Приятелят ми е постоянно с брат си

• 8 007
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
  • Далечният изток
Виж сега, нещата не са само черни и само бели. Твоите теоретични постановки са някакви крайни - или си приемаме и си живеем с всички възможни роднини, или тотално се отричаме от тях. В живота обаче нещата въобще не изглеждат по този начин. Между черното и бялото има нюанси и цветове да те светна.

# 121
Странната птица , значи вариантите са: или ежеминутно в голям кюп с родата или не си говорим нивгаш с роднините? Други варианти няма?

# 122
Не е проблема роднините да се виждат от дъжд на вятър.
Проблема е, ако се пренесат буквално в жилището на новосъздалото се семейство и киснат там денонощно щото били семейство.
Като не искаш да късаш пъпната връв не си търсиш жена/мъж ами си живееш цял живот в катуна. Никой не е длъжен да те търпи.

# 123
Ама как ви подхлъзна странната птица да се обяснявате.
Има си принципи, има и изключения.
На който, както му е ок.
Обаче на авторката не й е ок в тази конфигурация. Точка. Може да отлага колкото желае, но да се надява на спонтанна положителна промяна, ми не, няма да има ...

# 124
  • София
Като сме зачепнали темата, нека питам нещо: не видях мъжът на авторката да идва тук и да се оплаква, че тя общува твърде много с роднините си. Всъщност, никога досега не съм виждал мъж да се оплаква, че жена му прекарва твърде много време с баща/майка/сестра/брат и това я правело неспособна да изгради живот извън семейството ѝ.

Въпросите: тия задължителни модификации не важат ли за двата пола? И ако не, кое налага да важат ексклузивно за мъжкия? Неговите роднини са по-калпави, по-ненужни, по-токсични, нещо друго? И ако родата му е толкова скапана, защо се занимавате с него, дето е продукт на тая скапана рода? Боряна май го каза - като не ти харесва, зарязваш!

Честно казано, ако вместо тия спорове колко време трябва да прекарва с брат си авторката беше дошла и казала "Ей, тоя моя всекидневно пафка трева с компания, води я у нас, за да се друсат. Трябва ли да останем заедно?" /вероятно и това е вярно, съдейки по разказаното/, веднага щях да посъветвам за експресна раздяла без грам мъжка солидарност. Но някакси да пафкаш регулярно трева се оказа по-нормално от това да общуваш с брат си. Аз ли съм голяма консерва, вие ли сте твърде модерни?

# 125
  • София
Нито мъжът, нито жената трябва да са лепнати за някой от родата. Когато някой си намери половинка, приоритетите се променят. Не е възможно времето да се разпределя както преди, защото се разпределя между повечето хора и защото ролите на всеки са с различно значение. Двамата в двойката са единиците, от които тръгва семейството и всички останали са разширение на това. Драматизмите са излишни - който иска да приоритизира брата, аверчетата, мама - да си стои сам, а не да се опитва да убеждава проекто половинката колко е нормално да го играе придатък, вместо равностойна половина.

# 126
Изборът не е между това да си постоянно залепен за брат си и никога повече да не го видиш. Стига глупости.

И единственото "трябва", е авторката да реши дали иска да остане във връзка, която не я устройва и в която явно са трима. Друго "трябва" няма, братчетата могат да са си скачени един за друг до дълбока старост - или сами, или плюс други хора, ако се намери кой да ги търпи такива. Патологии всякакви.

# 127
  • София
Странна птица, толкова много въпроси и аргументи ти дадохме, а ти вместо да ни отговориш, подемаш странични и очевидно неревантни въпроси. Но ще ти отговоря и на тях.
1. Не си чувал жена да каже на роднините си "Здравейте, прекарахме си добре, но вече си имам мъж и вас не ви познавам! - по това вече са ти казали, че избора не е между залепване и постоянно неспирно висене с роднините и тотално необщуване. Ти го знаеше още като го написа де, но трябваше да си драматичен.
2."Защо мъжа на авторката не идва да се оплаче, че тя общува твърде много с роднините си" - Не се досещаш ли? Ето защо - очевидно, защото тя не общува твърде много с роднините си. И не ги води всеки ден, постоянно в дома им. Защото тя е склонна да отделя достатъчно време за половинката си и не му натрапва всекидневно и неспирно присъствието на роднините си.
3. А това че лично ти не си бил виждал мъж да се оплаква, че жената отделя прекалено много време за роднините си, си зависи от теб, от твоето обкръжение, от това дали жените около теб въобще го правят, че да има повод за оплакване, от това дали въобще си обърнал внимание и така нататък. Важи и за двата пола. Хващам се на бас, че тук всички сме виждали много ситуации, в които мъжът се оплаква! По мои наблюдения жените сме даже по-склонни да прекарваме време със семейството на мъжа отколкото мъжа, с нашите семейства.

Та наистина аз особено се засегнах, че ти не ми отговори на предния ми коментар, който е пълен с аргументи. Надявах се и ти като мен да изложиш валидни и логични аргументи, без драмитичните риторични въпроси и преувеличения, които използваш, за да може разговорът да е смислен и с аргументи. Драматизмът не те прави прав, но разбираме, че го ползваш, защото нямаш достатъчно силни реални аргументи.
Шегувам се, не съм се засегнала, че не ми отговори 😂 Ясно ми е, че нямаш какво да отговориш особено на предния ми коментар, само драматизъм. "Защо мъжът не се оплаквал"- ами казах ти защо.

