Чаатай Улусой-талант и професионализъм,проекти,партньори и приятели

• 28 451
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Нези, то едното няма общо с другото. Кюбра е на платформа, той може да се гледа по желано и удобно за всеки време, а на Гаддар серията си е от 19 часа вечерта. Така че деня на пускане няма да повлияе на рейтингите.
Така е,Цвети. Просто на мен сякаш ми се искаше да им се насладя по отделно.
Ог друга страна ,помислих си, че в деня на излизането на "Kübra" мнозина правят маратон, за да видят целия сезон наведнъж и може да пропуснат епизода "Gaddar" същата вечер, за да го гледат на следващия ден на повторение.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 22:30 от NeZ_9

# 421
Добро утро! Coffee

Тези дни бяха толкова наситени с информация за Чачо, че сега чак ми се струва скучно от това затишие. Ама ние знаем израза: "Затишие пред буря"...а дано!
Нези, как можеш да си помислиш, че на феновете на Чачо, който дълго време го нямаше на ТВ, ще пропуснат серия, заради Кюбра? Никакъв шанс! Ти би ли го пропуснала? Влизаш в някакви филми. Та това би било празник...цял ден Чачо!
Мен по ме притеснява денят на излъчване петък, защото вчера като видях рейтингите на двата им водещи сериала се стреснах. Първо: ние влизаме в битката за рейтинг по средата на сезона, второ: сериалите в петък са с най-висок рейтинг, трето: петъчната публика вече си е избрала сериал и сериала на Чачо трябва толкова да е силен, че да можем да крадем зрители от двата на-рейтингови сериала. Много са неизвестните, ама е го на, има-няма 2-3 седмици и сме на линия.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 11:09 от jackie.

# 422
Добро утро!
Жаки,разсъждавам си.
Преди си мислех,ето сега,почва сериала по ТВ,всяка седмица Чачо,емоции.  После идва Джентълмен, Кубра, емоциите ще продължат.
А сега какво,ще изсипят всичко на куп,в рамките на два месеца(ако Джентълмен ще е през февруари) и после -нищо.
Но,каквото,такова. Те си имат някакви съображения.
За петък обаче си права,притеснявам се и аз,но освен и на тях да се доверим нямаме друг избор. Щом са дали толкова пари и са избрали този ден,явно знаят какво правят.

# 423
Здравейте,
Аз аз си мисля, че поне в началото феновете ще са много настървени да го видят по телевизията и ще има висок рейтинг. Обаче трябва да дадат всичко от себе си да го задържат. Хората го харесват в екран сцени. Да, май не е печелил награди за тези сериали, но пък са станали хит. Дано да успеят да преборят конкуренцията. А колкото до другите два проекта, те май му носят повече международна слава. Не знам колко е силен нетфликс в Турция. 100% е повече от тук, но като се има предвид, че се плаща допълнително… концепцията е друга, не са 2 часа сериите. Не мисля, че ще обърка много нещата с Гадар.

Иначе да споделя на какво попаднах нощес. В Семейството гледаха Делибал. Много странно ми стана. Пусна си телевизора големия брат и се стартира началото на Делибал. То много време е минало, че да го рекламират. Аз тези дни съм много болна и си викам, ще гледам някаква боза, че да не си развалям хубавите спомени. И не знам от температурата ли, бълнувам ли, но семейството съм му гледала поне една две серии. Не е възможно да е в България нали? Не помня и в чужбина да е било. А аз в интернет сериали гледам отскоро. Но такава драма не предполагах, че е. То трябва да се чете де. Сега не мога да се откъсна. И не знам дали просто ми е лошо или ми е мъчно от това, което гледам. Не е за хора със слаби нерви.

# 424
Гери,"Семейство" започна сега на 11.12.23 по btv story.
Освен там да си го гледала!
Да,помня го този момент,когато си пуснаха "Delibal " Wink
Бързо да оздравяваш!
Както казват турците:
Geçmiş olsun!
Flowers Four Leaf Clover

# 425
Гери,"Семейство" започна сега на 11.12.23 по btv story.
Освен там да си го гледала!
Да,помня го този момент,когато си пуснаха "Delibal " Wink
Бързо да оздравяваш!
Както казват турците:
Geçmiş olsun!
Flowers Four Leaf Clover

Знам, че сега почна. Аз изгледах каквото имаше и почнах в интернет да го гледам. И една от сериите съм я гледала. Не съм сигурна дали не беше тази със стола. Гледала съм и сеансите с брата. Много е странно. Подозирам, че може в чужбина да съм я гледала. Рядко като пътуваме гледам телевизия. Обаче ясно си спомням как и тогава си казах тази свекърва е голяма гад. Няма толкова противно нещо като майка, която не дава на синът си да живее собственият си живот. Не, че при дъщери го няма същото.

