Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 558
  • 935
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви, момичета! Много сняг последните години няма, особено в Пловдив (откъдето сме ние). То изобщо сняг в Пловдив няма Simple Smile
На мен не ми е бутането на Балиоса проблем, както казах е изключително лесна за управление за мен. Тежи ми при вдигането за слагането в багажника например, и ми се сгъва мудно. Но да кажем сгъването е въпрос на практика (нали така?).

# 631
Аз съм с mios в момента и много ми харесва! Купих я за лятна количка, но честно казано ме е яд, че не купихме направо нея, а първо взехме на друга марка с огромни гуми и супер тежка. В нашия град също има павета по центъра и изобщо не са ѝ проблем. Даже смея да твърдя, че се държи по-добре от количката ми с големи гуми. Сгъва се лесно като свикнеш. Абе струва си общо взето, но не е толкова лекичка колкото си мислите, 10кг не са малко. Но ако е по-лека според мен поне няма да е толкова стабилна. Аз успявам да я извадя/ прибера в багажника с детето в едната ръка (не казвам че е особено удобно, но поне е възможно). Най-хубавото нещо е, че дори с лятната седалка може детето да гледа към вас! Моята е от старата серия birds of paradise и гръбчето на седалката е направено от мрежичка и детето изобщо не се поти. Не знам дали има в момента такъв вариант на тапицерията, но силно го препоръчвам!

# 632
И Eezy s twist +2 разгледайте. С по-големи гуми е, а е 8,7кг, могат да се сложат както кош за новородено, така и кошница за кола. Но предните колела малко зацепват при слизане от тротоар на павета, имайте предвид.

# 633
Бла-бла, мрежичката на гърба е нещо,което много ме привлича в миос-а, тъй като лятото в Пловдив става 35+. В балиоса няма мрежичка. Eezy twist ми изглежда много паянтава, въртях я в магазина, нещо не е моята.

# 634
В парка всички майки ми “завиждат “ за мрежичката. Каквато и подложка да сложите, който каквото ще да Ви обяснява, детето се поти, нали виждам какво става в столчето за колата. Eezy twist една позната си купи наскоро, гледам че вече я продава, не съм питала каква е причината, но лично на мен ми се стори много паянтова, но тя и цената и е доста по-различна от на mios.

# 635
От месец бутам cybex melio street, пак е с мрежа на  седалката 6+. Ами супер лека и удобна е и мен ме отказваха заради малките гуми, но изобщо не съжалявам. Mios сигурно ще е още по-добра, съдейки по цената.

# 636
  • Sofia
Някой ползва/л ли е Maxi Cosi Leona 2? Мнения?

# 637
Момичета,
От къде може да се намери Balios s lux по-изгодно? Май ще купуваме 3 в 1 вариант…
Пазарувате ли колички и от чужбина - как стои въпроса с гаранцията?

# 638
Ох, тази мантра с големите гуми ме побърква. Всеки казва големи гуми, та големи гуми. Най-грешният ми избор бе именно да слушам продавач-консултанти за тея прословути гуми и да чета мнения за комбинирани колички по 12-13кг.
Миос е страхотна количка, която може да изкара от началото до края без нужда от изцяло лятна, защото по спомени е 8.5кг. Летните са по 6-6.5кг. Мисля, че 2кг не са фатални. Чела съм и за инглесина но не съм ги виждала на живо и не знам.
Балиос е чудесен вариант само до годинката, от там нататък е мъка, освен ако нямате голяма кола и не живеете на място, в което има достатъчно място за количката.
В допълнение гумите на миос са ориентировъчно колкото на мелио, просто самата изработка на шасито и тапицерията нямат никаква база на сравнение.

# 639
Сега харвито е 11.5 кг, моята лятна с близнаците беше 10.5 кг, тъй че ми е идеална. Може въобще да не я сменя. Държах да е маневрена и при сгъване да е компактна. С джип сме и размерът на количката не е проблем. За полети също не е проблем, ще бъде в багажното или ще носи таткото малкото само в ергономичната раница.

