Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 511
  • 935
  •   1
Отговори
# 675
Мога да потвърдя само горното изказване. Марката за съжаление не е популярна в България. Аз вече 2 години бутам фох 3 и не е мръднала. А си я бутам ежедневно по всякакви терени. Малко като измия гумите и е като нова. Не я заменям за нищо на света. Струваше си всеки цент.
Ако имам второ дете пак бугабоо ще бъде, зависи вече какви модели ще са тогава актуални.
Бутам я все още без проблеми, с 11 килограма дете и 20 килограма напазарувано. Никакви проблеми не съм имала. А не е като да съм голяма с мойте 154 и 50 кг. Дори и така се бута с една ръка ако искам да си погледна телефона.

# 676
Минавам и аз да оставя коментар за новата си лятна придобивка.
Стара количка: Tutis Uno 3+- върши чудесна работа, но само докато се ползва с коша за новородено. След това е излишно едрогабаритна и тежка.
Нова количка:Jane Be Cool Cabin- за парите си 440 лв мисля си струва. Изключително лека, но за сметка на това и леко паянтова. Има достатъчно дълбок uv сенник за да покрие бебока когато неиска да носи шапка или пък спи. Седалката има почти легнало положение, което за нашите 11 месеца все още е предимство, тъй като често поспиваме в градинките, след опитите да ходим нагоре надолу.Неудобството на седалката е в изправеното й положение- някакси много е плитка и права и бебока често се пързаля и “стича” по нея. Може би когато поотрасне още малко, ще застава по- добре в нея( сега е 74 см). Багажник е образно казано че има, но и аз си знаех, че няма голям багажник и лека количка на едно място. Гумите имат учудливо добри амортисьори и возят гладко, без усиля. Има полуавтоматично сгъване с една ръка. Главният въпрос- дали ще мине за ръчен багаж на борда предстои да разбера.
Като цяло съм доволна, че мога да катеря стълбите директно с бебето в количката или пък да минавам из всички малки пролуки, които спрелите автомобили често оставят около нас. Но определено на бебока не му е комфортна на 100%.
Двоумях се между нея, nuna trvl xl, inglesina quid2 и bugaboo butterfly. Последната отпадна заради лимита на бюджета ми, иначе ми беше фаворит- видях поне нея на живо в магазин. Останалите три много исках някъде също да видя, но за съжаление вносители като Раяланд и Рошко предпочитат да ги предлагат само на снимка и залагат на Чиполиновци и тем подобни… Давам пример- звъннах в БГ Хлапета с въпрос дали някъде мога да видя Инглесината, вежливо ми беше казано, че няма нито един модел от леките/летни колички на Инглесина изложени, но пък мога да си закупя видиш ли намясто Anex, която била същата - тук е момента да кажа 😳 и така реших, че ще закупя най- евтината ( та да не ме е яд, ако се окаже грешка) от трите така бленувани и разглеждани по клипчета и снимки колички. Извинявам се за дългият пост.

# 677
  • София
И аз много се колебаех между Nuna и Bugaboo, гледах ревюта, видях Bugaboo във Вис Виталис и в крайна сметка поръчах Nuna и съм много доволна  - лека, маневрена, сгъва се и се разгъва с една ръка. Няма пълно легнало положение,  на за мен не е драма. Незнам защо в магазините препоръчват само едни и същи марки.

# 678
Няма ли някоя голяма фирма  с магазин, ама да имат поне 20-30 колички за проба.
Четете параметрите, на някои сайтове са оскъдни, но после с търсачката все ще намерите нещо.
Гледайте поне видеа на колички, пълно е.

И не е същото, количката трябва да се пипне, да се побутне. Да видиш плаовете, да усетиш конструкцията,

# 679
+1 за бъгабуу
Аз и преди съм писала, нашата е Фокс 3, момченцето ни е на година и почти 6 месеца, ползваме си я постоянно.  Спеше си в нея, въпреки чупката, без проблем.

Перфектна е за разходки сред природата, и всякакви места без асфалт /цимент / плочки или там каквото.

