Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 109
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Здравей,

Според мен 1-во АМХ 2 не е толкова ниско, 2-ро това, че е ок ембриончето за трансфер, би трябвало да го трансферират и евентуално след това да те подлагат на нова стимулация, ако няма успех.
В България ли ги правиш тези процедури?
Защото от моя опит в България само отрицателни неща мога да напиша, но не е това целта.
А от опита ми в Турция, бих казала, че всеки шанс се използва и би трябвало първо да минеш през трансфер. Успех ти желая!

# 586
При здрав ембрион не разбирам защо се правят допълнителни процедури вместо подготовка за трансфер.

# 587
Амх 2 хич не е ниско, но пък странното е, че не кореспондира с малкия брой на яйцеклетките. Хубав знак е, че са стигнали до 5 ден всичките. На мен лично ми звучи разумно това, което е предложил лекаря. С трансфер се губи време, ако не дай си Боже е неуспешен, а в тази възраст всеки месец е важен. За мен лично най-голямата ми грешка е, че не събирах ембриони ( в Турция пулинг се казва този процес), а правех трансфер след стимулация, защото хормоните около трансфера много ме объркаха и ми трябваше време след това да се възстановя за нова стимулация. А когато се възстанових, вече антралните фоликули бяха намаляли като бройка. И като цяло организма вече е компрометиран от многото хормони. Та, аз съм за събиране.
При здрав ембрион не разбирам защо се правят допълнителни процедури вместо подготовка за трансфер.
Здравей,

Според мен 1-во АМХ 2 не е толкова ниско, 2-ро това, че е ок ембриончето за трансфер, би трябвало да го трансферират и евентуално след това да те подлагат на нова стимулация, ако няма успех.
В България ли ги правиш тези процедури?
Защото от моя опит в България само отрицателни неща мога да напиша, но не е това целта.
А от опита ми в Турция, бих казала, че всеки шанс се използва и би трябвало първо да минеш през трансфер. Успех ти желая!

Много, много благодаря за бързата реакция и мнения!
Да, в България правим всичко - в Надежда, но минах за мнения още и в Малинов и Аджибадем - Токуда. Предстоеше и преглед в Щерев, но след като мина пункцията, вече нямаше смисъл и изчаквам за там.
Имах намерение за заминаване до Турция, но всичко тук стана толкова бързо, че за по-малко месец, се оказахме с ембрионче и плановете за Турция засега са на изчакване ако тук не се получи. За себе си съм решила да опитам тук най-много два пъти и да се ориентирам към чужбина (недай Боже да се наложи, но не си затварям очите за истината).
Да, наистина възрастта е решаваща, а и в тези клиники се чувствам повече като касичка, а не като човек. Но, каквото - такова.
Много и искрено БЛАГОДАРЯ!

# 588
Сега прочетох, че само едно всъщност е стигнало до замразяване, останах с впечатлението, че всички. Е в този случай, абсолютно категорично бих събрала още ембриони. Един на 39..., нищо не гарантира.

# 589
Сега прочетох, че само едно всъщност е стигнало до замразяване, останах с впечатлението, че всички. Е в този случай, абсолютно категорично бих събрала още ембриони. Един на 39..., нищо не гарантира.
Четири бяха оплодени, два се развиваха успешно , но на пети ден едното от двете беше забавило развитието и изследвахме и замразихме само едничко.
Ами, аз така или иначе май съм готова за нова пункция и нямам против, но не ми се иска да навредя на евентуален трансфер с тези непрекъснати стимулации и пункции.

# 590
Здравейте! Присъединявам се към другите момичета които казват, че АМХ-то ви въобще не е ниско и че втора стимулация на пръв поглед е излишна при наличие на генетично здрав ембрион. Но на мен друго ми е интересно. Какъв протокол за стимулация трае 5 дни? Аз поне не съм запозната с такъв, може и да има? Ако бихте споделили.

Това за България и Турция също мога да подкрепя всеобщото мнение, че в Турция са на светлинни години и като умения и като оборудване и като човечност. Аз пропилях 1 година в Щерев за която горчиво съжалявам. Успех!

