За голямата възрастова разлика между мъж и жена

• 30 651
  • 489
  •   1
Отговори
# 180
Демек, никаква хипергамия не е това.

# 181
  • София
Много се смях Simple Smile

# 182
Няма значение кой как се чувства като млад и като стар, защото е индивидуално. Ако аз се изморявам повече от преди, това не доказва как ще се чувства някой друг.
По-интересно ми е това, че авторката е получила предложение и го е приела, но после прави допитване до народа.
Авторке, не искам да възприемеш враждебно това, което ще напиша, защото не е.
Ако имаш лична дилема, си я решаваш.
Но ако се допитваш до разни хора, това е малко прехвърляне на отговорност. Каквото и да кажат другите хора, те после отиват да си живеят техния живот според своите си избори.
А ти трябва да си направиш твоя си избор. И този избор не е непоправим - има събирания и раздели, бракове и разводи.
Решавай ти какво искаш, а не какво искат повечето хора.
Жертваш своето си време за своя си експеримент. Времето не се връща, повечето други неща са поправими.

# 183
А мъжът къде е в таз картинка?

Какво значение има? Може да е самотна майка. Не ми се навлиза в подробности да разказвам чужд живот. Това е реалността в тяхната картинка. Аз пак казвам, че на 53 и на 33 да си майка .. има разлики.

Има резон да пита къде е бащата в тази ситуация. Нали били твои приятели, значи не е самотна майка. Бащата също има отговорности. Освен ако нещо не го е навила само на донорство, за да си угоди да роди на 50 и кусур, че не едно, ами 2. Със сигурност има значение и възрастта за физическия тонус, но ако сама, без помощ от втори човек, се е нагърбила с 2 породени деца, без да ползва майчинство, на всяка възраст е трудно.

# 184
  • Melmak
Бащата си е там. Не е безотговорен, гледа децата, но основният доход идва от майката. И двамата родители работят, нямат баби. Реално физически й е много трудно и особено второто раждане трудно…

# 185
Реално в такива случаи бащата трябва да поеме майчинството, а не да се прави на много работен.

# 186
На тая възраст не е родила случайно. Особено пък две деца. След като се е решила и на второ, явно си е преценила възможностите. Сигурно й е много трудно, но това е осъзнат избор.

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 21:57 от Poni69

# 187
  • Melmak
Разбира се, че е осъзнат избор.

Реално в такива случаи бащата трябва да поеме майчинството, а не да се прави на много работен.

Не знам какво значи трябва. Преценили са така. Бащата работи, квалифициран труд, но не изкарва пари колкото майката. Това е. Не е лесно, тя е била наясно как ще е. Аз лично казвам, че това не е за мен, не че някой ме пита, но коментираме темата.

# 188
Ако млада жена се омъжи за дрът мъж има голяма вероятност, като (ако) стане вдовица да и скрият мангизите роднините на покойника. После да я разйарват като панаирджийска мечка по съдилищата, тя да се пропие и да почне да дърпа леки и тежки масури (както се изразява една друга колежка, дето си е заровила главата в пясъка). И по някое време малката булка да гушне и тя босилека. Тогава почва битката на ДеЕнКа-тата. Всички дето са гърмели по мишената започват да се натискат за бащинство на богатото нещастно дете. Тез които са пукали без предпазител имат най-голям шанс. Но само един ще е победител. Така, че ако утре срещнете млада булка с дрът младоженец, добре е да прецените голямото опуртюнити, което се задава.
Важното е да гледаме положително на такива двойки с голяма разлика.
Справка - Ана-Никол Смит.

# 189
Разбира се, че е осъзнат избор.

Не знам какво значи трябва. Преценили са така. Бащата работи, квалифициран труд, но не изкарва пари колкото майката. Това е. Не е лесно, тя е била наясно как ще е. Аз лично казвам, че това не е за мен, не че някой ме пита, но коментираме темата.
Именно, не изкарва колкото майката и нейният доход е основният. Вместо да се чуди тази жена, съсипана физически от усложнения от раждания на 50+ как да смогне, бащата трябва да поеме децата почти изцяло Ако бяха в обратната ситуация с доходите, без той да има здравословни проблеми заради децата, жената щеше да е поела децата.

# 190
  • София
Леле, 30 години разлика... Това не мога и да си го представя... За радост. Да си дадеш най-жизнените години за някой на годините на баща ти и като станеш на 40 да се чудиш как да започваш живота си отначало... Но възможностите вече не са същите. Някой спомена парите... С пари младост не можеш да си купиш. А младостта е най-ценното. А и връзката със старец състарява. Такава разлика е изгодна за дъртия, но не и за младия във връзката. Тези, дето са 360 дни в годината по екскурзии може би са друга работа, но те са по-скоро рядкост, а тяхното реално не е връзка... Сигурно си се и праскат яко с младоци по тея екскурзии. Но ако не прекратят навреме, рискуват да изпуснат шанса за семейство, ако изобщо искат такова. Или може би плануват да родят от дъртия за да му наследят парите, но да родиш дете с такава цел изобщо няма да го коментирам.

# 191
  • SF
Леле, 30 години разлика... Това не мога и да си го представя... За радост. Да си дадеш най-жизнените години за някой на годините на баща ти и като станеш на 40 да се чудиш как да започваш живота си отначало...

Мани другото, ама трябва да кажеш на 70-годишния "развеждаме се!"
С какъвто се събереш, такъв ставаш... Единият ще седи по масите, ще сервира на по-възрастните от него и ще слуша предимно за болести. Нейното гадже може и да младее и да внимава какви ги приказва, за да не изглежда като възрастен в критическата, но приятелите и роднините му няма да се съобразяват и ще си плямпат едно и също за стави, кръвно и студени крака.

# 192
При разлика в годините не е ли винаги търсене на бащинска или, респектиено, майчинска фигура? Това е вид психически проблем. За мъжете има "едипов комплекс", за жените не знам как се казва.

Това е търсене на изгубен/ липсващ авторитет. Такава връзка би траела, докато трае болестта/ нуждата от подобен авторитет.

Иначе ако е за пари, то е сделка. Всичко може да се договори в наши дни...

# 193
Ми той след някоя друга година хем ще изглежда спаружен старец, хем ще мирише на такъв, пък колко ще го бива по тънката част, съвсем отделен въпрос. Колкото и да се поддържа, времето не прощава. А нея ще я бъде гнус...
Абе имаше тук една тема от една девойка, не знам дали не беше пързалка, която се беше омъжила девствена за 30 години по дърт от нея евреин... После имаха и дете, и тя се оплакваше, че не я пуска да работи и да ходи никъде сама, че да не я укачи някой колега, а на него не му се ходи никъде...

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 16:09 от Прекрасная Василиса

# 194
Това с непускането е до човек. Достатъчно е да е комплексиран ревнивец или да го е страх, че ако направиш сравнение, няма да е в негова полза. Може и млад и красив да е. А пък не мисля, че ако е такъв човек, който даже не те пуска на работа или да излизаш, ще се спука да те развежда наляво-надясно дори да има сили. То това ще е някакво мъчение, този те погледна, на онзи му се усмихна.

Общи условия

Активация на акаунт