Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 572
  • 935
  •   1
Отговори
# 735
Щом е за София предвиди и сняг. Май още валеше зимата при вас.

# 736
Започвам да клоня към Cybex Mios...Струва ли ви се подходящ избор за ноемврийско бебе?
Не съм я виждала още, чакам зареждане в Пловдивски магазин. НО консултанта ми каза,че Миос-а била количка за плочки/демек за мола Grinning И че багажника ставал за две шишета. Имаше силно лично мнение, въпреки това ще си я пробвам сама количката като я заредят.

# 737
Аз съм с ноемврийско бебе, Харвито се оказа топ покупка за това време.
Дъжд, сняг, разбити улици и тротоари, нищо не се изпречва на пътя.
А багажника, особено зимно време в кално време е изключително удобно, че се затваря.

# 738
  • София
Ох, и аз съм в дилема с този Балиос.
Досега няма друго, което да ми е грабнало окото…Дразни ме обаче, че всяка втора количка, с която се разминавам е именно същата 😔 Може да ви се сторят странни тези мои предразсъдъци, но винаги ме е дразнело да имам нещо “модерно”, което ще го видя поне на още 5 човека около мен…
Гледах Харви - не ми допада седналото положение там и всякакви модели тип костенурка, включително и Стоке ме дразнят.
Можете ли да предложите алтернативен вариант на Балиос като дизайн, визия, маневреност и приблизително в същата ценова категория? Ако може и да е по-лека, би било супер бонус Wink

Благодаря предварително!
🤗

И аз така се заинатих и точно, защото тоя Сайбекс ми го тикаха навсякъде и взех Киндеркрафт NEA, която като дизайн е много подобна, сега си хапя г**а, защото хората си ползват Балиосите без проблем, а моята количка след 3.5м активно ползване ( бебето е на 5м) е в гаранционния сервиз на Киндеркрафт незнайно докога (поне месец), не ми дадоха дори оборотна количка, добре че аз като видях накъде отиват нещата разрових групите за колички втора употреба и на много добра цена намерих Ергобейби Метро 2020, която да ползвам докато се реши казуса с количката. Та разбирам раздразнението, но ако можех да върна времето назад бих си взела Балиос с Лукс без да ми мигне окото, дори мисля като ми върнат количката ( едва ли ще ми върнат парите) да я продам и да купя Балиос. За изиуолкър също съм чувала чудесни неща, но на Харви 5 коша не ми харесва с липсата на пълно легнало положение, макар че цветовете на живо са доста красиви (особено лилавото).
Този път се оказа, че "модерното" има причина да е толкова модерно, според един канал в Ютуб, който следя напоследък Balios S Lux 2023 е най-добрата 2в1 количка при която качеството и добрата цена се срещат.
ето и видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=HBNV6MtrK4Q
https://www.youtube.com/watch?v=LsJpji_s8tU

# 739
Здравейте, някоя от вас която е купила Cybex priem… какви размери е коша за новородени, питам заради това да се ориентирам какви размери чаршафчета трябват

# 740
  • София
Аз не съм с Priam, но намерих това онлайн - from birth up to 9 kg (approx. 6 months) Weight: 4.9 kg Carrycot dimensions: L 860 x W 460 x H 340 - 620 mm. Mattress dimensions: L 780 x W 320 x H 160 mm.

Принципно повечето комплекти за колички са стандартни доколкото знам, защото кошовете са сравнително стандартен размер с малки разлики.

# 741
Отворете сайта на Рая тойс и погледнете. Аз взех комплект, който уж беше с размерите на матрака и се оказа малък..

# 742
Момичета,
Какво мислите за Peg Perego Veloce?
Видях я на живо, много ми хареса като изпълнение и текстил…Мисля, че е и по-лека от Cybex Balios s lux Rolling Eyes Съблазнителна ми е с чувала и чантата, чупещата се дръжка, зимния кош е дооста по-голям. Май е и по-компактна като се сгъне…  Ако трябва да избирате между нея и cybex-a?