Здравейте мили момичета,

Предварително се извинявам, че пиша за първи път при вас от анонимен профил, но ми е малко трудно лично да говоря по темата засега.
Истината е, че досега не исках много да се интересувам от странични мнения, но форумът винаги ми е бил полезен и знам, че поне по тази тема мога да плуча искрен съвет.
Имам запушени тръби, както и нисък АМХ - 2, имам направна стимулация за 5 дни и пункция, от която извадиха общо 4 бр. яйцеклетки (на 39 г. съм). Оплодихме ги и станаха 4 ембриончета, от които само едно достигна необходимата зрялост и го замразихме. Изследвано е генетично и се препоръчва трансфер.
Работата е там, че моят лекуващ лекар изрази крайния си песимизъм за генетичното изследване още преди да е излязал резултата и отново ме подлага на минимална стимулация за нова пункция по протокол "Спонтанен цикъл".
Днес съм на преглед при нея и въпросите ми (ще съм много благодарна за мнение дали са адекватни!) са:
След като ме е стимулирала за нова пункция, това за мен означава, че не ме подготвя за трансфер, а ще иска да се застрахова като извади още клетки и евентуално замразим нови ембриончета за в бъдеще?
Навредила ли е новата стимулация на бъдещия трансфер и изобщо ваденето на айцеклетки всеки месец не ограничава ли яйчниковия резерв занапред?

Много се извинявам ако звуча хаотично, но това ми минава през съзнанието на първи прочит.
Благодаря и огромен успех на всички бъдещи мами!

# 591
Явно нещо като лимитиран цикъл, не баш естествен, но не и истинска стимулация. Това обяснява защо само 4 яйцеклетки при такъв хубав амх. Аз имам един единствен опит тук, при Калчев, нещо такова беше като дни.

# 592
Здравейте! Присъединявам се към другите момичета които казват, че АМХ-то ви въобще не е ниско и че втора стимулация на пръв поглед е излишна при наличие на генетично здрав ембрион. Но на мен друго ми е интересно. Какъв протокол за стимулация трае 5 дни? Аз поне не съм запозната с такъв, може и да има? Ако бихте споделили.

Това за България и Турция също мога да подкрепя всеобщото мнение, че в Турция са на светлинни години и като умения и като оборудване и като човечност. Аз пропилях 1 година в Щерев за която горчиво съжалявам. Успех!

Здравейте мили момичета,

Предварително се извинявам, че пиша за първи път при вас от анонимен профил, но ми е малко трудно лично да говоря по темата засега.
Истината е, че досега не исках много да се интересувам от странични мнения, но форумът винаги ми е бил полезен и знам, че поне по тази тема мога да плуча искрен съвет.
Имам запушени тръби, както и нисък АМХ - 2, имам направна стимулация за 5 дни и пункция, от която извадиха общо 4 бр. яйцеклетки (на 39 г. съм). Оплодихме ги и станаха 4 ембриончета, от които само едно достигна необходимата зрялост и го замразихме. Изследвано е генетично и се препоръчва трансфер.
Работата е там, че моят лекуващ лекар изрази крайния си песимизъм за генетичното изследване още преди да е излязал резултата и отново ме подлага на минимална стимулация за нова пункция по протокол "Спонтанен цикъл".
Днес съм на преглед при нея и въпросите ми (ще съм много благодарна за мнение дали са адекватни!) са:
След като ме е стимулирала за нова пункция, това за мен означава, че не ме подготвя за трансфер, а ще иска да се застрахова като извади още клетки и евентуално замразим нови ембриончета за в бъдеще?
Навредила ли е новата стимулация на бъдещия трансфер и изобщо ваденето на айцеклетки всеки месец не ограничава ли яйчниковия резерв занапред?

Много се извинявам ако звуча хаотично, но това ми минава през съзнанието на първи прочит.
Благодаря и огромен успех на всички бъдещи мами!

Здравейте,
Всеки от двата пъти съм била на CLOMIPHEN CITRAT за по 5 дни, за да нарастнат фоликулите.
Преди първата пункция се бяха образували и нови 5 като преди 10 дни (втори ден от цикъла) дори имаше и "презрели" два. След като ми взеха нови хормони след прегледа (преди 10 дни) пак прецениха да съм на същия медикамент, иначе трябваше да пия друг за един месец по схема .

