Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 498
  • 935
  •   1
Отговори
# 660
На мен коланите никога не са ми пречели, но и детето ми след 9-10-месечно рядко спи в количката. А и да е заспивала, като се събуди, се изправя сама и не е чак толкова трудно да дръпнеш коланите.
Но пък багажникът е огромен и събира наистина много. Плюс е оригиналното покривало за крачета и оригиналният дъждобран, който не веднъж ни е спасявал при внезапен дъжд. Относно терените - няма място, което да ме е затруднило, освен едно - калдъръмите в Стария град на Пловдив. Но там се съмнявам някоя съвременна количка да може да се движи, освен ако не е спортен модел с наистина огромни гуми.
Като цяло, мнението на всеки е субективно. Каквото аз съм търсила в количката, съм го намерила на 100%, но за друг може друга да е оптимален избор.
Аз за коланите имах предвид, че в седнало положение детето не е съвсем седнало, а леко полегнало, моето поне се дразнеше и постоянно се набираше да се изправя да седи и нямаше упора на гърба, свличаше се като се облегне и тн.. Но това беше с лорелито. Следващата лятна със сигурност ще е по-висок клас, само още се колебая за механизма на гърба, за това разпитвам. Но наистина си е субективен въпроса и трябва да се пробва на място.

# 661
  • до най-прекрасния мъж
Да, изправеното положение не е на 90°, но на моето дете това не е пречело. Когато е искала да се отпусне назад, си е седяла кротко облегната, когато е искала да се набере и да гледа, се е хващала за борда. Не сме имали никакви драми с возенето. Позицията много си зависи от самото дете - може да му хареса да седи много изправено, може и да не му.
Пробвайте на място, най-добре ще се ориентирате.

# 662
Inglesinata има едно от най-изправените положения в сравнение с други марки. За коланите съм виждала доста бюджетни и не толкова да не държат изобщо с времето, quid-a със сигурност няма такъв проблем. Ако искате механизъм, добавяте тегло и няма как да сте най-лекия възможен вариант.

# 663
Здравейте, не знам дали е правилната тема за този въпрос, но може ли да ми препоръчате чанта за количка, сравнително голяма?

# 664
Здравейте, не знам дали е правилната тема за този въпрос, но може ли да ми препоръчате чанта за количка, сравнително голяма?

Не мога да помогна в конкретика, понеже моята количка си има удобна чанта. Виждала съм обаче наживо в Cheddo и Хиполенд, че се продават отделно чанти и ранички. На пръв поглед бяха хубави и удобни, но не съм ги разглеждала детайлно. Предполагам, че във всички големи бебемаркети се продават, понеже е аксесоар, който се износва и си иска подмяната. Ще се радвам да споделиш какво си харесала, когато купиш.

# 665
  • София

Има не лоши на добра цена в Тему, даже на места тук ги има внесени на двойна цена.

Здравейте, дами. Ще закупувам нова лятна количка и моля за вашето мнение.
Спряла съм се на:
Cangaroo - Easy Fold
Kikka Boo - Joy

Моля за мнението ви относно тези два модела 🙂

И аз бях харесала Easy Fold и вчера я видях на живо в Рая Тойс...не препоръчвам. В магазина ми препоръчаха Cybex beezy В същия клас е, но една идея по-скъпа.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 16:38 от Persephone89

# 666
Здравейте,
Ние се спряхме на цялостна система Cybex, но тъй като нямаме бюджета, решихме да купим втора ръка. Взехме вече столче за кола Cloud Z2 i-size и сме се спрели на Cybex Talos S Lux за лятна количка с кош за новородено, като още не сме ги купили. Днес обаче отново разгледах столчето и ми се вижда много удобно за ползване и върху шасито, като количка. Със сигурност ще купя адаптори. Но сега чуденката ми е, трябвали ми при това положение кош за новородено? Ако използвам столчето за кола в изцяло легнало положение до 6 месечна възраст, защо да вземам и кош?  И тук проблема вече не е бюджетен, а е свързан с мястото, което заемат тези неща. Не се ли препокриват в случая като функция столчето за кола и коша за новородено?

# 667
Кошът е много по-удобен от кошницата за кола. Аз съм се снабдила и с двете. Количката е харви, кошницата е Cloud. Бебето очаквам есента и ще е по-удобно завито там в студените дни. Иначе близнаците ми са родени пролетта и не купувах кош за новородено. Бях само със столчетата за кола и после преминах на другия кош 6 м+.

# 668
Не, не се припокриват като функция. Колкото и да е “легнала” позицията на коша не е иделно гладка и равна. Лятно време ще се запотява в нея, а зимно време няма да е добре изолирана от студ и вятър.

# 669
Напълно подкрепям последните мнения. На една почивка взехме само кошницата, за да не носим всичко в самолета с комбинирана количка, беше крайно неудобно. Детето е в много по-малко пространство, винаги има наклон и както и другите момичета са казали - не изолира нищо зимата. Намерете си втора ръка з 150-200лв макс. Кошът за новородени в общия случай е най-запазен, защото се ползва макс 6м, а много майки прехвърлят на седалката за 6м+ и по-рано. После ще го препродадете и така. Заема пространство, но е най-удобно за бебето и няма база на сравнение с кошницата. (Имах същия модел Z cloud). Талос е тежка количка, не знам защо сте се спрели на нея.

# 670
Благодаря, мами, ние така или иначе ще вземем втора ръка, за това бюджета не ме притеснява. По-скоро заемат място. Но след като е толкова съществена разликата  ще си вземем всичко.
Иначе се спряхме на Talos, защото е по-голяма и по-стабилна за по- разбити терени, а ние сме на село. Колко по-тежка е? Какво бихте препоръчали?

# 671
Здравейте! Кой модел количка на peg Perego бихте препоръчали? Търся си удобна, лека и маневрена количка.

# 672
Здравейте! Кой модел количка на peg Perego бихте препоръчали? Търся си удобна, лека и маневрена количка.

Хубава италианска марка, каквото и да избереш, ще си доволна, гледай килограмите - до 8 кг. Те имат и по-тежки колички, за големи багажници.Една приятелка имаше book, макар и по-тежка си я носеше, като ходеше на гости си я сгъваше и я слагаше пред вратата. Докато бебето лежеше беше уау, ама след това сякаш и се искаше да има по-лека, как я носеше в жегата, пък с порастнало бебе тежи още повече, иначе стабилна. Аз съм имала Pliko mini - можеше да се бута с пръст, сякаш ти буташ малко и след това усещаш един ход на количката от самосебе си, за който не си положил усилия. Това се дължи на конструкцията.

Някой като пита за някакви български колички, направо ми се къса сърцето, защото те са като несмазани железа, направени по подобие на подобни на Peg Perego.  И това, защото на снимка изглеждат почти еднакви. Количка се избира с малко побутване в някой магазин и после може купуване от някой сайт. Peg Perego са мислили за центъра на тежестта на бебето.

# 673
  • София
Аз идвам с ъпдейт за да предпазя евентуално някой от моята грешка.
Както съм казвала не един път имам количка, Kinderkraft Nea Nature Vibes, доскоро беше количката ми мечта, но гумите отпред се разхлопаха (след 3м активно ползване), копчето за дигане на дръжката блокира често и е трудно да се смени позицията и шасито почна да играе...в гаранция е и съм писала рекламация, но засега нищо. Бях лудо влюбена в нея, но сега е най-голямото ми разочарование. Да знам, че е полска и сама съм си виновна, но...каквото-такоз. Да бях си взела Балиос като всички други или дори Bugaboo. Пиша не за да плюя марката, а за да съм в помощ на бъдещи мами, които може също да се прихласнат по изгодните оферти и сладкия дизайн, защото аз като търсех мнения нямаше никакви. Детето е на 5м количката е ползвана активно 3-3.5 месеца и то ползвам и кола т.е. не се тръшка в градски транспорт и на дълги разстояния и се качва до нас с асансьор не по стълби. Не препоръчвам!

# 674
Ще пусна тук обратна връзка, че когато питах никой не се включи с инфо. Предполагам, заради ценовия клас не е особено популярна.
Бутам Bugaboo Fox 5 от месец и смея да кажа, че си струваше всеки лев. Чак ме е яд, че толкова време се чудих дали има смисъл.
Изключително маневрена, лека, удобна за сгъване. Кошът за новородено е широк, много проветрив. По него е пълно с джобове за вещи, вкл. джоб в багажника.
Успява да се качи навсякъде без никакво усилие, понеже бутам с една ръка, а с друга водя другото дете. До сега не се е случвало да имам нужда от втората си ръка, за да мине от където и да било.
На светлинни години от Балиос, който бутах с по - голямото дете, но и все пак е в друг ценови диапазон. Не съм очаквала друго.
Свнникът е един и за двата коша, с удължение. Така и кошът за новородено е добре покрит от слънцето.
Изгледах къде, що имаше ревю за нея и отзивите напълно съвпадат с моите за момента. А самото очакване е без аналог.
Силно препоръчвам на хората, на които им влиза в бюджета и евентуално биха се чудили за нея.
Може да се сгъва и с коша за новородено. Да слиза и да се качва по стълби, да се тегли по пясък и т.н. Като единствен недостатък намирам, че кошът 6+ е с 45 градусов наклон.

Общи условия

Активация на акаунт