Дали има вероятност ти да не си ни разбрал? Ето разбери: ние не сме против общуването на мъжете с роднини. Дори не сме против честото им общуване, напротив - някои жени дори го подкрепяме. Ние сме против нещо друго: постоянното, ежедневно, продължително киснене на брата в нейната квартира. Разбираш ли, че това в даден момент става толкова непоносимо, че тя иска да се изнесе и да ги остави двамцата там?? Също така сме против това, да бъдем във връзка с мъж, за който не сме приоритет поне толкова, колкото е брат му. Дадена жена, която вероятно ще е майка на децата ти един ден и твой спътник в живота - ако тя не ти е приоритет и за нея отделяш по-малко време отколкото за братчето си, значи не заслужаваш нея, нейното внимание, грижа, време и любов. Не заслужаваш да бъдеш неин приоритет, щом тя не е твой. Нещата трябва да са взаимни.
Аз съм абсолютно сигурна, че нито 1 нормален мъж не би търпял сестрата на жена си да е постоянно у тях и не познавам такива мъже. Можеш да кажеш, че ти си такъв, но докато не ти се случи-не вярвам. Пък и казах -нито 1 нормален.
Айде, чакам отново странични нерелевантни, но драматично изразени твърдения и въпроси 😂 забавно е 😆

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 01:42 от meoww

# 128
  • Пловдив
И тъй като темата силно ви вълнува, явно по някакъв начин това ви засяга лично. Ако живеете с вашите или сте бил заразан с обвинение, че не сте прекъснал пъпната връв - ами потърсете помощ и минете това "трябва". Изнесете се и станете самостоятелен мъж.
Изнасянето не решава винаги проблема. Има мъже на 1000 км да живеят пак докладват на мама и слушат мама.

# 129
Приятелят е постоянно с брат си, защото са си свикнали заедно да пият и пафкат. Иначе трябва да го прави сам - ако приемем, че авторката не употребява. На нея обаче не са и проблем субстанциите, а постояното присъствие на брата.

Да разбираме ли, че нейното желание е всъщност да се намали, или разкара присъствието на брата и наркоманът да обръща внимание само на нея?

# 130
Глупости на търкалета... Нещо май не можеш да схванеш поантата на темата. Ако искаш да си неразделен с брат си, майка си, баба си, стринка си, не създавай връзка с човек /жена, мъж/ от семеен характер, брак или съжителство. Не става въпрос да ги зарежеш тотално, а да поставиш ясни граници, защото партньорът ти живее/има връзка с теб, а не с цялата ти рода. На някои впрочем им допада да сте си огромна италианска фамилия, но трябва да уцелиш точно такъв човек. Ако не е такъв, а ти зорлем искаш да го тикаш да се събира с твоите роднини, няма да стане.
А темата въобще не е толкова за роднините, колкото за пороците и търпимостта към тях. Авторката и тя нещо бърка двата щата... Ако и тя е любител на тревата, да каже на къде да насочваме коментарите.
И за двете съм против.. На същото мнение съм като вас. Но въпросния човек ми казва, че съм в грешка за тези неща. Не взимам субстанции нито имам роднини в момента, нито братя и сестри. Просто исках да попитам за друго мнение.

# 131
Доколкото разбирам, авторката се чувства като трети човек в собствената си връзка и като гостенка в собствената си квартира (която е само на нейно име). Авторката ясно е обяснила, че те са постоянно заедно.
Постоянно. Постоянно. За който не е прочел - постоянно. В нейната квартира. Всеки ден, постоянно. Съмнява ме даже да си чистят след себе си. Едно е да си много близък с брат си, друго е да си постоянно с него. Тук не става дума за ограничение от страна на авторката. Всяка двойка има нужда от поне мъъъъъничко време насаме, не е нужно да е много. В случая обаче май нямат достатъчно. Ако една двойка не прекарва поне маааалко време заедно, как ще запазят любовта си и връзката си? Е, разбрахме, че те ще се разделят и заради тревата, но говоря и попринцип.
 Като си близък със семейството си, не забравяй, че и жената е част от семейството ти. Така че ако нямаш намерение да прекарваш с нея поне толкова време, колкото с останалите членове на семейството си, значи тя очевидно не е сред приоритетите ти и е време за раздяла. Особено в случая - май вече не са в 20те си и е излишно да си губи времето с него, щом тя въобще не му е приоритет.
Старата птица спомена, че ако на член от семейството му (брата) му се случи нещо, на човека ще му е гузно, че не е прекарвал достатъчно време с брата. Ами ако на жената, недей си Боже, й се случи нещо??? Ъ??
Примерите с ограничения в мигането и други неща ми се струват леееееекинко пресилени и лееееекинко нямат нищо общо с това постоянно ежедневно висене на брата у тях.
Иначе сте прави - тя не трябва да го ограничава или да го променя, а да го зареже.
Странна птица, да не би ти да си въпросният?
Да точно така. Просто не мога да отговоря на всеки. Но аз разсъждавам по същия начин.

# 132
  • Далечният изток
Попита - казахме ти.
Минаха 10 дни, предприе ли някакви мерки?

# 133
Попита - казахме ти.
Минаха 10 дни, предприе ли някакви мерки?
Длъжна ли съм да давам обяснения за това тук?Поискала съм мнение относно гледна точка. Всеки има право да отговори и да не отговори. Или вие ме заставят, за колко време аз трябва да предприема действие? Трябва ли да отговарям на това? Т. Е. Отклоненията, които се дадоха мен да анализират и т.н.,нямат общо с въпроса, който аз зададох.

# 134
  • София
Не, не си длъжна. Но поне да бъдеш учтива е хубаво. Защото, да пуснеш тема и да не се вяснеш е все едно да попиташ група хора нещо, да ги изслушаш и след това да си тръгнеш без дори "чао"да им кажеш. Животът си е твой, ти ще си носиш последствията от решенията. Обаче, след като си попитала нещо е редно поне да кажеш "Благодаря ви за мненията, взех решение, което не искам да споделя, смятам темата за приключена". Поне.

Общи условия

Активация на акаунт