# 426
Гери, бързо оздравяване!
Поздрав и от Чачо имаш

То с тая температура всичко е възможно.
Делибал също е на Ай Япъм, сигурно им е любим и затова са го пуснали. Няма нищо случайно, но както казваш едва ли е за реклама.
Когато Шербета го наказаха(май беше за 3 седмици), в "Семейство" гледаха точно него, в подкрепа срещу наказанието.

Нези, "Гадар" ще е в петък, защото беше единствен свободен ден. Продуцентите на двата сериала (понеделник Пъпките и петък Гадар), водиха преговори да се сменят, защото тези сериали като "Гадар" ги слагат най-често в понеделник, но не се споразумяха и "Гадар" остана за единствения свободен ден.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 11:59 от jackie.

# 427
Много благодаря, Джаки!

Аз ви подарявам този благ поглед.

Макар да се чувствам така.

# 428
Здравейте!

Остават 19 дни до началото на Gaddar.
Бавно и полека се приближаваме към заливането с информация.

Гери, да оздравяваш бързо.

# 429
Очакваме всяка сцена с голямо вълнение! Gaddar очаквайте скоро на FOX.

# 430
Нямам представа вие как правите гафчета и сваляте видеа.
Това е от Фокс
https://www.instagram.com/reel/C09EgVXI7QV/?igshid=ZWI2YzEzYmMxYg==

Ми тя Джаки го е качила аз докато се ориентирам

# 431
О, момичета, попадали ли сте на този колаж или само аз го виждам за първи път.

# 432
Тъй като вече стана ясна, че скоро и "Kübra" ще бъде на екран,нека му обърнем малко внимание.

Започвам с автора на книгата Afşin Kum.
Той е роден в Измир през 1972 г. Учи компютърно инженерство в университета Богазичи и кино и телевизия в университета Билги. От 1997 г. работи като софтуерен разработчик и мениджър в различни институции. От 2010 г. негови есета и разкази се публикуват в сайта Afili Filintalar и списание Ot. Той участва в сборниците с разкази 50 Şahane Hikâye и İstanbul 2099 със свои разкази. Първият му роман, Hot Head, беше посрещнат с голям интерес и получи наградата за най-добър роман на наградите GİO за 2017 г. Вторият й роман" Kübra", беше публикуван през февруари 2020 г.
Афшин Кум отново дава очакваното с новия си роман „KÜBRA“, публикуван през април. Както очаквах, той е невероятно точен, понякога провокиращ размисъл, понякога забавен, и особено диалозите са много успешни. Той има език, който мога да нарека "без кости". Това е истинска творба на Афшин Кум.
"Очите и ушите му са затворени, арогантно безсмислен; той докосна пръстите си до водата, но няколко камъчета дълбоки... :-Колко плитко...! Беше прав..Това, на ръба на което беше наистина вода...Но; той сгреши:---Това не беше поток, беше океан.!!"

"Това трябва да е свойство на това тяло, на това същество.
Трябва да има смисъл, че това, което наричам аз, съм аз."

Gökhan Şahinoğlu работи в производствен цех.Той е известен като уважаван, верен и зрял млад мъж в своя квартал.Защото Кубра знае твърде много за Гьокхан и всички около него.< /span> a>Кубра.Още едно остро и бързо приключение за човека и машината, ума и съвестта, вярата и силата, от Афшин Кум, авторът на наградения първи роман, Hot Kafa. Но с увеличаването на броя на съобщенията, любопитството на Гьокхан нараства.Гьокхан не може да разбере отначало. Той всъщност не го интересува.„Ти си различен.“от групата за виртуално приятелство, в която е част от известно време.Един ден на телефона му се появява съобщение от потребител на име KübraТой разделя оставащото си време между футболни мачове и приятелката си, с която се разминават отново и отново.
Той работи усилено. Той е зеницата на окото на господаря си.

Ето и малко отзиви, които извадих от читатели в Goodreads:
Misc Speech Balloon
"Kübra" - Afşin Kum  e  втория му роман. Когато прочетох първия му роман, "Sicak Kafa", имаше бавно темпо на моменти, но знаете какво казват, никога не е виновна първа ръка. Наистина, с този втори роман той почти напълно елиминира негативностите, които бяха леко усетени в първия роман: Създаването на фикция, която се чувства едновременно много различна и много позната, е наистина майсторски ход. Изключително приятно и успешно четиво със своите детайли, преходи и тънки шеги. В днешния свят на технологиите понякога за съжаление е невъзможно да се разкрие дълбоката причина за всяко събитие, което преживяваме ежедневно. Очите ни са затворени от ръце, които не знаем чии са. Това беше великолепна критика на тази непозната система. Наистина аплодирам. Казвам, че трябва да се чете абсолютно и настойчиво, желая ви приятно четене .

