🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 8 - Финал (28.11 - 10.12) 🐄

• 119 302
  • 2 606
  •   1
Отговори
# 2 475
май изглежда че е тя, много е отслабнала

# 2 476
  • София
Прилича на Линда.
Само който е живял или работил на място, където се изявяват часове наред бездарни улични музиканти, знае какъв кошмар е това. На пръв поглед са трогателно допълнение към градската среда, но това си го мисли човек, който минава покрай тях и ги подминава, а не е принуден да ги търпи по цял ден, всеки ден. Някакъв ужас е. И по правило са бездарни, ама наистина. И въртят 4-5 парчета, които така и никога не се научават (или не се опитват) да свирят добре.
Линда я чухме как свири във Фермата. Нищо добро не мога да кажа.

# 2 477
  • България
Линда е. Полицията е тръгнала да се заяжда, жената с черната тениска останала да чуе какъв е скандалът. В коментарите пише, че има разрешение да свири за друг град (вероятно за Пловдив) и полицията ѝ казала откъде да си извади разрешение за Витошка. После си тръгнала.

Аз съм я чувала и виждала често как свири на Главната в Пловдив, много е приятно и не скрибуца. Оставяли сме ѝ монети с моите приятели.

# 2 478
Пише ,че събирала пари за университет. Еми успех Grinning

# 2 479
Аз едва ги изтрайвам за 1 Мин докато отмина, какво остава да ги търпя цял ден. С шутове ще ги гоня. И полиция всеки ден ще идва. Няма такава досада. При метростанция Сердика някакъв чалгар с един акордеон проси от чужденците всеки ден. А пред станция Стадион В. Левски един издува с тонколона готов плейбек и озвучава целия квартал? Това не трябва ли да е забранено със закон? Звуков терор за околните кооперации, всеки ден (следобед и вечер).
И тези хора са всичко друго, но не и “музиканти”. Никакво музикално образование, никаква грамотност в тази област. Улични просяци-дрънкачи, скрибуцащи бездарници, грачещи досадници. Тези определения са по-точни.

# 2 480
  • България
Аз едва ги изтрайвам за 1 Мин докато отмина, какво остава да ги търпя цял ден. С шутове ще ги гоня. И полиция всеки ден ще идва. Няма такава досада. При метростанция Сердика някакъв чалгар с един акордеон проси от чужденците всеки ден. А пред станция Стадион В. Левски един издува с тонколона готов плейбек и озвучава целия квартал? Това не трябва ли да е забранено със закон? Звуков терор за околните кооперации, всеки ден (следобед и вечер).
И тези хора са всичко друго, но не и “музиканти”. Никакво музикално образование, никаква грамотност в тази област. Улични просяци-дрънкачи и скрибуцащи бездарници
Защо приравняваш Линда с образование от музикално училище с тези просяци и немузиканти с акордеони? Laughing

# 2 481
Линда сигурна ли си, че има такова образование? И ако да, защо е опряла до изяви на улицата, а не е в някой оркестър?

Коментарът ми не беше за нея, а по принцип. По-скоро като отговор на @Vivi, която явно доста е сърбала попарата на тези досадници.

# 2 482
  • София
7 години офисът ми беше на"Граф Игнатиев". Имаше трима пишман-цигулари, които си бяха направили график и музицираха леко в ляво, отсреща, на другия тротоар - по цял ден. Единият музицира 2 часа, тръгва си, идва другият и музицира 2 часа, тръгва си и идва третият.  А звукът на "Графа" просто няма къде да избяга, защото кооперациите са залепени една до друга. Кънтеше. И трите прозореца на офиса гледаха към "Графа" - нямаше къде да се скрия.
По цял ден слушах АББА, защото установих, че тяхната музика хем заглушава онези с цигулките отвън, хем не ми пречи да работя.
Имах забавна случка с клиент. Идва той, спирам АББА, говорим си, аз започвам да пиша нещото, за което е дошъл, и след минута-две той започна да се смее с глас. Защото вече чуваше и СЛУШАШЕ онази цигуларка долу. И ми каза, че винаги се е възмущавал за това, че от общината искат да събират такса за правото да се свири на улицата, но вече разбира защо - защото не на всеки трабва да се дава това право.
Този тормоз не се търпеше. Честно. Махнах се. Ама аз можех да си го позволя. А има хора, които останаха да  живеят там. Simple Smile
И другата ирония на съдбата е, че месец след това офиса под мен го нае някаква музикална школа - дечица да се учат да свирят на цигулка и пиано. Simple Smile

# 2 483
# 2 484
  • България
Честито, живи и здрави!

# 2 485
  • България
Бабата с лилавата коса е била на събора на овцевъдите.

# 2 486
Знае ли се вече къде ще се снима този сезон? И кога почват снимки. Ще има ли пак известни звезди?

# 2 487
Знае ли се вече къде ще се снима този сезон? И кога почват снимки. Ще има ли пак известни звезди?

И аз това се чудя...таз година абсолютно нищо не се чува..

# 2 488
  • някъде другаде
И аз видях снимки на познати , които са били на събора на овцевъдите с баба Дешка.

# 2 489
  • SF
Това са някакви "празненства", които мене въобще не ме интересуват, нито пък ми повдигат националния дух.

Общи условия

Активация на акаунт