Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 511
  • 935
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте. Предстои ми раждане август месец. Четох супер много за колички и накрая се обърках. Нямам никаква идея каква количка да взема вече 😀 За протокола, второ дете ще раждам, но първото беше преди 10г, а тогава нещата бяха доста различни. Да не говорим, че тогава родих февруари, а сега ще е август. Може ли някаква насока за количка? Всички много хвалят cybex, но не знам дали има смисъл да инвестирам толкова в количка, която не съм сигурна, че ще ползвам повече от година. В същото време, давам си сметка, че в първите 6м ще ми трябва кош за новородено, след това ще трябва да сменя с по-голяма количка, която да е топла, за разходки през зимата. Може ли някакви насоки? Гледах Chipolino Electra и ми допадна, хвалеха ми и Jane.
P.S. Имам комбинирана количка от каката, със кош и столче за новородено, която мога да използвам, но хич не ми беше удобна.

Благодаря!

# 646
Аз ако раждах лятото, щях да си купя Anex air- Z. Много ми харесва, мисля че е подходяща и за новородено.

# 647
Момичета, аз пак с въпрос…
Масово се обсъждат модели, а мен ме вълнуват и цветовете 😂
Тези от вас, които имат черна (тъмна) количка, какви са ви впечатленията? През лятото не е ли голям мор за детето в такава количка?
От гледна точка на практичност и цапане, към по-светли или по-тъмни нюанси ме съветвате да се ориентирам?
Като цяло съм се спряла на Cybex Balios S lux, но дилемата ми е черна, небесно синя или беж да избера…🙄

# 648
  • до най-прекрасния мъж
Нашата е бежова, макар и друга марка. За година и половина активно ползване съм я прала веднъж, въпреки че нямаше особена нужда. Видимо е чиста, но и аз си пазя много вещите (не позволявам хранене, возене с кални обувки и т.н.). Виждала съм и безкрайно чисти, и много мизерни колички с всякакъв цвят. На черно аз не бих заложила, за мен не е подходящ цвят за бебе, но това си е мое виждане и мнение.

# 649
Всички ми мрънкаха как така ще купя черна количка през лятото, но тъй като количката която избрах melio street е само в два цвята, предпочетох черния... Имам чадърченв друг цвят и шарена пелена с щипки която да слагам при слънчеви участъци върху сенника, но то такова лято се падна, че преди да се скрие слънцето почти не сме излизали...

# 650
Здравейте, дами. Ще закупувам нова лятна количка и моля за вашето мнение.
Спряла съм се на:
Cangaroo - Easy Fold
Kikka Boo - Joy

Моля за мнението ви относно тези два модела 🙂

# 651
Охх голямо чудене за лятна количка пада..Ще купувам ползвана.Искам Inglesina,но в олх има една Майор и една Скеч.Другото ми колебание е за Cybex easy s+2.Моля дайте съвет какво да взема.На Sketch ме притесняват малките гуми.За Сайбекса незнам дали ще е удобна с тази ширина на предните гуми,а задните са по тясно разположени???Също и изправеното положение на сайбекс ми стои малко полегнало.Майор ми е фаворит.

# 652
  • до най-прекрасния мъж
За съжаление Inglesina не са популярни колички в БГ, затова и няма много втора употреба.
Аз ще продавам моята, но ще е малко по-нататък. Все още си я ползваме и съм много доволна от нея. С Майор съм. Ако си намерите, наистина няма да съжалявате.
П.П. Погледнах тази в ОЛХ и изглежда наистина много запазена. Ако имате възможност да я видите на живо, може да се окаже Вашата. Сивият вариант съм го виждала на живо и е много приятен. Но за съжаление го бяха купили, когато аз търсех и взех бежова.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 18:04 от blue.angel

# 653
Много е запазена .Писах на жената,но от няколко дни не ми отговаря,ще изчакам още ден,два.Но много ми хареса и Cybex easy s+2.Ако се включи някой с мнение за нея,ще ми е от полза.

