Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 559
  • 935
  •   1
Отговори
# 750
Дами ,
Препоръчайте ми добра лятна количка 😊
какви са ти изисквания за количката, по какви терени ще я караш, градски транспорт ще ползваш ли, колата с какъв багажник е? На колко е бебето, лежи ли, седи ли? Лека ли да бъде количката? Българска или чуждестрана марка? Бюджет.

# 751
  • София
Здравейте, момичета!
Аз също сега съм на вълна - повишаване на квалификацията в науката за бебешките колички 😁🚼. Четях с месеци за каката и баткото, но като гледам сега и за мъник №3 ще падне доста четене и разглеждане.
Предните пъти бях с едно Cangaroo vision като това  https://www.olx.bg/d/ad/bebeshka-kolichka-cangaroo-CID139-ID9gm4X.html (няма ги вече по магазините, затова пращам линк от обява в OLX).

Излезе желязно. Минимум 5 бебета е отгледало. Много удобно и маневрено беше, а и се побираше в багажника дори на не много голяма кола, ако махнех задните колела. Единствено ми се искаше и поставката за крачета да е подвижна и да се повдига или сваля, защото при по-малко бебе краката висят.
Този път най-вероятно ще сменя марката, защото на времето колички като тази, с която си изгледах децата, бяха здрави, а към момента масово чета негативни отзиви за цели дефектни партиди от споменатата марка.
Вчера много ми допаднаха няколко колички на Kinderkraft.
Ето един от моделите, който ми е фаворит.
Чакам мами с подобни колички да споделят как се държат на пътя и до колко ми покриват критериите:
https://kinderkraft.bg/kolichki/670-kombinirana-kolichka-kinderk … 902533923625.html

До колкото разбрах е по-скоро среден клас с добро (уж немско🇩🇪😁) качество, но чета мнения и от НЕдоволни мами, които да твърдят, че много се раздрънчавали и започвали да тракат.
Ако има мама с наблюдение върху тази марка колички, моля да сподели.
От другите по-хвалените като Cybex, Харви, Пег Перего, Mamas and papas и т.н. почти не намирам модели с трансформиращи се кошове, а аз държа коша да е такъв и да покрива определени критерии.
Този път вече ще съм мама шофьор🚘, за разлика от преди, затова ще гледам да има и кошница за кола, която да се прикачва към шасито на количката.
Сега, както писах, пак си търся количка с трансформиращ се кош, който се ползва от 0 до 20-22 кг. или 3-4 годишна възраст. Нямам къде да съхранявам отделен кош за новородено, а и той се ползва сравнително кратко време.
Най-вероятно няма да нося цялата количка по стълбите, а ще я оставям на площадката до входа, който разбира се заключва. По-скоро ще качваме само коша до апартамента и то с асансьора. За жалост може да се наложи да сменя колата, но мисля пак да е среден клас, а не от дребните калинки.
За мен е важен трансформиращия се кош и за друго. Когато детето заспи в количката да мога да наклоня ЦЕЛИЯ кош-седалка в легнало положение, а не само гърба на коша, защото така детето много по-лесно може да се разбуди.
Ако може да се обръща коша/седалката или пък самата дръжка на шасито с лице към родителя и по посока на движението за мен е голям плюс. Понякога децата искат да зяпат на ляво и на дясно, но друг път дразнителите пред погледа им  могат да са прекалено стимулиращи. В резултат детето се изнервя бързо и по-скоро има нужда да вижда мама/тате/баба и т.н. за успокоение.
За себе си знам, че ме устройва багажник на количката с вместимост НЕ по-малка от 5 кила😁😁. Винаги съм с много багаж!!!🧳🧳🧳
На мен лично чупещата се дръжка на шасито ми е по-щадяща за ръката, отколкото телескопичната и ще търся такава.
Важно ми е и сенникът да е подвижен и да може да се маха. Това плюс лесно свалящата се тапицерия ми беше също любимо в Кангаруто, защото много ме улесняваше при прането и почистването. Въпреки, че беше ярка на цвят почти не избледня. Препоръчайте колички с като цвят и материя тапицерии.
Предпочитам сенникът да е стабилен и голям, въпреки че за лятото сигурно ще се взима и чадърче. Добре е да си има "прозорче", за да се наблюдава детето, когато е обърнато по посока на движението, както и сектор с мрежичка за вентилация при нужда.
Препоръчайте количка с добра изолация, водонепромокаема тапицерия и добри зимни чувалчета към модела, защото бебето, живот и здраве го очакваме в разгара на зимата, януари месец.
При посочения модел на Kinderkraft B-Tour има 
 2-3 минусчета. Знаете ли как да се премахнат?
1. Има само една позиция на главичката:

2. Чантата е отворен тип, а не с капак, който си предпазва повече багажа, ако завали.
Но винаги може да се поръча и друга чанта в подобен цвят.
3. Покривалото на кошницата за кола в комплекта хич не ми харесва. Изобщо не е подходящо за зимно бебе. Дали, ако се вземе друго кошче за кола на Kinderkraft то ще бъде съвместимо с шасито на тази количка?

Не препоръчвам Киндеркрафта, моята количка е Kinderkraft Nea и на 2-3 м почна да ме предава и в момента е в сервиза вече месец почти. За кошчето препоръчвам, да се насочите към друга марка, на кошчето можете да сложите адаптери и става съвместимо със шасито - Maxi Cosi, Cybex, Tutis са съвместими (има и още но не ги помня наизуст). Бях влюбена в количката, но след 3.5 месеца предните колела играят и вибрират, шасито почна да е хлабаво докато е разпънато, и копчето за вдигане на дружката заяжда ужасно и се заклещва, по-добре погледнете друга марка като цяло, ако можех сега наново да избирам нямаше да дам тези пари за тази количка.