# 743
  • Варна
Здравейте, скоро ще трябва да се ориентирам за количка. Искам да е лека и да е 2в1 с кош за новородено.
Гледам анекс, не ми е позната марката, количката която обмислям ANEX IQ. Някои от вас ползвал ли я е? Или да ми препоръчате нещо леко и 2 в 1. благодаря.

# 744
И аз се бях загледала в Anex IQ, но сенника на летните варианти е доста малък спрямо лятната количка, която бутах с първото си дете. После избрах Cybex Melio Street и не съжалявам, много лека и маневрен, единствено избора на цветове е малък - само между два цвята. Подчертавам, че модела е Street, защото има разлика в шасито, кошницата и платовете с обикновеното Melio.

# 745
Здравейте, момичета!
Аз също сега съм на вълна - повишаване на квалификацията в науката за бебешките колички 😁🚼. Четях с месеци за каката и баткото, но като гледам сега и за мъник №3 ще падне доста четене и разглеждане.
Предните пъти бях с едно Cangaroo vision като това  https://www.olx.bg/d/ad/bebeshka-kolichka-cangaroo-CID139-ID9gm4X.html (няма ги вече по магазините, затова пращам линк от обява в OLX).

Излезе желязно. Минимум 5 бебета е отгледало. Много удобно и маневрено беше, а и се побираше в багажника дори на не много голяма кола, ако махнех задните колела. Единствено ми се искаше и поставката за крачета да е подвижна и да се повдига или сваля, защото при по-малко бебе краката висят.
Този път най-вероятно ще сменя марката, защото на времето колички като тази, с която си изгледах децата, бяха здрави, а към момента масово чета негативни отзиви за цели дефектни партиди от споменатата марка.
Вчера много ми допаднаха няколко колички на Kinderkraft.
Ето един от моделите, който ми е фаворит.
Чакам мами с подобни колички да споделят как се държат на пътя и до колко ми покриват критериите:
https://kinderkraft.bg/kolichki/670-kombinirana-kolichka-kinderk … 902533923625.html

До колкото разбрах е по-скоро среден клас с добро (уж немско🇩🇪😁) качество, но чета мнения и от НЕдоволни мами, които да твърдят, че много се раздрънчавали и започвали да тракат.
Ако има мама с наблюдение върху тази марка колички, моля да сподели.
От другите по-хвалените като Cybex, Харви, Пег Перего, Mamas and papas и т.н. почти не намирам модели с трансформиращи се кошове, а аз държа коша да е такъв и да покрива определени критерии.
Този път вече ще съм мама шофьор🚘, за разлика от преди, затова ще гледам да има и кошница за кола, която да се прикачва към шасито на количката.
Сега, както писах, пак си търся количка с трансформиращ се кош, който се ползва от 0 до 20-22 кг. или 3-4 годишна възраст. Нямам къде да съхранявам отделен кош за новородено, а и той се ползва сравнително кратко време.
Най-вероятно няма да нося цялата количка по стълбите, а ще я оставям на площадката до входа, който разбира се заключва. По-скоро ще качваме само коша до апартамента и то с асансьора. За жалост може да се наложи да сменя колата, но мисля пак да е среден клас, а не от дребните калинки.
За мен е важен трансформиращия се кош и за друго. Когато детето заспи в количката да мога да наклоня ЦЕЛИЯ кош-седалка в легнало положение, а не само гърба на коша, защото така детето много по-лесно може да се разбуди.
Ако може да се обръща коша/седалката или пък самата дръжка на шасито с лице към родителя и по посока на движението за мен е голям плюс. Понякога децата искат да зяпат на ляво и на дясно, но друг път дразнителите пред погледа им  могат да са прекалено стимулиращи. В резултат детето се изнервя бързо и по-скоро има нужда да вижда мама/тате/баба и т.н. за успокоение.
За себе си знам, че ме устройва багажник на количката с вместимост НЕ по-малка от 5 кила😁😁. Винаги съм с много багаж!!!🧳🧳🧳
На мен лично чупещата се дръжка на шасито ми е по-щадяща за ръката, отколкото телескопичната и ще търся такава.
Важно ми е и сенникът да е подвижен и да може да се маха. Това плюс лесно свалящата се тапицерия ми беше също любимо в Кангаруто, защото много ме улесняваше при прането и почистването. Въпреки, че беше ярка на цвят почти не избледня. Препоръчайте колички с като цвят и материя тапицерии.
Предпочитам сенникът да е стабилен и голям, въпреки че за лятото сигурно ще се взима и чадърче. Добре е да си има "прозорче", за да се наблюдава детето, когато е обърнато по посока на движението, както и сектор с мрежичка за вентилация при нужда.
Препоръчайте количка с добра изолация, водонепромокаема тапицерия и добри зимни чувалчета към модела, защото бебето, живот и здраве го очакваме в разгара на зимата, януари месец.
При посочения модел на Kinderkraft B-Tour има 
 2-3 минусчета. Знаете ли как да се премахнат?
1. Има само една позиция на главичката:

2. Чантата е отворен тип, а не с капак, който си предпазва повече багажа, ако завали.
Но винаги може да се поръча и друга чанта в подобен цвят.
3. Покривалото на кошницата за кола в комплекта хич не ми харесва. Изобщо не е подходящо за зимно бебе. Дали, ако се вземе друго кошче за кола на Kinderkraft то ще бъде съвместимо с шасито на тази количка?

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 16:44 от mamelitka

# 746
Момичета,
Какво мислите за Peg Perego Veloce?
Видях я на живо, много ми хареса като изпълнение и текстил…Мисля, че е и по-лека от Cybex Balios s lux Rolling Eyes Съблазнителна ми е с чувала и чантата, чупещата се дръжка, зимния кош е дооста по-голям. Май е и по-компактна като се сгъне…  Ако трябва да избирате между нея и cybex-a?
Срам не срам си побутвам питането 🫣
Наистина всякакви мнения и опит ще са ми от полза, плюсове и минуси за модела и т.н.
Благодаря! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 747
Peg Perego Veloce
Има особеност, че влиза в най-тесни асансьори
До 22кг може да се ползва
Колелата са пригодени за всякаква повърхност, технология Soft-Ride wheels

сгъване с 1 ръка, сгъването може да е само шасито или шасито и спортната седалка, поставена на която и да е страна
Амортисьори, задна спирачка
Дръжката от екокожа
За крачетата - 2 позиции
Сенник с UPF 50+ фактор защита, прозорче за родителя
В комплекта влиза и зимно покривало за краката.
Разгъната: 51 x 107 x 96,5 cm
Сгъната: 51 x 78,5 x 42 cm
Диамерър колела: Предни18 cm, задни 25 cm
Тегло: 10,7 kg
====
купи си тази количка, ако живееш на такова място, че ще ходиш по много трудни терени (гора, кално, павета, стръмно). Иначе колелета от 18 см са прекалено големи.
Разгъната 78 см е доста, имаш ли голям багажник на колата? Има по-компактни. Аз бих си купила по-лека количка от 10,7кг, търси около 8 кг.
Иначе Peg Perego продават качествени колички, италианска марка е, конструкцията е много добра. Платовете - черното избледнява, вземи бежова, да не личи. Хубаво, че има 2 положения на седалката - по посока на движението и обратна, но, за да смениш, трябва да го вдигаш с бебето.

# 748
Да не би случайно някой да продава своята Anex Victor Wilson e-type ?
Аз съм много доволна от Anex e-type имам модела на victor wilson ,който не е кожен.
Момичета моля за мнения за следните две летни колички!
Kinderkraft Indy 2 и Kikkaboo Eden
Много се колебая коя да избера за пътувания.
Благодаря!
Някой може ли да даде отзив за някой модел на количките anex?

# 749
Дами ,
Препоръчайте ми добра лятна количка 😊

Общи условия

Активация на акаунт