Misc Speech Balloon
Харесах и първия роман на Афсин Кум, "Sıcak Kafa", но имаше части от фантастиката му, които намирах за слаби. Купих втория роман на автора, който чаках с нетърпение от известно време, веднага щом излезе и го прочетох с вълнение. Това е много успешен роман по отношение на сюжета, измислицата и целостта на историята. Прочетох го с удоволствие и вълнение. Обичах началото, средата, края, всяка част от него. Някои подробности много ме зарадваха. Надявам се, че Афсин Кум ще има такъв успех в следващия си роман и ще продължа да го чета с такова удоволствие.

Misc Speech Balloon
Има дълбока и оригинална история. Едно от най-прекрасните местни произведения, които съм чел напоследък. Ако се даде правото, от това може да излезе страхотен филм. Браво на Афшин Кум!

В следващия пост,ако някой ме редува,ще ви представя и едно интервю с Afşin Kum.

# 433
Момичета, 💐
Гери, бързо да минава 🍀🍷
Нези, винаги ✌️😊

# 434
Разговаряхме с Афшин Кум за неговия роман "Kübra" и неговато писане. Той е  известен в областта на научната фантастика в Турция, за неговия  роман "Kübra", неговия първи роман "Hot Kafa", който разказва за епидемията от психични заболявания,да  бъде адаптирана в телевизионен сериал и неговото писане..

Здравейте, г-н Афшин! Първият ми въпрос винаги е един и същ, а отговорите, които получавам, ме вълнуват. Кой е Афшин Кум в собствените си очи? Как се изразява с писалката и емоциите си, отвъд достъпното?
Доколкото разбирам, тези, които четат това, което пиша, ме представят като ексцентричен, луд тип, но когато ме срещнат, изглеждам съвсем нормален. Аз съм спокоен, дружелюбен човек, който като цяло се разбира добре с всички, обича да яде, да пие и да бъбри и като цяло е нормален човек. Разбира се, тези, които ме познават по-добре, са свидетели и на някои мои странни черти.

Как започнахте да пишете? Каква е вашата рутина за писане?
 Започнах да пиша веднага след като се научих да пиша. Има много тетрадки, които съм попълвал през годините. Но започнах да пиша много по-късно, за да могат другите да го прочетат. Не мога да кажа, че имам много специфична рутина. Докато пиша роман, продължавам, като си поставям междинни цели. Обикновено периодите, в които прекарвам по няколко часа на ден в писане всеки ден, се редуват с периоди, в които изобщо не пиша. Може да има дълги паузи между тях. Това не беше метод, планиран от самото начало; Но намерих тези паузи за полезни. Дава ви шанс да спрете, да помислите и да се прегрупирате. Когато пиша история, през повечето време започвам да я пиша, след като я конструирам дума по дума в ума си. Всъщност бих искал да мога да правя същото в романите; Но за съжаление капацитетът на мозъка е ограничен.

Както знаете, преминаваме през труден период. Как се отрази периодът на пандемията конкретно на вашето писане? Даде  ли ви повече?
 За съжаление не е много продуктивен период за мен. От една страна, поради отвличането на вниманието от други проблеми, с които трябва да се справям извън литературата, и може би отчасти поради настроението, създадено от епидемията и домашния арест, влязох в цикъл на отлагане и не мога да създам никаква стойностна работа . Надявам се в следващите дни да се оправи.

Последният ви роман, "Kübra", накара пътищата ни да се пресекат. Как трябва да се оцени жанрът на Кюбра като роман? Всъщност трябва да попитам това за двете ви книги! Достатъчно ли е просто да го наречем научна фантастика?
 Поставянето на жанров етикет върху книгата е полезно, за да даде на читателя представа; но в същото време е и вредно. Тъй като Kübra, мисля, че не изглежда като това, което повечето хора мислят, когато мислят за научна фантастика. Предполагам, че трябва да го наречем научна фантастика, защото става въпрос за технология, която все още не съществува; Но това не е много далечна технология. Най-вероятно повечето от нас ще видят как технологията достига това ниво през живота си. От друга страна, Kübra се развива в Турция, която не е по-различна от днешната, тоест тук и сега. Следователно, въпреки че може да не е подходящо да го наречем "реалистичен", това е C за света, който познаваме, и живота, който живеем.

Привлече вниманието ми с корицата си и разбрах, че дизайнът е твой. Каква е историята на тази рисунка, която отразява книгата?
Рисунката е базирана на изображение на героя Kübra, който се появява в 13-те глави на книгата. Докато пишете книгата, неизбежно си представяте завършената версия. За мен това включва рисуване на корици. В края на краищата не е наистина да бъде на корицата на книгата, а по-скоро да ви даде ентусиазъм за писане. Но честно казано, работих усилено върху тази рисунка и в крайна сметка се радвам, че е на корицата.

Усеща се, че има връзка между двете ви книги. Всъщност, точно когато "Kübra" беше пуснат, получихме новината, че Hot Kafa също ще бъде сериал на Netflix. Какво те накара да напишеш Kübra? Има ли връзка между това, което ви накара да напишете Kübra и това, което ви накара да напишете Hot Kafa?
Докато двете са напълно независими истории, тези, които са чели и двете книги, ще забележат някаква тематична приемственост между тях. По същество мисля, че можем да кажем, че има връзка около езиковия контакт. В Гореща глава езикът е носител на епидемията. Kübra описва движение, което започва с текстови съобщения и малки изречения и се разпространява в масите. Въпреки че не го наричаме епидемична болест, то е подобно по отношение на предаването и разпространението чрез езика. Може да се каже, че е по-реалистичен, изпипан пример за ситуацията, описана символично и алегорично в Гореща глава.

Що се отнася до научната фантастика, смята се, че турските писатели не могат да се справят много добре с тази работа. Тогава вие се появихте и направихте голямо впечатление. Сега вашият първи роман се превръща в телевизионен сериал. Каква според вас е ролята на времето тук?
 Като писател, който създава изящна фантастика, как оценявате въпроса за времето, което ни носи нови неща, докато нещо се случва, от гледна точка на реалния живот? Научната фантастика е сравнително нов жанр; Възниква през 19 век, когато научното развитие започва да променя живота много бързо. Следователно бъдещите въображения са неразделна част от научнофантастичната литература. Но това, което прави този жанр интересен за мен, е, че отваря пространство за намеса в света, в който живеем, и природата на човечеството, вместо да измисля бъдещето или напълно различна реалност. Мога да кажа, че основната грижа и в двата романа е да се спекулира за древните реалности на човечеството, вместо да се опитваме да уловим времето или да видим бъдещето.
И в двете книги вие преминавате през темата за семейството и любовта. Доколко тези фак .ти се използват в научната фантастика в световната литература? Занимавате ли се специално с тези теми?
 Нямах намерение да се фокусирам специално върху семейни и любовни проблеми. Мисля, че те имат място и в двете книги до степента на мястото, което заемат в живота на героите. Може би любовта е малко повече на преден план в Sıcak Kafa, защото тя е основната мотивация на главния герой Мурат Сиявуш. В Kübra ставаме свидетели на семейството на главния герой Гьокхан и връзката му с приятелката му Мерве, защото те са част от живота му; Но може да се каже, че те са малко на заден план по отношение на мотивацията на Гьокхан.

Върнахме се отново в" Kübra". Нашият герой е Gökhan. Какъв характер е Гьокхан? Как бихте го описали като негов автор?
Това е малко банално. Но първото нещо, което мога да кажа за Гьокхан е, че той е добър човек. Има развито чувство за морал. В същото време той е човек, който е ценен, уважаван и отличаван в своето общество.Той е най-уважаваният човек във всяка общност, в която се намира, със своята трудолюбие и надеждност. С напредването на историята виждаме, че Гьокхан е избран от Кубра не случайно, а заради всички тези характеристики. Може би за повечето читатели; Идентичността може да не бъде лесно установена по отношение на неговия възглед за света, решенията, които взема в рамките на историята и пътя, който следва; Но като писател той е герой, към който подхождам със състрадание и искам читателят да го разбере, дори и да не е съгласен.

Какъв изследователски процес следвахте, за да напишете книгата?
 Темата е изкуствен интелект, изглежда има много да се знае... Тъй като съм компютърен инженер, въпреки че лично не работя по изкуствен интелект, не съм далеч от темата. Все пак направих много проучвания, за да съм в крак с текущите развития. Най-предизвикателната част беше създаването на езика на Kübra, тъй като това беше изкуствен интелект, който беше в етап на развитие по отношение на използването на езика и все още не беше достигнал човешката компетентност. Kübra е герой, който говори малко странно и дори на моменти говори глупости. Отне много усилия, за да  се получи тона му правилен.

Утре ще продължа с представяне на актьорския състав.
Hug

Общи условия

Активация на акаунт