Дами ,
Препоръчайте ми добра лятна количка 😊

Поради прецакване на моята основна количка временно (вече месец) бутам Метро 2020 (новата е по-хубава), и съм супер доволна, лека, сгъва се на книга и мога навсякъде да я прибера да не заема място, има пълно легнало положение и детето се вози и спи в нея с кеф. Минава отвсякъде въпреки не много големите колела.
Минуси:
- на 2020 сенника е от тъпа материя и лесно се цапа и захабява, новите са по-добре
- механизмът за сгъване е малко тромав и с времето става малко тегав, но пак се свива, но не с една ръка.
- малък ми е багажника
- не става с много тежка и препълнена чанта, защото може да се обърне особено, ако е в легнало положение.
Поне новия модел сега е на постоянна промоция в Сгушени.
Друга, която гледах и ми допадна е Cybex Beezy 2023, но съм я пробвала само в магазин така че не мога да давам мнение за ежедневна експлоатация.

# 752
Аз ползвам Киндеркрафт и съм доволна. Малкият е вече на 4месеца и я ползвам активно. Аз също съм шофьор и кошницата за кола ми е много удобна. Колата ми е Фият Пунто и количката влиза в багажника като махна големите колела. За разбитите тротоари около нас е супер. Също ми харесва големият кош за багаж.

Лятната ни количка е Maclaren XLR и съм много доволна.

# 753
Здравейте, момичета, какво е мнението ви за пневматичните/ надуваемите гуми? Чета противоречиви мнения - че возят по-комфортно от обикновените, но в същото време създават неудобство, когато се спукат.
Към мамите, които са ползвали такава количка - често ли се случва да спукат гума?
Разходките ни ще са предимно по тротоари и алеите в парковете и не знам дали си заслужава.
Харесала съм много Harvey версията Air, но се колебая, защото я няма в България и замяна на колело ще е свързано с много чакане.

# 754
Според мен не са нужни надуваеми гуми, някои колички имат амортисьори и те спомагат за комфорта на бебето.

# 755
И според мен не са, и не виждам смисъл от тях.

* И да я имаше в Бг, пак щяхте да чакате за замяна, защото се изпращат до едно и също място рекламациите. Ако изобщо спукана гума се покрива от гаранцията.

# 756
Големината и вида на гумите са абсолютен мит за комфортно возене.

# 757
Някои знае ли откйде мога данамеря само летния кош на Easywalker Rudey? Защото нашият е хванал лек повърхностен мухъл на коланите. Мшслихми дали да не го дадем на химическо, но май най-раземно е да потърсим нов.

# 758
Ако е повърхнотен го наперете на ръка и после в пералня/ако се пере в пералня/ и го оставете на слънце за няколко дни.

# 759
Вчера бяхме пак да гледаме колички, разгледах доста подробно Муцитата. Ами много ниско е седалката, и багажника също - имам чувството,че на всеки бордюр ще се закача този багажник. Като качество определено минават Cybex Balios, към който сме се насочили.
ММ уж беше одобрил Балиоса, вчера вика "нещо паянтов ми се струва". Клати го настрани, клател се. Домъкна ми една на Moon (15kg!). Вика, тази е по-стабилна. Е да де, ама с бебе вътре аз как ще я вдигам тази количка каквато съм дребна...
Явно колкото повече време отделяш, толкова повече неща ще намираш като негативи по количките.
Успокоявам се, че всичко на едно място не може да получиш (бизнес) - хем зимна, хем лятна; хем лека, хем стабилна. И толкова да се впрягам нужда май няма, пък и като проходи - кой знае колко няма да иска да седи в количката мирен.
Сега остана да видя Easywalker, като ходим към морето ще отида в Бургас да видя Харвитата. В Пловдив ги няма.

# 760
Аз и преди съм писала, но пак ще напиша. Не разбирам всеобщия зор количката да е лека.

На мен това би ми било приоритет единствено ако трябва да я мъкна по стълби или да я товаря ежедневно в багажник.

15 кг. са наистина много, но 10-11 са съвсем поносими, ако количката е качествена и маневрена. 100 пъти съм казвала - с една ръка бутах до последно “тежката комбинирана количка” (11кг. + 14кг 2 годишния ми син), леката лятна я бутам с две и пак виждам зор на моменти…

# 761
В Пловдив преди няколко месеца във Вис Виталис гледах easywalker.

# 762
Количката искам да е лека, защото сме в блок със стълби. И асансьора спира на полуетаж - т.е. имам едни стълби до входа и още едни до асансьора, стана си цял етаж. Дори обмислям да си държа шасито в багажника, но това ще се види в движение дали няма да ми е по-неудобно. Аз изобщо не говоря за 5-6кг количка, с 10-11 ще се оправя, за мен това е лека количка.

Аз като бях във Вис Виталис нямаха, ама може да са заредили - ще звънна да питам, благодаря!

# 763
Разбирам. Аз говоря по-скоро общо, не конкретно за вас.

Задължително вижте Харви, страхотни колички са.

# 764
  • Варна
Количката искам да е лека, защото сме в блок със стълби. И асансьора спира на полуетаж - т.е. имам едни стълби до входа и още едни до асансьора, стана си цял етаж. Дори обмислям да си държа шасито в багажника, но това ще се види в движение дали няма да ми е по-неудобно. Аз изобщо не говоря за 5-6кг количка, с 10-11 ще се оправя, за мен това е лека количка.

Аз като бях във Вис Виталис нямаха, ама може да са заредили - ще звънна да питам, благодаря!

Щом сте дребничка, бих ви посъветвал да посетите Карамел Бейби в Пловдив на Златарска и да разгледате Inglesina

Общи условия

Активация на акаунт