дете от друга жена

• 10 811
  • 226
  •   1
Отговори
# 165
А това дали мъжа трябва да прави ДНК тест - ми това е безумно - защото дори да не е негово - ако той разбере след 20 години това няма да направи сина за който той се е грижил през целия си живот по-малко негов син.
Ми тя нали затова казва веднага след раждането да си прави, именно за да не случи да разбере след 20 години, че се е грижил за чуждо дете и жена му го е предала.
Относно това, което наричаш "жената да се предпази" хубаво е да се пази преди мъжът й да прави извънбрачни деца. А когато вече се е случило под "да се предпази" имаш предвид да прави врътки за да лиши детето от законно полагащия му се дял. Един начин да се пази е сама да си купи жилище; а ако разчита на мъжа си да плати половината от него, то логично е тази половина да се раздели между наследниците на мъжа, каквито се открият.

Ето например аз какво съм направил - не точно с цел да се предпазя от такива ситуации, но така се случи. А който иска, може и отрано така да го планира. Семейното жилище съм купил аз и е на мое име. Като умра, остава за моите деца, колкото имам. Жена ми ако ще 5 други деца от 5 други мъже да роди, на тях не им се пада дял от мен - нека им дадат бащите им. Вместо да се сърди и да се изненадва човек какви превратности се случват в живота, по-добре е да помисли предварително.
П.С. Мисля има хипотеза, в която аз като умра дял от наследството ми отива на жена ми и ако още е достатъчно млада да роди от друг, част отива и за тези деца - ама чак толкова няма да го мисля, нали ще съм умрял вече.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 17:17 от chris78

# 166
Крис, съвсем нормална реакция на предадена съпруга е да иска да лиши извънбрачното детето от полагащия му се дял. Дали е морална или правилна е съвсем друга тема. Както написа Фейвър да прехвърлиш цялото си имущество на децата си е доста глупаво. Тази жена е поела този риск. Дали само заслепена от злоба или нещо друго, нейна си работа. Неслучайно думата "мащеха" има предимно негативно значение. Всеизвестен факт е, че жените са много по-нетолератни към чуждите деца от мъжете. Биологично кодирано е.

# 167
Крис, ако ти умреш преди жена ти, тя ще има по-голям дял от колкото децата ти.

# 168
Не е точно така, всички тънкости при наследяването не са ми известни, но мисля преживелият съпруг получава дял, равен на дела на всяко дете. Тоест при две деца това е 1/3. От тази 1/3 ако жена ми е все още достатъчно млада да роди от друг, ще се падне дял по равно на всичките й деца, тоест ако роди още едно, на него ще е 1/9. Освен ако не е сключила и нов брак, тогава дял ще има и новият й мъж, ако я надживее. Той пък ако има други деца, и за тях ще остане.
Сега, вярвам, виждаш защо не се главоболя толкова с всички тънкости, че да не взема да умра прежевременно от увреждане на мозъка Simple Smile

# 169
  • Out of the Mix
Преживелият съпруг получава половината.
Другата половина - по 1/3 на жената и двете деца.

Това с прехвърлянето на децата - ако бащата преди да почине, е имал друго дете, то си има запазената част по закон.

Ако прехвърлянето е с фиктивна покупко-продажба с цел "да прецакам роднината", отново при добър адвокат, много ще е трудно, ще има дела с години, но запазената част на наследника е "дължима".

Но повечето прехвърляния между родители и деца е чрез дарения.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 18:11 от Revoker

# 170
Ако е СИО.
Ако е лична собственост, е по една трета при две деца.
Ако прибавим и припознатото, по една четвърт.
Няма мое, няма твое Blush

# 171
Да, при СИО не "получава" половината, а вече си я има по силата на СИО.
При лична собственост е по равно с всяко дете.
А прехвърлянията и запазените части са от имоти. Пари в брой, сметки, дялове от фирми са лично имущество, не СИО.

# 172
  • Out of the Mix
Понеже се заговори горе за прехвърляния и жилища и имоти.

Ако пък заветният апартамент е придобит преди брака от мъжа, примерно, след като сключи брак, имотът не е СИО, и жената не получава половината при смърт на мъжа, а с двете деца по 1/3, ако ще жената на дърти години, живяла 30 г. в имота в един момент да се окаже на улицата, защото наследникът(детето от първия брак на мъжа) си иска 1/3.

СИО е за всичко след брака и заветната "половина" "автоматична".

За кеша и активите, ясно.
При 100к влог, жената, детето и 2-то на мъжа от предния му брак, примерно, получават по 33.33% при кончина на мъжа, този с влога.