# 680
Аз четох напоследък и съм впечатлена от Joolz Aer+, но и цената си я бива.
Не съм прочела кой знае какви негативни ревюта, освен че е над бюджета на повечето хора.
Към момента се отказах да търся лятна количка и ще си карам с Харвито, но ако я намалят Joolz може би ще я взема като поотрасне детето.

# 681
Аз за лятна количка се колебаех между Joolz aer + и Babyzen Yoyo 2, и в крайна сметка взех втората, защото е по-компактна при сгъване. Ползваме я за пътуване и за приспиване вкъщи, и сме много доволни.

# 682
Така става, но иначе Йойо не мога да си я представя по разбитите ни улици.
А навън поне са по- нормални.

# 683
Ползвали сме я при пътуване и в България, не само в чужбина. Добре си върви.

# 684
  • Варна
............, но за съжаление вносители като Раяланд и Рошко предпочитат да ги предлагат само на снимка и залагат на Чиполиновци и тем подобни…

Ще си позволя да коментирам, тъй като ме засяга пряко.
1. в Рошко не залагаме на "Чиполиновци", никога не сме продавали марката или продукти от подобен клас.
2. Ако се бяхте обадили в Рошко щяхте да знаете, че Quid 2 може да видите в магазина ни в София.
3. Дори като вносители на няколко марки, ние няма как ние да определяме какви колички ще поддържат напр. БГ Хлапета. Бихме могли единствено да контролираме собствените си магазини.

# 685
Доста Уoyo-та съм виждала по улиците. Явно си се справят. Това е world class доказана количка. На мен не ми харесва не достатъчно изправен гърбът.

Чудя се на какво се дължи, чисто конструктивно, всички колички, които се регулират с колани да нямат добра седнала позиция, а най-много 100°.

# 686
Има и друго което ме спира да взема по-лека количка/факта че нямат никакви багажници, аз съм свикнала да пазарувам, нося пратки, чантата за количката има какво ли не, направо не мога да си представя как бих се събрала в по- малка количка към този момент.
Затова само за пътуване е по-адекватно, но не и за градски условия в моя случая.

# 687
Когато поръчах от БГ Хлапета подател ми пише Рошко ?!
............, но за съжаление вносители като Раяланд и Рошко предпочитат да ги предлагат само на снимка и залагат на Чиполиновци и тем подобни…

1. в Рошко не залагаме на "Чиполиновци", никога не сме продавали марката или продукти от подобен клас.
2. Ако се бяхте обадили в Рошко щяхте да знаете, че Quid 2 може да видите в магазина ни в София.
3. Дори като вносители на няколко марки, ние няма как ние да определяме какви колички ще поддържат напр. БГ Хлапета. Бихме могли единствено да контролираме собствените си магазини.

# 688
Има и друго което ме спира да взема по-лека количка/факта че нямат никакви багажници, аз съм свикнала да пазарувам, нося пратки, чантата за количката има какво ли не, направо не мога да си представя как бих се събрала в по- малка количка към този момент.
Затова само за пътуване е по-адекватно, но не и за градски условия в моя случая.

Да, да, и аз съм така. Харвито си го бутах до почти 2г. После тръгна на ясла и използването на количка е сведено до минимум, затова вече ползвам лятната, колкото да има къде да спи ако сме цял ден навън, което е много рядко - в почивни дни и по почивки от време на време.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:38 от Freyaaa

# 689
  • Варна
Когато поръчах от БГ Хлапета подател ми пише Рошко ?!

Когато поръчате от БГ Хлапета или друг магазин и на товарителницата като адрес на изпращача пише Рошко, означава, че магазина от който сте закупили стоката е изтеглял същата от нашия склад в качеството ни на дистрибутор (дистрибутираме повече от 12 марки).
Доставката е за тяхна сметка и сумата която заплащате отива в сметката на съответния магазин.
В тези случаи Рошко има общо до толкова, че доставя стоката на търговеца от когото купувате.

Общи условия

Активация на акаунт