Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 65 894
  • 935
  •   1
Отговори
# 690
Абсолютно идентично 😞
Детето е на 5 месеца , предните колела играят и дръжката зацепва

quote author=Persephone89 link=topic=1609244.msg48310456#msg48310456 date=1721281268]
Аз идвам с ъпдейт за да предпазя евентуално някой от моята грешка.
Както съм казвала не един път имам количка, Kinderkraft Nea Nature Vibes, доскоро беше количката ми мечта, но гумите отпред се разхлопаха (след 3м активно ползване), копчето за дигане на дръжката блокира често и е трудно да се смени позицията и шасито почна да играе...в гаранция е и съм писала рекламация, но засега нищо. Бях лудо влюбена в нея, но сега е най-голямото ми разочарование. Да знам, че е полска и сама съм си виновна, но...каквото-такоз. Да бях си взела Балиос като всички други или дори Bugaboo. Пиша не за да плюя марката, а за да съм в помощ на бъдещи мами, които може също да се прихласнат по изгодните оферти и сладкия дизайн, защото аз като търсех мнения нямаше никакви. Детето е на 5м количката е ползвана активно 3-3.5 месеца и то ползвам и кола т.е. не се тръшка в градски транспорт и на дълги разстояния и се качва до нас с асансьор не по стълби. Не препоръчвам!
[/quote]

# 691
  • София
Абсолютно идентично 😞
Детето е на 5 месеца , предните колела играят и дръжката зацепва

quote author=Persephone89 link=topic=1609244.msg48310456#msg48310456 date=1721281268]
Аз идвам с ъпдейт за да предпазя евентуално някой от моята грешка.
Както съм казвала не един път имам количка, Kinderkraft Nea Nature Vibes, доскоро беше количката ми мечта, но гумите отпред се разхлопаха (след 3м активно ползване), копчето за дигане на дръжката блокира често и е трудно да се смени позицията и шасито почна да играе...в гаранция е и съм писала рекламация, но засега нищо. Бях лудо влюбена в нея, но сега е най-голямото ми разочарование. Да знам, че е полска и сама съм си виновна, но...каквото-такоз. Да бях си взела Балиос като всички други или дори Bugaboo. Пиша не за да плюя марката, а за да съм в помощ на бъдещи мами, които може също да се прихласнат по изгодните оферти и сладкия дизайн, защото аз като търсех мнения нямаше никакви. Детето е на 5м количката е ползвана активно 3-3.5 месеца и то ползвам и кола т.е. не се тръшка в градски транспорт и на дълги разстояния и се качва до нас с асансьор не по стълби. Не препоръчвам!
[/quote]

Същия модел ли е? Пишете рекламация на магазина от който сте я взели, но подгответе клипчета, от ревюта в trust advisor разбрах, че въобще не съм единствената с такива проблеми с модел Nea.

# 692
  • Sofia
Няма ли някоя голяма фирма  с магазин, ама да имат поне 20-30 колички за проба.
Четете параметрите, на някои сайтове са оскъдни, но после с търсачката все ще намерите нещо.
Гледайте поне видеа на колички, пълно е.

И не е същото, количката трябва да се пипне, да се побутне. Да видиш плаовете, да усетиш конструкцията,

Ако сте в София в Малечко има много колички.
Също и във Вис Виталис Студентски град.

# 693
Здравейте, обръща се една невежа майка към вас! 🤣 Имаме количка Cybex balios S Lux, детето вече е на 2г. обаче е като дошъл от гората и шанса да го пусна да върви пеша е минимален. 🤣 Количката вече почва да ми става много тежка и мислех да купя лятна до 200-300лв. Проблема е, че хич не ги разбирам, дори и тази в момента беше подарък и не съм я избирала аз. Трябва ми количка до 22кг., защото детето вече е около 14, така че тези до 15кг. май няма да ми свършат работа! Ще съм благодарна ако някой ми даде съвети или ми препоръча хубава количка, че някои изглеждат много паянтови, а пък имам доста стълби за катерене вкъщи и гледам да изглежда по-здрава! 😁 Харесах една на Kikkaboo, но тежи 9кг., а за Cybex прочетох, че е 11, което май не е голяма разлика, цялата количка ли тежи толкова, тоест с коша или само онова желязното (шаси май се казва 🤣)?
Това е тази, която харесах, но ако разликата им е само 2кг. не знам дали има смисъл..

# 694
Според мен след сайбекса няма да сте особено доволни от която и да е количка от по-нисък клас. Бих Ви препоръчала лятна на същата марка. Аз бях с един огромен полски кютюк, после купих сайбекс миос само с лятна седалка, а старата количка остана на село при родителите ми. Сега сме си на село със старата количка, чак се чудя как съм я търкаляла преди, страшно дърво ми се струва.

# 695
Според мен след сайбекса няма да сте особено доволни от която и да е количка от по-нисък клас. Бих Ви препоръчала лятна на същата марка. Аз бях с един огромен полски кютюк, после купих сайбекс миос само с лятна седалка, а старата количка остана на село при родителите ми. Сега сме си на село със старата количка, чак се чудя как съм я търкаляла преди, страшно дърво ми се струва.
Абе то хубаво Сайбекс, ама не ми се дават толкова пари за нещо, което не се знае още колко ще се ползва, той сега и есента тръгва на ясла та още по-малко ще я караме. Честно казано на мене вече и нашата ми се струва като кютук. 🤣 Искам някакъв компромисен вариант, който така или иначе няма да спукваме от ползване!

