🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 8 - Финал (28.11 - 10.12) 🐄

• 119 630
  • 2 607
  •   2
Отговори
# 2 400
  • София
Иван и Андрей отговориха на всички въпроси свързани с Фермата 10
Интересен епизод от Неофишъла.

Официално и накратко:
Както и се знаеше, Иван и Андрей няма да имат абсолютно нищо общо с новия сезон.
Доста обидно от страна на bTV. Дори не са ги потърсили, все едно не съществуват. И те са разбрали за новината за сезон 10, като нас, от шокиращата новина от bTV, която беше разпространена в социалните мрежи.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 19:56 от Diavolo

# 2 401
За мен те са лицето на Фермата. Много ги харесвам и се учудвам, че масово е обратното.

# 2 402
От БТВ са много прости. Постъпиха ужасно с Иван и Андрей. Ама не им е за пръв път да се отнасят като с подметки с техни кадри. 🤮

# 2 403
Не разбирам този култ към опосумите и защо някой трябва да ги уведомява, че форматът се подновява. Уволнен служител уведомява ли се кой ще го замести и как? Не мисля.

# 2 404
  • при късмета
Те не са уволнени, защото никога не са били кадри на телевизията. Те са външна продукция, която работеше с бтв, не за бтв.
И изцяло тяхна заслуга беше вкарването на формата в страната и адаптацията му у нас.
Те на тази западната тв им избягаха емблематични лица, работещи на договор, та външните продукции. В случая обаче са почти крадци.
Иван и Андрей ще се оправят и без бтв, даказаха го с "Гунди", ама тая тв не знам още колко ще е национална.

# 2 405
Беше сравнение, явно не е станало ясно. Нито е първото, нито последното работно партньорство, което се разтрогва. Който ги харесва, ще следи бъдещите им проекти в други телевизии. Който не ги харесва, ще се радва да види каква е разликата. Проблем не виждам. Като са такива ненадминати гении, сега е моментът да блеснат. Припадането от мъка по тях ми е непонятно.

# 2 406
Аз съм гледал два сезона на Фермата и не е моето предаване категорично, но пуснах накратко броя с Иван и Андрей, като няколко неща бих отличил, защото те са показателни и по-глобално как се правят подобни формати:

Казали са им, че спират предаването, след като рейтинга им е нисък, а освен това е скъпо за правене шоу. Естествено, това си е право на телевизията, но да го замениш с ОСГ, че дори и Ергенът, които едва ли са евтини, е странно. Вече какво е нивото на всички тези предавания е съвсем друга тема, както и защо на хората работещи по тях не им пука.

Малко кофти се изказаха как другите версии едва ли не били тъпи, понеже били Биг Брадър с крави или играели игри в стил Сървайвър. Да, позитивното на сезоните, които гледах беше именно игрите, които играеха свързани с историята ни, както и подобни въпроси от т.нар. Алманах. Проблемът е, че в крайна сметка, дори да искаш предаването да има мисия и т.н., това все пак е състезателно риалити. И фактът, че те смачкаха социалния и стратегически елемент, за да копаят и да забиват пирони вероятно се е харесал на доста хора, но е и отказал не малко и не е готино иронично да критикуваш другите версии.

Отделно, колкото и да е странна постъпката на БТВ, да се сърдиш публично че не си получил формата и да го критикуваш/да му предричаш провал без теб, е супер непрофесионално. Още повече, че казаха как запазвали 1% шанс да им се обадят. Излиза че ти предупредително настройваш част от аудиторията, за да може нещата да се прецакат без теб и да излезеш прав. Не е пичовски подобен подход.

Не че е изненада, че недоразумението ОСГ вероятно ще бъде свалено от екран, след като там омазаха каквото можаха. Милошев вече не е министър, та да се молят на двамата с Карамазов, да си намерят по-адекватен кастинг екип и да връщат Сървайвър предлагам. Ако не, има и други интересни формати, включително Deal or No deal island, но ние си мъчим едни и същи формати, правени от едни и същи екипи и после защо нещата не вървят и все повече млади хора и такива под 35-40 не гледат тези предавания и БГ телевизиите като цяло.

