Относно това, което наричаш "жената да се предпази" хубаво е да се пази преди мъжът й да прави извънбрачни деца. А когато вече се е случило под "да се предпази" имаш предвид да прави врътки за да лиши детето от законно полагащия му се дял. Един начин да се пази е сама да си купи жилище; а ако разчита на мъжа си да плати половината от него, то логично е тази половина да се раздели между наследниците на мъжа, каквито се открият.
Ето например аз какво съм направил - не точно с цел да се предпазя от такива ситуации, но така се случи. А който иска, може и отрано така да го планира. Семейното жилище съм купил аз и е на мое име. Като умра, остава за моите деца, колкото имам. Жена ми ако ще 5 други деца от 5 други мъже да роди, на тях не им се пада дял от мен - нека им дадат бащите им. Вместо да се сърди и да се изненадва човек какви превратности се случват в живота, по-добре е да помисли предварително.
П.С. Мисля има хипотеза, в която аз като умра дял от наследството ми отива на жена ми и ако още е достатъчно млада да роди от друг, част отива и за тези деца - ама чак толкова няма да го мисля, нали ще съм умрял вече.