# 696
Аз бих ви посъветвала да вземете тротинетка със седалка, която да може да се махне след време. Със синът ми точно около 2г и започване на ясла започнахме активно да използваме тротинетката и съм много доволна. Придвижваме се бързо, като има стълби слиза от тротинетката и ги качваме/слизаме за ръка, а тротинетката нося в другата. Хубавите са точно в този бюджет, който имате а ще се ползва дълго. Препоръчвам Globber или Micro като марки.

# 697
Ако не сте придирчиви, може да вземете втора употреба и ще сте в бюджета си. Но аз сега чак прочетох че детето е на 2г и наистина варианта с някакво “детско превозно средство” ми звучи по-удачен. Единствения минус, че няма да може да спи в  тортинетка/ триколка.

# 698
и аз купувах триколка (със сенник), ама точно три пъти я ползвахме и я продадох, да не заема място

# 699
Триколка имам, пак подарък, някаква SmarTrike, ей бога ми, не мога да го возя в това, ужасно е 🤣 не знам кой е измислил тази триколка, но за нищо не става.. имаме и колело, имаме и АТВ, само тротинетка още не сме взели 🙈 Предпочитам да е количка, за да си го връзвам, защото както вече казах е като дошъл от гората, истински Тарзан 🤣 не е безопасно и за двамата..

# 700
  • до най-прекрасния мъж
На 2 г е достатъчно голям, за да ходи вече. С времето ще се научи и да слуша. Но трябват здрави нерви и да тичате след него. Аз от 1.9 г ползвам количка изключително рядко, надали има и 20 пъти за последните 10 месеца. В началото и тя беше свободен електрон, но вече слуша и изминава доста разстояние за възрастта си. За 200-300 лв, стабилно и до 22 кг трудна работа, освен нещо втора употреба. Вижте Чиполино муув он дали не беше до 22 кг.
Триколка ползвах много малко миналото лято. Не е моето, нито на детето му хареса особено.

# 701
Триколките са пълна безсмислица и според мен, хем са тежки и едрогабаритни, хем не са удобни, като количка. Тротинетката е наистина удобна, защото хем го возиш, хем лесно може да я носиш в една ръка и да носиш/водиш детето, да се качваш в градски транспорт, да минаваш през тесни места, например между коли. А и да стимулираш самостоятелност -детето да кара само и т.н. Само позитиви. А ако толкова държите на количка и става дума за още някой и друг месец по-добре си бутайте Балиос-а дори и да натежва. Поне сте му свикнали. Каквото и да купите друго ще ви се стори компромис.

# 702
  • София
Няма ли някоя голяма фирма  с магазин, ама да имат поне 20-30 колички за проба.
Четете параметрите, на някои сайтове са оскъдни, но после с търсачката все ще намерите нещо.
Гледайте поне видеа на колички, пълно е.

И не е същото, количката трябва да се пипне, да се побутне. Да видиш плаовете, да усетиш конструкцията,

Вис Виталис, БГ Хлапета, Галикс, Райа Тойс имат много и различни изложени колички, аз като избирах, набелязах онлайн и после обикалях да ги видя на живо.

# 703
Мами, някоя има ли опит за количка Cybex Melio и зимния кош? Насочила съм се към Balios, но Melio има мрежесто гръбче и ми се струва удобно за лятото. Плюс е доста по-лека (сравнявайки летните седалки и на двават модела).
Притеснявам се как ще се държи шасито на зимен терен д тези малки гуми и с кош за новородено.

# 704
  • София
Здравейте, обръща се една невежа майка към вас! 🤣 Имаме количка Cybex balios S Lux, детето вече е на 2г. обаче е като дошъл от гората и шанса да го пусна да върви пеша е минимален. 🤣 Количката вече почва да ми става много тежка и мислех да купя лятна до 200-300лв. Проблема е, че хич не ги разбирам, дори и тази в момента беше подарък и не съм я избирала аз. Трябва ми количка до 22кг., защото детето вече е около 14, така че тези до 15кг. май няма да ми свършат работа! Ще съм благодарна ако някой ми даде съвети или ми препоръча хубава количка, че някои изглеждат много паянтови, а пък имам доста стълби за катерене вкъщи и гледам да изглежда по-здрава! 😁 Харесах една на Kikkaboo, но тежи 9кг., а за Cybex прочетох, че е 11, което май не е голяма разлика, цялата количка ли тежи толкова, тоест с коша или само онова желязното (шаси май се казва 🤣)?
Това е тази, която харесах, но ако разликата им е само 2кг. не знам дали има смисъл..

Може би Ергобейби Метро + ще ви е удобна, лека е и учудващо проходима за размерите на гумите си. Аз за временно ползване сега взех втора ръка Ергобейби 2020 и съм всъщност доста доволна колко е лека и как хубаво се сгъва, за голямо дете също си е доста удобна, преди няколко дни видях жена с детенце на 2.5г, което удобно си седеше в количката и майката каза че много си я харесва и и е много удобна, ползват я от 6м.

По темата за Мелио, наскоро открих много хубав канал в YouTube, който ме е яд, че не намерих когато избирах количка преди около година. Можете да погледнете долните видеа за хубава информация, имат и още в страницата.

https://www.youtube.com/watch?v=GVFaa0bT47g

https://www.youtube.com/watch?v=kBzZLGMWtCI&t=6s

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 09:07 от Persephone89

Общи условия

Активация на акаунт