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 11:28 от Анонимен

# 593
Аз пък,въпреки че имахме две добри,5-дневни и изследвани ембриончета, реших да направя още стимулации и да събера още няколко,докато АМХ ми е все още добър.
Подготовката на лигавицата за трансфер отне  при мен месеци,така че аз лично реших, да се съберат повече ембриони,и след това да се премине към трансфер,защото при неуспешен,няма да се губи време.

# 594
Сега разбирам за този протокол - Munich protocol се казва. Не е много известен, защото Кломид се използва предимно за предизвикване на овулация при жени с аноовулаторни цикли. Четох набързо едно изследване в което пише, че с него се събират по-малко яйцеклетки което е предимство при предразположеност към хиперстимулация. Също така бил доста по-ефтин като цена на медикаментите. Не знам до колко е оправдан този протокол при вас с това АМХ и на такава възраст, но лекарката може да има нещо в предвид. При условие, че се налагат 2 или 3 такива цикъла например да се съберат същият брой яйцеклетки като при стимулация с Гонал или Мериоферт. При всички случаи ви пожелавам успех каквото решите!

Здравейте,
Всеки от двата пъти съм била на CLOMIPHEN CITRAT за по 5 дни, за да нарастнат фоликулите.
Преди първата пункция се бяха образували и нови 5 като преди 10 дни (втори ден от цикъла) дори имаше и "презрели" два. След като ми взеха нови хормони след прегледа (преди 10 дни) пак прецениха да съм на същия медикамент, иначе трябваше да пия друг за един месец по схема.

# 595
От това, което съм чела, няма проблеми да се започне и на 3-ти ден.
Но аз имах следната случка, трябваше да стартираме стимулация ноември миналата година. Но така се случи, че на втори ден бях командировка. Писах на репродуктивния, че няма как да съм налична на 2-ри ден и той категорично ме отряза за 3-ти. Не посмях да му изнеса лекция какво съм чела на гугъл сърч Joy
Та мисълта ми е, решението е на репродуктивния, като каже, че 3-ти ден е ок, действате Blush

# 596
Анонимен мен нещо друго ме обърква във вашата ситуация. Казахте че ембриончето е изследвано генетично - за ПИД ли става въпрос?
Правила съм ПИД в Щерев и поне там резултата излезе след около месец. Струва ми се че при вас резултата е излязъл доста по-бързо, та за какъв вид генетично изследване става дума? Също така в Щерев цената за ПИД на до 4 ембриона е същата като тестване на 1. Надявам се че ценоразписа в Надежда е оформен по друг начин след като очаквате да има още ембриончета за тестване.

# 597
Анонимен, събирай повече ембриони докато можеш, с нищо не пречиш на бъдещ трансфер, освен че го забавяш. Аз също съм с не лош АМХ предвид годините си (42), но честно казано каквото вадя с гонал, рековеле и т.н. това вадя и на естествен цикъл. С кломифен се повлиях по-добре от фемарата. Така че предполагам докторката правилно е преценила да не те товари много. Стискаме палци за следващи качествени ембриончета.

# 598
Като човек с огромен опит ще Ви посъветвам да направите трансфер. Имате генетично здрав ембрион, а ще правите нова стимулация, а това е БЕЗУМНО, освен ако не искате повече от едно дете. АМХ Ви е чудесен. Предполагам сте били на естествен цикъл със съвсем лека стимулация за 5 дни. Предлагам да направите трансфер, освен ако не сте по фонд с 4 пункции на ЕЦ.  Чак се изнервих.....имам горчив опит в Надежда. Малинов пък изобщо не е компетентен.... Успех!

# 599
Днес минахме при доктор Ставрев за мнение какво се обърка, кака така от 6 ембриончета нищо не оцеля до 5ти ден. Според него, лекарствата ми са били прекалено силни и са довели до некачествени яйцеклетки. Бях бясна, в кабинета естествено се държах цивилизовано.
Но не е ли това работата на репродуктивния специалист? Да прецени правилната доза за моят случай, тегло, амх и спрямо хормоните да решава? Гледаха ме през ден, взимаха ми кръв през ден...
Сега ще пробваме по дълъг протокол с по-леки дози лекарства.
Това няма ли да намали още повече шансовете ми, няма ли да изкара по-малка бройка яйцеклетки?
Някой може ли да изкаже мнение? Аз ли очаквам много, стандартно ли процедират така?
Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 13:41 от slanchogledka^

Общи условия

Активация на акаунт