# 640
Здравейте,чета от доста време отзиви за летните колички Inglesina.Спрях се на Майор и Куид,искам да я взема втора употреба.Някой нещо да предложи?

# 641
Bazar.bg, olx и чуждестранни сайтове за продажба на бебешки артикули втора ръка. Но при тях трябва да има кой да отиде до адрес, малко по-сложно е. Аз съм пазарувала доста неща от Лондон на безценица преди години. Дори новата ми лятна беше 360 лв при цени тук над 500-600 лв.

# 642
Здравейте,
Отново съм в търсене на лятна количка (сега съм с Джаки 2, но не ми е удобна). Бебето е на 9 месеца. Количката ми трябва за ежедневно ползване в градски условия. Спряла съм се на Инглезина, но се колебая между 3 модела:

inglesina quid - тази ми е фаворит като че ли, но ме притеснява малкия багажник и също, че задната ос е почти до земята, дали не пречи, да подпира или нещо такова? Иначе много ми допада като материя, лекота и т.н.

Inglesina now - тази ми се струва една идея по-масивна и малко по-стабилна може би? Но пък материята не ми допада. Изглежда ми и малко по-къса седалката спрямо quid...като цяло и двете ми се струват късички... Не помня между двата модела има ли разлика във височината?

inglesina sketch - този модел не съм го виждала на живо, но на снимки и описание ми допада. Каква е височината на дръжката?

Майор го изключвам заради височината.

Та, ако имате наблюдения над тези модели, моля за препоръка. Също коя от количките е с най-голям багажник и с най-дълга седалка?

Надявам се и Рошко като техен представител да се включи, ще съм много благодарна!

# 643
Момичета, това по-стар модел ли е на Балиос?
https://aiko-bg.com/product-92465060026
Вижда ми се доста изгоден вариант, може ли накой да сподели ако знае има ли недостатъци?
И освен по тапицерията, по какво се отличава от моделите 2024?
Благодаря предварително!

# 644
  • Варна
Здравейте,
Отново съм в търсене на лятна количка (сега съм с Джаки 2, но не ми е удобна). Бебето е на 9 месеца. Количката ми трябва за ежедневно ползване в градски условия. Спряла съм се на Инглезина, но се колебая между 3 модела:

inglesina quid - тази ми е фаворит като че ли, но ме притеснява малкия багажник и също, че задната ос е почти до земята, дали не пречи, да подпира или нещо такова? Иначе много ми допада като материя, лекота и т.н.

Inglesina now - тази ми се струва една идея по-масивна и малко по-стабилна може би? Но пък материята не ми допада. Изглежда ми и малко по-къса седалката спрямо quid...като цяло и двете ми се струват късички... Не помня между двата модела има ли разлика във височината?

inglesina sketch - този модел не съм го виждала на живо, но на снимки и описание ми допада. Каква е височината на дръжката?

Майор го изключвам заради височината.

Та, ако имате наблюдения над тези модели, моля за препоръка. Също коя от количките е с най-голям багажник и с най-дълга седалка?

Надявам се и Рошко като техен представител да се включи, ще съм много благодарна!

Inglesina now - с най - голям багажник
Inglesina now и inglesina sketch - с напълно еднакви седалки
Седалките на Inglesina now и inglesina sketch  са малко по - дълги от тази на inglesina quid 2
inglesina quid 2 е одобрена за ръчен багаж в самолета
inglesina quid 2 - най - лека и с по - малък багажник, но колекция 2024 е с малко по - голям от колекция 2023
Inglesina now се сгъва сама и по мое мнение текстила е по - добър от този на inglesina sketch

Към момента няма нито едно оплакване от inglesina quid 2 за това, че гумите са малки или че задната ос е ниско.
Някои в предната тема беше писал, че първите впечатления не са добри и после се поправи и писа че последващите впечатления са мн. добри.
Може да се върнете назад, че не помня точно коментара.

Общи условия

Активация на акаунт