# 173
Честно или не, случва се.
Другата опция е ежегодно жената да изисква официално удостоверение дали не се е появило някое дете на мъжа й, а той след раждането на всяко нейно дете първо да пуска ДНК. Чуден живот.
А това дали мъжа трябва да прави ДНК тест - ми това е безумно - защото дори да не е негово - ако той разбере след 20 години...
Не след 20 години, а при раждане, конкретно е написано. Нали идеята е съпругът да има възможност да "е и информиран и да вземе мерки своевременно", както и съпругата има правото да проверява наличието на негови деца?
Май тая идея не ви се нрави.

# 174
Крис дава пример - ако жена му след като той умре е достатъчно млада да роди, ама няма общо с описаната ситуация. Тук не става въпрос ако след като се разведат той има друго дете, а за такова родено по време на брака им, което е и крайно различно от хипотезата на мащехата - законната съпруга не се явява такава на извънбрачното дете на неверния си мъж.
Тук говорим за мъж боклук - направил дете на друга жена по време на брака си, лъже и маже и не казва истината на жена си, която пък от своя страна не смята че трябва да оставя наследство на това дете и майка му - нормално, кой тук не би постъпил така?
А относно това кога трябва да се предпази - когато човек е влюбен и се жени по любов, не си мисли как такова нещо изобщо може да му се случи, та предварително да взима мерки.

# 175
  • София
Може пък детето да не е от извънбрачна връзка, а от такава преди брака.

# 176
Тук говорим за мъж боклук - направил дете на друга жена по време на брака си, лъже и маже и не казва истината на жена си, която пък от своя страна не смята че трябва да оставя наследство на това дете и майка му - нормално, кой тук не би постъпил така?
Ми аз не бих постъпил така. Да речем, жена ми ми каже утре "забременях от друг и се разделяме". Имаме две общи деца. Бих казал "дотук каквото имаме общо, делим на две, и аз моята половина оставям на моите две, а ти твоята оставяй на твоите три".
Но доколкото разбирам, жените в аналогична ситуация казват - оставяй всичко каквото имаш дотук на моите две, а за третото върви и изкарвай наново.

имотът не е СИО, и жената не получава половината при смърт на мъжа, а с двете деца по 1/3, ако ще жената на дърти години, живяла 30 г. в имота в един момент да се окаже на улицата, защото наследникът(детето от първия брак на мъжа) си иска 1/3.
Като не е СИО, значи тя 30 години е живяла там, без да е давала пари за жилище (нито наем, нито ипотека) - не е ли спестила достатъчно да му заплати тази 1/3 дял?
Постави се на негово място, какво би казал той: ти не си купувала това жилище, купувал го е баща ми, аз имам дял - или ми плати дела или да го продадем и да си разделим парите според дяловете. И няма ли да е прав?

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 10:34 от chris78

# 177
Но доколкото разбирам, жените в аналогична ситуация казват - оставяй всичко каквото имаш дотук на моите две, а за третото върви и изкарвай наново.
Да така биха реагирали и повечето хора, не само жени.

В едно семейство, за да успява и да изкарва единия, това става с помощта на другия. В много семейства, жената ражда, излиза по майчинство, спира кариерата си, за да отгледа децата и това за минимум 1 година на дете, в периодите, в които и двамата работят пак жената често поема и голяма част от всички грижи за дома, децата и съпруга си. Та детето от любовницата по закон може и да е пълноправен наследник, но не са много жените, които биха били съгласни да се дели по този начин каквото и да било между техните деца и извънрачното.

# 178
  • София
Това оставяне се преекспонира твърде много. Особено при хора на средна възраст. Какво означава да оставиш на децата? Та ти самият имаш още половин живот пред теб и не знаеш какво те чака и дали тези имоти няма да ти купят здраве или друго и накрая да не оставиш нищо. Наследство се открива чак след смърта на наследодателя. Ами ако дадеш сега и децата те зарежат без коричка хляб или не им пука за теб, а ти вече си изпипал документално сделката (с покупкопродажба, за да не може друг да има претенции, че и песто тези сделки не включват реално плащане от жал към децата)? Какво правиш в зенита на живота си? Има много примери за родители,живеещи на улицата, заради едното желание да поставят имота пред всичко останало.

# 179
Е има всякакви случаи, аз коментирам този, в който мъжа има извънбрачно дете и жена му не иска това дете да има каквито и да било права върху общата им семейна собственост. Аз разбирам такава позиция изцяло.

Общи условия

Активация на акаунт