Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 521
  • 935
  •   1
Отговори
# 840
+1 за Балиос само да не ти се налага да я вдигаш. Sweat Smile

# 841
Няма база на сравнение между колички, които се използват из цяла Европа с български варианти, които се опитват да копират големите производители, но с по-евтини материали. На Чиполино има някакъв модел с rose gold, имитиращи тези на Сайбекс платинум сериите, съжалявам, но изглежда като от алиекспрес.
Бюджетен вариант са Балиос и Мелио. Първите ги има много често на разни промоции достигащи -25%. Мелио са хубав вариант за количка от началото до края. Във Варна масово тези два модела се засичат.

# 842
Здравейте,мами, моля за мнение относно две колички, в голямо чудене съм. Едната е Чиполино елит 3в1, а другата Сайбекс Балиос С лукс, ако можете да ми предложете и друга марка и да е също лека и маневрена ще съм благодарна. 🥹
Cybex естествено, що за въпрос, двете не са сравними по изработка и качество. Чиполино 3 в 1 значи и столче за кола Чиполино?

Ще напиша малко за столчетата. Гледате дали столчето изпълнява някой от стандартите за безопасност.

Столчетата за кола с етикет i-Size винаги отговарят и на стандарта R129 и трябва да отговарят на други критерии като максимална височина и ширина. Тези столчета за кола са винаги за isofix и са съвместими с автомобили, които също са обозначени с i-Size и имат седалки, адаптирани към него. Това се основава на опит, но не означава, че столчето за кола винаги ще пасне идеално там. Най-големият проблем обикновено е с наклона на седалките, където е трудно столчето да се постави в достатъчна позиция, така че главата на детето да не падне по време на сън. Ето защо трябва  да се пробва всяко столче в колата преди покупка.

Новият стандарт R129 се занимава основно с височината на детето, за разлика от стария стандарт  ECE R44, който се занимаваше с теглото.
Столчетата, които ще имат "само" R129, а не i-Size, основно всички ще бъдат закрепени с колан или такива, които няма да отговарят на необходимите размери. Парадоксално, това ще бъдат и предпазни колани за по-големи деца. Има  и за хибриди, където например до 105 cm ще важи i-Size и от 105 до 150 "само" R129.

Най-големият успех на новия стандарт са много по-високите изисквания към безопасността на столчетата за кола в случай на страничен удар.

# 843
Здравейте,момичета, дали имате мнение относно anex IQ? Дали е лека и маневрена?

# 844
Здравейте бъдещи мами!
Някоя дали е поръчвала от този сайт или е наясно имат ли доставка до България? Харесала съм количка, която е общо взето наполовина като цена в сравнение с тук.
https://www.babymarkt.de/

# 845
Здравейте бъдещи мами!
Някоя дали е поръчвала от този сайт или е наясно имат ли доставка до България? Харесала съм количка, която е общо взето наполовина като цена в сравнение с тук.
https://www.babymarkt.de/

Аз съм поръчвала оттук, не доставят до България. Доставка до Габиели или друг посредник. Всичко е супер, нямаше проблеми и стоката е топ качество, дори през Габиели с разликата в цената в БГ (за столче за кола в нашия случай) си струваше напълно.

# 846
И аз съм поръчвала, но с ГГБГ. Не количка, де. Но количка от babywalz.de съм поръчвала, на половин цена от тук, разбира се. 😂

# 847
  • София

Лека е със сигурност, но на мен лично коша за новородено ми идваше някак нисък. Отидете по възможност до Галикс и я погледнете лично за да добиете представа дали за вас е ок или не.

# 848

И аз харесах същата количка. Тествах я на изложението Бебемания. Количката е много лека, маневрена. Иначе кошът за новородено в действителност е по- нисък. Аз съм 160 см и ми беше ок. Аз се колебая между тази и Сайбекс Балиос. Тук предимството на Анекс е лекотата. Иначе едната количка се предлага с бъги, а другата с кошница за кола. Така или иначе едното ще се купува допълнително. А и като + за Анекс са множеството аксесоари

# 849
Някой има ли мнение за Chipolino Fusion 2 в 1?

# 850
  • Варна
Здравейте! Някой с количка Britax smile 2 да има и да каже отзиви? Знам, че е до 17 кг. до  около 4 години с обръщаща се страна - с  лице и гръб към майката.

# 851
Здравейте Simple Smile Easywalker Harvey 5 и 5 premium виждам ,че имат само 2 позиции на "лятната" седалка. Очаквам първо детенце и не знам дали това би представлявало проблем или не. Виждам ,че Jimney има 4 позиции, но цената е доста по-висока, а доколкото се ориентирам и размерите й..
Може ли някой с опит да даде съвет тук? Благодаря много

# 852
Ако са две над легналата (тоест легнала и още две нагоре) е повече от достатъчно. Обикновено поставям детето или в легнала, или в полулегнала позиция (когато е пред заспиване) или в изправена, ако е бодър. Повече от това не виждам смисъл. Може да е удобство, но едва ли толкова важно да има 5 позиции. Ако е само изцяло легнала или изцяло изправена - по-скоро не бих. Нямам опит с тази марка, та не мога да кажа от личен опит.

# 853
Ако са две над легналата (тоест легнала и още две нагоре) е повече от достатъчно. Обикновено поставям детето или в легнала, или в полулегнала позиция (когато е пред заспиване) или в изправена, ако е бодър. Повече от това не виждам смисъл. Може да е удобство, но едва ли толкова важно да има 5 позиции. Ако е само изцяло легнала или изцяло изправена - по-скоро не бих. Нямам опит с тази марка, та не мога да кажа от личен опит.

Благодаря! Аз доколкото разбирам от описанията онлайн, има само 2 позиции - изцяло легнала и изцяло изправена. Но ако някой е ползвал количката и може да сподели опит ще е супер.

# 854
Три позиции стигат, че и две - полулегнала (150%  и изправена.

Общи условия

Активация на акаунт