Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

• 30 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Веч мерси, но аз не мога да го различа в текста и разликата.  Никога не съм учила френски и много неща са ми мътна работа. А в същност ми беше много интересно в началото и тъкмо си мислих , че покрай детето ще науча и аз нещо. Когато стана сложно вече сдадох багажа. Но наистина френския ми е много сложен .

А за паспортите не ми е ясно дали има нужда да се изважда нов задграничен български , ако всички имат лични карти. Може би все пак за деца над 14г. които може да имат линчи карти за бг , но да се предполага че някой от родителите не би искал да излиза от страната. Тогава може би ще се искат пълномощтни, актове за раждане и пр. Т.е. за между 14 и 18 може би бих направила задраничен, но над 18 според мен си е преразход да се вади допълнително паспорт.

По-добри да имате, ако пътувате някъде и трябва паспорт, но аз го правя, защото при загуба на личната карта, все пак имам някакъв документ за самоличност и мога да пътувам, ако нещо друго се наложи. Съгласна съм, че е разход, но предпочитам да платя.

# 571
Sephora ние реално имаме вече по 4 документа , сега като навърши по-малкото 14 ще имаме всеки от нас по 2 лични карти и два задгранични паспорта. Няма как да си изгубим самоличностите. Аз мисля да съкратя бг задграничен паспорт и да оставя личната карта и за 14 годишното ще си помисля или ще попитам .

# 572
  • Deutschland/HE
Да, дъщеря ми остави в 11ти клас латинския и за Q-фазата продължи без втори чужд език.
Синът на Рейна е в Гезамтшуле и не знам кога ще ги разпределят към Реал и Гимназиум, дали ще трябва да повтаря клас. Ако чак в Оборщуфе отиде в гимназия, ще трябват допълнителни занимания по език, а и по математика.

# 573
Collibri, дъщеря ти не се ли яви в 10 клас на Latinum или не са им предлагали. Моята си го издържа и след това ѝ отпадна латинския за матурите.

# 574
Sephora ние реално имаме вече по 4 документа , сега като навърши по-малкото 14 ще имаме всеки от нас по 2 лични карти и два задгранични паспорта. Няма как да си изгубим самоличностите. Аз мисля да съкратя бг задграничен паспорт и да оставя личната карта и за 14 годишното ще си помисля или ще попитам .

При вас тогава няма нужда, ние сме само с българи паспорти и лична карта. И за съжаление имам опит с изгубена лична карта на синът ми, тогава му беше изтекъл точно и паспортът, предстоеше изпит на който трябваше да представи документ за самоличност....

# 575
  • Germany
Френският е ужасно труден и повечето деца около нас и от класа на големият много успешно го намразиха в училище. Латинският според мен е по лесен, особено ако детето няма проблем с ученето на думи на изуст.

# 576
Не знам защо се получава така с френския. Моите и двамата големи също в 10 клас отказаха френския като предмет. На щерката сега се налага да учи латински два семестъра, ама кой ти е знаел навремето, че един ден ще ѝ трябва. 😂

За пътуване в Европа ползваме само лични карти ( бг и де). При нужда вадим задграничен паспорт. Само малката е с български такъв, защото няма право още на лична карта.

# 577
  • Немция
Значи моята голяма племенница е изключение Smiley, писа дори Абитур на френски.
Тя е от тези, които навива дребното да учи френски.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 19:26 от Бибит

# 578
Нямам никаква представа как става разпределянето в гезамтшуле още. Знам само, че Oberstufe вече си е гимназия. След 10-ти клас. До тогава можеш да преминаваш в Е и G курс след конференция. Общо казано.
Сега за децата ще има нови немски паспорти, ще ходя март месец да вадя. Ще са валидни в цял свят.

# 579
Френският и латинският като втори чужд език може да се откаже след E-фазата в Oberstufe в Хесен, която при Г8 е 10 клас, но при Г9 е 11 клас. Оттам и разминаването в класовете. Тогава се получава и  Latinum.
Бибит,
Съвет не мога да дам. Но съучениците на дъщеря ми искат само 5 точки в края на годината по латински. Те стигат за Latinum. 5 точки в Oberstufe е оценка 4. Представи си, какъв ентусиазъм ги гони. Същото е при някои с френския.

# 580
  • Germany
Френският е любов, трябва да попаднеш на добър учител и тогава го заобичваш. На мен също ми беше труден в основното образование, но после имах такъв страхотен учител, че с кеф учех. Човекът беше толкова фин и изискан по френски (но търновчанин), че го гледахме с отворена уста. Възрастен беше, да не си помислите неприлични неща 😎

# 581
франкофон Simple Smile
Бибит моите едното писа латински за да му е по-лесно и наистина му беше лесно, но другото е по-различно. То нямаше изобщо да обърне внимание на латинския , като нямаше да му е ясно за какво му е. То учи френски и се справя удивително добре. Даже не разбирам от къде му идва. Направо се радвам че учи френски. А и ще му е от полза както му върви.

# 582
Учителката на малката по френски е много читава, добър педагог и интересен човек. Харесват я децата, моите и тримата също. За срока девойката ни ще има 1-, и пак го ненавижда езика. Толкова много, че отказва да отиде на обмен при детето, което беше 3 месеца у нас миналата учебна година. Само и единствено заради френския.

# 583
  • Germany
Möß, разбирам я, освен някой секси французин за мотивация 🤣 Аз затова казах на моето в никакъв случай да не избира френски, не е за всеки.

# 584
Моята дъщеря, както щеше да избира испански преди 4 г., така избра френски, защото учителката по испански не й хареса. За латински и дума не е ставало.

Общи условия

Активация на акаунт