# 654
Тези, които имат инглесина не им ли е проблем, че е без механизъм на гърба и не може да се докара пълно седнало положение? Аз сега съм с лятна, която се регулира с колани, но за второто, живот и здраве си мисля, че ще е по-удобно да е с механизъм. С тази сега много се изсулва, свлича се назад и тн.. вярно, че количката е Лорели, но начина на застопоряване на гърба е като на всички останали. Иначе Инглесината не са чак толкова скъпи и ако са наистина удобни бих се замислила.

# 655
А летни не се ли използват Maclaren в страната ни? Не съм я срещала досега във форума? Аз ползвах и по чакъл съм я бутала без проблем, въпреки малките гуми. Отделно легнало/седнало положение, удобен багажник, какво ли не съм събирала в него.

# 656
Странни са си колелата, аз съм с Eezy s twist +2, забиват при слизане от бордюр на павета. Но количката е удобна и се бута леко като цяло. Има 90° седнало положение, както и 180° легнало. Регулира се с механизъм, което е топ, ненавиждам коланите за регулиране. Гърбът е мрежест и детето не се поти. Багажникът уж не е толкова малък, но не побира много, защото механизмът за завъртането е разположен над него, а и има една напречна ос отзад, която пречи да се поберат по-обемни неща.

# 657
А летни не се ли използват Maclaren в страната ни? Не съм я срещала досега във форума? Аз ползвах и по чакъл съм я бутала без проблем, въпреки малките гуми. Отделно легнало/седнало положение, удобен багажник, какво ли не съм събирала в него.
Аз имам Maclaren XLR и съм много доволна.

# 658
  • до най-прекрасния мъж
На мен коланите никога не са ми пречели, но и детето ми след 9-10-месечно рядко спи в количката. А и да е заспивала, като се събуди, се изправя сама и не е чак толкова трудно да дръпнеш коланите.
Но пък багажникът е огромен и събира наистина много. Плюс е оригиналното покривало за крачета и оригиналният дъждобран, който не веднъж ни е спасявал при внезапен дъжд. Относно терените - няма място, което да ме е затруднило, освен едно - калдъръмите в Стария град на Пловдив. Но там се съмнявам някоя съвременна количка да може да се движи, освен ако не е спортен модел с наистина огромни гуми.
Като цяло, мнението на всеки е субективно. Каквото аз съм търсила в количката, съм го намерила на 100%, но за друг може друга да е оптимален избор.

# 659
Охх голямо чудене за лятна количка пада..Ще купувам ползвана.Искам Inglesina,но в олх има една Майор и една Скеч.Другото ми колебание е за Cybex easy s+2.Моля дайте съвет какво да взема.На Sketch ме притесняват малките гуми.За Сайбекса незнам дали ще е удобна с тази ширина на предните гуми,а задните са по тясно разположени???Също и изправеното положение на сайбекс ми стои малко полегнало.Майор ми е фаворит.
в Marketplace =Facebook си нагласи търсачката примерно в Австрия, ще намериш голямо изобилие, и почти без пари са втората употреба. Повечето продават на половин цена. Но има и за символична цена, да кажем около 40  евро. Също във Фейсбука има българи прекарващи всякакви товари с коли, ще ви я донесат, Инглесините са много
подходящи за БГ- ползвала съм няколко колички по паветата и тротоарите. Размерът на колелата от 12-15 см дава лесно качване на тротоар. Ширината на Инглесината е хем съобразена да е комфортно на бебето, хем на майката. Можеш да си я вдигнеш с бебето на ръце, Питай ме в метрото колко пъти ми се налагаше по стълбите,,,
Отзад мойта количка имаше един джоб и там ми стоеше дъждобрана, колко пъти ме валя дъжд, но бебето - не. Има прозорец за бебето на сенника, гледаш си какво прави.

@Анника
Черната количка избелява. Имах една Peg Perego, на черен фон, избеля ми само един черен кант, но стана грозно. Вземи си бежова.

Общи условия

Активация на акаунт