е там, че моят лекуващ лекар изрази крайния си песимизъм за генетичното изследване още преди да е излязал резултата и отново ме подлага на минимална стимулация за нова пункция по протокол "Спонтанен цикъл".
Днес съм на преглед при нея и въпросите ми (ще съм много благодарна за мнение дали са адекватни!) са:
След като ме е стимулирала за нова пункция, това за мен означава, че не ме подготвя за трансфер, а ще иска да се застрахова като извади още клетки и евентуално замразим нови ембриончета за в бъдеще?
Навредила ли е новата стимулация на бъдещия трансфер и изобщо ваденето на айцеклетки всеки месец не ограничава ли яйчниковия резерв занапред?

Много се извинявам ако звуча хаотично, но това ми минава през съзнанието на първи прочит.
Благодаря и огромен успех на всички бъдещи мами!

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 12:08 от MBStefanova

# 610
Моя приятелка също е в Надежда и провеждат същата стимулация. Събират от всеки цикъл. Аз лично също бих събирала с по-лека стимулация,след ужаса ,който преминах със стимулацията този месец. За щастие отговорих добре и от нея имаме 10 ембриончета замразени.
Здравейте мили момичета,

Предварително се извинявам, че пиша за първи път при вас от анонимен профил, но ми е малко трудно лично да говоря по темата засега.
Истината е, че досега не исках много да се интересувам от странични мнения, но форумът винаги ми е бил полезен и знам, че поне по тази тема мога да плуча искрен съвет.
Имам запушени тръби, както и нисък АМХ - 2, имам направна стимулация за 5 дни и пункция, от която извадиха общо 4 бр. яйцеклетки (на 39 г. съм). Оплодихме ги и станаха 4 ембриончета, от които само едно достигна необходимата зрялост и го замразихме. Изследвано е генетично и се препоръчва трансфер.
Работата е там, че моят лекуващ лекар изрази крайния си песимизъм за генетичното изследване още преди да е излязал резултата и отново ме подлага на минимална стимулация за нова пункция по протокол "Спонтанен цикъл".
Днес съм на преглед при нея и въпросите ми (ще съм много благодарна за мнение дали са адекватни!) са:
След като ме е стимулирала за нова пункция, това за мен означава, че не ме подготвя за трансфер, а ще иска да се застрахова като извади още клетки и евентуално замразим нови ембриончета за в бъдеще?
Навредила ли е новата стимулация на бъдещия трансфер и изобщо ваденето на айцеклетки всеки месец не ограничава ли яйчниковия резерв занапред?

Много се извинявам ако звуча хаотично, но това ми минава през съзнанието на първи прочит.
Благодаря и огромен успех на всички бъдещи мами!

Еха, страхотно за ембриончетата, желая успех и благодаря на всички за отделеното време да ми отговорят! Hands Pray
People BabyHands V

# 611

*Слънчогледка*, до добър извод си стигнала, че от един опит не се вади извод. Инвитрото за съжаление е малко на проба грешка, но има по-умели лекари, които съобразяват бързо и такива дето си действат стандартно. Но това не е толкова важно, важно е да се поучат от грешката и следващия път да не я допуснат Simple Smile
Това за касичката не го мисли, ако някой е мошеник, то бързо се разбира и няма да оцелее дълго при такава голяма конкуреция.
Желая успех!!!

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 00:06 от Одри ♡

# 612
Здравейте!
Вчера ми беше пункцията. Днес имам зацапване. Дали това е нормално?
Благодаря предварително!

# 613
Днес имам зацапване. Дали това е нормално?

не се тревожи, напълно нормално е 2-3 дни да имаш леко зацапване. На мен ми казаха ако няма съсиреци и не премине в цикъл, а се изчерпва до ежедневни превръзки, да не се тревожа.

# 614
Днес имам зацапване. Дали това е нормално?

не се тревожи, напълно нормално е 2-3 дни да имаш леко зацапване. На мен ми казаха ако няма съсиреци и не премине в цикъл, а се изчерпва до ежедневни превръзки, да не се тревожа.

Много благодаря за успокоението!❤️
Успех желая на всички борбени жени! 🙏❤️

Общи условия

Активация на акаунт