# 2 407
  • при късмета
Тям е работата, че състезателното в първоначалния вариант беше второстепенно. Идеята и целта на първите 5 сезона беше, хора, които понятие си нямат от този начин на живот, да се научат и заедно с това, т. е. успеха на задачите и социалната си игра, да отидат напред. Точно от телевизията, а не ИиА заложиха на състезателното и сбъркаха сериозно.
Това му беше хубавото на формата, че беше различен от останалите. Николов го вкара в този калъп, подбраха участниците в катастрофата 6 по тези критерии и го ликвидираха. На който му се гледат нацепени битки в бързи, смели, сръчни, варианти много. Който иска различно риалити, вече дори избор няма

# 2 408
От БТВ по някаква причина решиха да задържат НН, но да махнат ИиА. Видяхме как той се справя с други два формата... Може да викнат ИиА за друго предаване и да видят как ще се справят те двамата без НН. Просто да си направят едно сравнение. И айде малко да помислят дали хора без умения ще постигнат такъв успех като филма за Гунди.

# 2 409
Със закъснение разбрах, че ще има нов сезон на Фермата и се зарадвах, докато не разбрах, че водещи няма да са Иван и Андрей. Въпреки че доста хейт изяждат, Фермата без тях няма да е Ферма. Аз още от сега съм скиптично настроена за новите водещи дори и още да не се знае кои ще бъдат, но пък кой знае може и да остана изненадана. Просто ИиА са символ на Фермата, а и видяхме Гунчева как се възприе - 3-ия водещ статист, който никой не разбра за какво точно са я избрали и с какво беше полезна.

Аз съм от феновете на Петър, но ако стане водещ може да се отреже възможността при евентуален ВИП сезон да не е участник. Само това ме спира.
Харесва ми как мислиш, по-добре като участник отколкото водещ.

# 2 410
  • Bayern
Според мен водещите трябва да подписват договор за 5 г, след това нови лица. Писнало ми е от такива като Гала и Рачков като се закачат някъде и няма мърдане .Трябва да се дава път на младите  и смятам, че нови водещи ще освежат предаването .

# 2 411
От БТВ по някаква причина решиха да задържат НН, но да махнат ИиА. Видяхме как той се справя с други два формата... Може да викнат ИиА за друго предаване и да видят как ще се справят те двамата без НН. Просто да си направят едно сравнение. И айде малко да помислят дали хора без умения ще постигнат такъв успех като филма за Гунди.
Според мен, всичко започна май от последния сезон.Когато бТВ се стреснаха от  Игри на волята и рейтинга! И наложиха на И и А да направят подобие и стана 2 в 1 ! Бързи смели сръчни и тук там Ферма! Стана една боза.Отделно трети водещ в лицето на това недоразумение Гунчева!
А Иван и Андрей,правят!!!! Факт! И сега бТВ така да ги  ,,изритат " ...... (Грозен израз,но верен) е нечестно! Но.....Това е бТВ! Нищо ново.

# 2 412
Според мен водещите трябва да подписват договор за 5 г, след това нови лица. Писнало ми е от такива като Гала и Рачков като се закачат някъде и няма мърдане .Трябва да се дава път на младите  и смятам, че нови водещи ще освежат предаването .

Аз пък съм на мнение, че когато някой е харесван и успешен някъде, няма нужда да се сменя.
В БНТ вечерното шоу сменя водещи всеки сезон. И няма никакво лице и никой не го гледа

# 2 413
В случая за мен не става въпрос само за самите водещи,водещ който да чете от ауто кюто може да е всеки.
 Иван и Андрей направиха Фермата каквато я познаваме,вкараха елемента с нашите си български традиции, пуснаха Алманах и т.н.
 Предполагам Фермата каквато е по другите страни тип Биг брадър с животни, ще има повече рейтинг точно заради изцепките на разни шантави участници,но няма да е Фермата каквато сме свикнали да гледаме,особено в първите сезони.  Лично на мен ще ми е интересно какво ще сътвори новия екип, но предполагам ще се заложи основно на спира,а сеирджийски предавания има достатъчно

# 2 414
  • SF
На мене ми допада чувството им за хумор. Надявам се новите водещи да го притежават и да ги надминат дори, защото без забава, кой доил и кой с кого се скарал, не ми се гледа. Трябва да е смешно и поднесено адекватно като за съвременни хора, които нямат много време да се вглъбяват в чуждите проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт